Een collega van mij die vorig jaar rond deze tijd zwanger was, was ook helemaal verslaafd aan stamppot tijdens haar zwangerschap Hoe gaat het met het koken zonder pakjes en zakjes?? Hier was ik bijna gister in de verleiding gekomen om de nasi toch maar kant en klare kruidenmix te maken, maar toen ik opzocht wat er precies doorheen moest bleken we dat allemaal in huis te hebben! Da's het handige van een man hebben die ook van koken houdt: hij had echt een enorme kruidenvoorraad al toen wij gingen samenwonen
Haha ik heb ook een enorme kruidenkast. De kast boven de afzuigkap (is een normale diepe kast met alleen een slang in het midden) die staat dus helemaal vol. Tot nu toe zonder pakjes gekookt. Al waren de lasagnebladen van gisteren wel uit een pakje maar die kan ik niet zelf maken. Zoals al gezegd smokkel ik wel als ik werk omdat ik dan van 7-19 van huis ben en mijn man alleen tussen 18:15 en 18:45 thuis is. Wordt vanavond dus pizza. Morgen macaroni met zelfgemaakte saus. Gisteren bij de action HAK pastasaus gekocht. Potje voor 49 cent. Grote potten voor een euro. Voor de vakantie altijd makkelijk.
Vanavond eten wij trouwens de roergebakken spitskool. daar gaat doorheen: kerriepoeder, een half pepertje in kleine stukjes en een scheut kokosmelk + ketjap. Vind het altijd wel een makkelijk recept en het is erg lekker
Gisteren toch weer eten gekregen, van 2 mensen nog wel... Dus zelfs voor vanavond hebben we nog te eten haha. Het houdt maar niet op lijkt wel, ga wel echt zeggen dat ze dat écht niet meer mogen doen. Maar wel lief natuurlijk.
Haha bof jij even. Dat deed niemand voor mij hoor toen ik zwanger was haha. Lekker toch. Om vijf uur met je pootjes omhoog zo van ik-hoef-niet-te-koken-dus-ga-genieten-relaxstand haha
Haha ja zo voelt dat wel een beetje hoor! Maar moet wel zeggen dat het wederzijds is want ik kook ook regelmatig voor anderen, bv. een vriendin die zelf ziek is en 2 zieke kinderen heeft. Of toen iemand laatst 's avonds laat terug kwam van vakantie. Denk ook wel dat het te maken heeft met dat ik van de gyn/vk het rustig aan moet doen en ik steeds 'iets' heb (dan weer longontsteking, en laatst bv. last van een virus waardoor ik een aantal dagen hoge koorts had etc.). Maar het is ook wel makkelijk om voor anderen te koken, want koken doe je sowieso voor je eigen gezin, dus kan je net zo goed wat meer maken en aan anderen geven. 'Even' naar een vriendin om te stofzuigen of boenen kost meer tijd haha. Over kruidenkastjes gesproken, ik heb ook één keukenkastje (zo'n vierkant blok, met 1 deurtje) helemaal als kruidenkastje ingericht. Dus 2 planken. Vind het zelf best veel ruimte innemen maar dat komt ook wel omdat ik niet zo'n goed systeem heb om het allemaal in kwijt te kunnen. Heb wel best veel kruiden/specerijen, moet ook wel als je van koken houdt én nooit pakjes/zakjes gebruikt. Kruiden koop ik meestal bij de toko of Turkse supermarkt, is daar veel goedkoper dan bij de AH. Zit dan wel niet mooi in potjes maar gewoon in zakjes, alleen dat vind ik niet erg want daar gebruik ik wel gewoon lege jampotjes ofzo voor.
Ik ben dan lui en koop wel de potjes haha. De Turkse winkel hier heeft volgens mij wel kruiden maar heb geen idee wat wat is. De namen zijn heel anders. Hier ook twee planken maar zouden er ook drie kunnen zijn eigenlijk. Heb nu alles in mandjes en op elkaar gestapeld. Heb ook veel van die mixpotjes maar dan wel zonder zout. De enigste met zout is de Mexicaanse kruiden. Waar ik wel van baal is dat we geen lidl hebben. En dan vooral ook voor de satekroketten haha. Bij de plus hebben ze die wel maar die zijn 3 euro nogwat voor 4 kroketten.
gister de kip pesto gehad, met mozzarella eroverheen, jummmmie! eten vanavond sperzieboontjes geroerbakt met kip en sambal manis erdoor met aardappelblokjes Morgen groentelasagne, heb nog 1 pakje lasagnesaus, dus die gaat nog wel even op morgen, volgende week ga ik het pastasausrecept van paar pagina's terug maken en invriezen in bakjes!
Het menu van vandaag draai ik om met morgen. Durfde niet met het onweer de slowcooker aan te zetten. Dus vanmiddag maar de slowcooker aanzetten en dan hoef ik morgen niks aan het eten te doen.
Heb je een recept van de sperzieboontjes? Mijn man lust geen aardappels/groente/vlees maar roti ofzo lust hij dan weer wel. Ben dus erg benieuwd hoe je dit maakt dan kan ik dat een keer proberen. En sambal manis kun je dat ook zelf maken (sambal oelek en ketjap manis erdoor ofzo ) Heb altijd sambal oelek vandaar..
Koken zonder pakjes en zakjes gaat goed . Nu scheelt het ook dat de groenteboer dicht is en ik dus toch geen pakjes kan halen en die uit de supermarkt vol met e-nummers eet ik niet. Ook hier een enorme kruidenvoorraad, 2 planken in de kast en dan een rekje aan de muur met de meestgebruikte kruiden en specerijen. Waar ik ze koop is heel verschillend, de ene keer wel in de supermarkt en de andere keer inderdaad bij de groenteboer (aka de Turk).
Albert Heijn en ik roerbak dan gewoon de kip en de aardappelblokjes (euroshopper C1000 zak 600 gramj eten we 2 x van omdat ik het door het vlees en groente doe, 1 pansgerceht ) erdoor! heerlijk!
ook zo'n lekker gerecht is caribische kip, kipfilet in stukjes, ananas, paprika, aardappelbokjes, kokosmelk en wat kerriepasta/kruiden erdoor, de kip en de paprika ff bakken en dan de rest erdoor en lekker gaar laten pruttelen
Dat is dan wel lastig ja. Hier staat het er gewoon wel in het Nederlands op, maar ook in het Arabisch en dat begrijpt mijn man wel dus dat scheelt. Heb laatst ook een bestelling gedaan online bij een toko (was een actie dat ze die maand geen verzendkosten in rekening brachten, en hier is maar één heel kleine toko), kruiden daar waren ook ontzettend goedkoop. En ook nog eens grote verpakkingen, denk dat ik bv. met het daar bestelde zakje rozemarijn wel jaren kan doen haha. Koken zonder pakjes en zakjes gaat hier dus goed (voor zover ik zelf weer moet koken dan... ; )). Voor morgen staat er kip uit de oven met saus en olijven op het menu, zelfgemaakt brood erbij. Ik ga de kip zometeen marineren.
Iemand nog tips met bloemkool? Heb er een gekocht maar man begint al weer te zeuren ik lust dat niet. Ik lust geen kaas dus dan wordt het lastig
Bloemkool wordt hier meestal geserveerd met witte bechamelsaus en aardappelen. Of af en toe durf ik hem ook wel es onder de puree stampen (aardappelen en bloemkool dan samen koken). Meestal met worst, gehakt, ... maar soms ook met zalmfilet.
Mijn man lust bloemkool ook alleen met aardappels en een sausje (kaas/kerrie) erbij. En dan iets van een stukje vlees/vis of kaassouflé o.i.d. Of wat geroosterde cashewnootjes... Ik vind het ook lekker in curry's, maar aangezien mijn man niet zo dol is op bloemkool op die manier maak ik het maar gewoon op 'zijn' manier. Schoonmoeder verwerkt het trouwens ook wel door de couscous.