Gekweekte hamburger geserveerd in Londen | nu.nl/buitenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl Ik zie het wel zitten, zo'n stukje vlees zonder dat er een dier voor heeft moeten lijden. Dubbele winst is dat er dan veel meer voedsel overblijft. Nu moeten er allemaal kostbare voedingsstoffen gebruikt worden om een dier voor de slacht te houden. Slechts 10% van de geïnvesteerde voedingswaarde is nog bij de slacht aanwezig. Dan hoop ik dat we straks niet meer hoeven te discussiëren over plofkippen, simpelweg omdat plofkippen dan overbodig geworden zijn.
Er zijn ook al ontwikkelingen gaande om met algen 3D vlees te printen, alleen de smaak laat nog te wensen over.
Het klinkt mij niet lekker in de oren,kweekvlees... Ik beeld me dan hele foute dingen in haha. Ook hoe het omschreven staat maakt het nou niet echt aantrekkelijk dat ik denk: Goh,lekker een stukje kweekvlees vanavond! Het leven van een dier word inderdaad gespaard maar goed,hoe lang eet de mens al vlees. En hoewel ik er liever niet bij stil sta,als een dier geslacht word gaat dat razend snel,het dier hoeft er niks van te merken. Maar goed,ik vind dat een nare gedachte... Maar dat vind ik ook van het idee hoe kweekvlees gemaakt word en wat er allemaal bij gedaan word om het tot ''vlees'' te kweken
wauw, ik ben erg benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen. Ik denk dan aan die mega-mobiele telefoon die er vroeger was, en dat ik toen zei `wat een onzin` Over 15 jaar vinden we het raar dat we vlees aten van dieren.
Lijkt me heel fijn als dieren niet meer hoeven te lijden hierdoor! Maar zal nog wel een hele lange weg zijn, scheelt inderdaad heel veel voor dier en milieu.
Dat vind ik altijd zo'n kortzichtige gedachte die je in de middeleeuwen houd, je hebt het helemaal niet geproefd ik zou zeggen oordeel nou eens als je werkelijk hebt geproefd, je kan nu helemaal niet zeggen dat je het ranzig vind, je zou juist kunnen zeggen dat het schoner is (geen ziektes, geen AB, geen bacteriën als je het te kort kookt e.d. dus wat is er nou officieel ranzig) Sommige mensen klinken net als 2 jarige die iets nieuws moeten eten LOL
Ik snap de tegenstanders echt niet. Hiermee kan letterlijk honger verholpen worden. Geen kindjes meer met opgezette buikjes van de honger, omdat hun eten naar onze bio-industrie gaat. Ja, dat weten de meeste mensen niet, da's duidelijk Hoe kun je hier nu tegen zijn?! En dan smaakt het misschien een beetje anders. Flipping boehoe, jij rijke westerse volgevroten vrouw, er zijn kinderen die verhongeren voor jouw stukje vlees! En het dierenleed, ja, het gaat snel en dus is het niet erg? Als ik nu eens heel snel jouw nek omdraai? Aardig van mij he? Om nog maar niet te spreken over het gat in de ozonlaag, dat vooral veroorzaakt wordt door de scheten van dat lekkere rund dat wij zo graag op ons bordje willen. Jaaa ik kan nog wel even doorgaan hoor Als overtuigd vegetarier, ben ik erg te spreken over deze ontwikkeling.
Echt hoor, zo eens, mijn man werkt in de IT en ziet zoveel nieuwe ontwikkelingen voorbij komen die gewoon echt fantastisch zijn voor het milieu, de gezondheid van mens en dier, dingen die zoveel goeds kunnen brengen. Maar het wordt tegen gehouden door de grote fabrikanten die er op achteruit gaan en mensen die niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is, zoals we hier nu duidelijk zien. Mensen zijn altijd bang geweest voor verandering en vernieuwing, we hadden al zoveel verder kunnen zijn als mensen gewoon eens durfden Echt een gemiste kans!
Het idee vind ik erg onaantrekkelijk...gemanipuleerd voedsel gemanipuleerd vlees...we weten (nog) niet hoe schadelijk dit kan zijn voor ons...ik eet overwegend biologisch en al weinig vlees. Wat betreft voedseltekorten:we gooien zoveel weg!als we bewuster met voedsel omgaan en gewoon minder vlees eten, schijnt het met het voedselprobleem behoooooorlijk mee te vallen! Elke dag vlees is sowieso niet nodig voor een mens...