zeer eenvoudige recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door knor, 6 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Kipfilet marineren met ketjap en knoflook.

    Mie koken volgens de verpakking.

    Plakjes ham in stukjes snijden, een prei in ringen. Prei bakken, ham erbij. Daarbij de gekookte mie gooien, beetje ketjap erin en even wokken.

    Kipfilet bakken, wat satesaus maken, eitje bakken voor op de bami, kroepoek erbij..

    Lekker!
     
  2. HuiBooBee

    HuiBooBee Fanatiek lid

    1 feb 2011
    4.355
    72
    48
    Ik ben momenteel verslaafd aan een zalm omelet.
    2 eieren klutsen, dille en peper erdoor. Stukjes tomaat erdoor en wat zalm(plakken of snippers).

    Oooh die kersen/kiptaartje lijkt me zooo lekker.
     
  3. Dani11

    Dani11 Niet meer actief

    Sorry vergeten over de kip kersen taart nog wat geraspte kaas en de crème fraiche hoeft niet perse als je het wat magerder wil houden! Maar het is echt zoooo lekker kwijl haha
     
  4. Bollen

    Bollen Fanatiek lid

    22 jul 2013
    1.422
    7
    38
    NULL
    NULL
    Kip met penne en pesto:

    Kipfilets
    bakje boursin cuisine
    Staafsalami
    zakje penne
    potje groene pesto
    bosuitje.

    Kip kruiden met peper en zout, bakken met een beetje olijfolie.
    bakje boursin cuisine erbij en hoeveelheid groene pesto naar smaak.
    beetje roeren tot je een soort saus met kipjes heb.
    penne koken zoals op de verpakking staat.
    Salami in kleine brokjes snijden, kort aanbakken en door je kipsaus.
    Gooi alles bij elkaar en je hebt een heeeeerlijk, net ff anders pastagerecht! Eventueel bosuitje erdoor, jammm!
     
  5. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Superlekker op een zomerse dag

    Aardappelsalade met gerookte zalm
    1 kilo vastkokende aardappels, gekookt en afgekoeld
    2 bakjes zalmsnippers
    1 bosje dille
    half potje zoetzure augurken
    1 komkommer, geschild
    half bekertje crème fraîche
    mayonaise

    Aardappels, augurken en komkommer in blokjes snijden. Mengen met zalmsnippers en fijngehakte dille. Aanmaken met crème fraîche en mayonaise en eventueel wat augurkenazijn.
     
  6. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    En nog maar een keertje :D

    Mexicaanse ovenschotel met kip en tortillachips
    2 kipfilets
    3 paprika's (rood, geel, groen) of een (Mexicaanse) roerbakmix
    1 ui
    1 teentje knoflook
    1 blikje mais
    1 zakje fajita kruiden
    halve zak tortillachips
    1 zakje geraspte kaas
    klein bekertje creme fraîche

    Ovenschaal invetten. Paprika's, ui, knoflook en kip in blokjes snijden. In 1 pan de paprika's of roerbakmix roerbakken, in andere pan de kip met ui en knoflook aanbraden, daarna de fajitakruiden toevoegen met een klein beetje water. Paprika en mais toevoegen en goed roeren. Mengsel in ovenschaal verdelen. Crème fraîche eroverheen smeren. Helft van de geraspte kaas over het mengsel, daarover een laag tortillachips en daaroverheen de overige geraspte kaas. In de oven op 185 graden de kaas in 10 minuten laten smelten.
     
  7. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Dit heb ik van de week gemaakt, echt erg smakelijk :D en supersnel. Wat over was heb ik de volgende dag opgewarmd en aan het bezoek voorgezet, en toen was het nog steeds lekker, tenminste, het bord was snel leeg :cool:

    Mini pizza's
    1 pakje pitabroodjes
    tomatenpuree
    kaas (zelfgeraspt!)
    beleg naar keuze, fijngesneden (ik had: ui, kip knakworstjes, groene peper, mais, tomaat)

    Pitabroodjes halveren en op een bakplaat met bakpapier leggen. Heel dun besmeren met tomatenpuree en bestrooien met een klein beetje Italiaanse kruiden. Beleggen met kaas, beleg en eindigen met wat kaas. In de oven afbakken op 200 graden in 10 minuten.
     
  8. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Makkelijk en lekker (ja ik houd van gerookte zalm :))

    Ovenschotel met prei, aardappel en gerookte zalm
    3 stelen prei
    1,5 bakje voorgegaarde krieltjes (AH)
    1 bakje gerookte zalmsnippers
    1 bekertje crème fraîche
    1 zakje geraspte kaas
    gedroogde dille

    Prei in ringen snijden en in koekenpan even aanbakken. Krieltjes doormidden snijden en toevoegen. Alles mengen met de zalmsnippers en in een ingevette ovenschaal doen. Crème fraîche loskloppen met dille en wat geraspte kaas, verdelen over het mengsel. Overige kaas over de crème fraîche strooien. In de oven op 180 graden in een half uurtje afbakken.
     
  9. Lilotje

    Lilotje Bekend lid

    28 aug 2011
    541
    0
    0
    Banaan-ei pannenkoekjes:

    - 1 banaan
    - 2 eieren
    - kaneel

    Banaan prakken met vork, eieren en kaneel erdoor roeren. Olijfolie in de pan en hiervan bak je zo'n 6 kleine pannenkoekjes. Lekker als zondagochtendontbijtje, met wat aardbeien of blauwe bessen ofzo erover. Toch iets gezonder dan normale pannenkoeken!
     
  10. Vagans

    Vagans Niet meer actief

    Ik heb m uit een ander topic van hier

    mok cakejes uit de magnetron

    Neem een grote mok.
    Doe hier: 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel en 2 eetlepels suiker in. (Voor de chocolade variant ook 2 eetlepels cacao)

    Voeg 1 ei toe en roer met een vork goed door

    Voeg 3eetlepels vloeibare boter en 3 eetlepels melk aan toe en goed roeren.

    Na smaak een klein beetje vanille extract toevoegen.


    Zet je mok 2, 5 a 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron en klaar!

    Zoooooo snel en simpel, je eet ze al snel te vaak hihi.
     
  11. Meijke

    Meijke Niet meer actief

    Volkoren penne met kipfilet, spinazie, zongedroogde tomaatjes, champignons, boursin cuisine en peper.

    Pasta koken. Spinazie ontdooien op het vuur en uit laten lekken.
    Kipfilet bakken, daarna champignons meebakken, spinazie/zongedroogde tomaatjes/boursin erdoor, beetje peper over en klaar!
     
  12. Meijke

    Meijke Niet meer actief

    Kip pilaf. ZilvervliesRijst koken. Kipfilet bakken. Ui meebakken. theelepel Sambal en 2 eetlepels ketjap erbij. Blikje Tomatenpuree toevoegen. Blik perziken uit laten lekken, sap opvangen. Sap van perziken bij de kip doen. 10 minuten stoven op laag pitje met deksel erop. Stukjes perzik erbij.
     
  13. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Deze is zo lekker!
     
  14. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    10.062
    1.296
    113
    Nederland
    Gebakken aardappels, spekjes en bladspinazie.

    Gebakken aardappels apart bakken in de pan. Spekjes in de andere pan lekker knapperig bakken, daarna de bladspinazie toevoegen aan de spekjes. En op het eind (als de geb aardappels ook gaar zijn) alles bijelkaar voegen.

    Aardappels kruid ik altijd met paprika en knoflook poeder. Lekker en goedkoop recept :)
     
  15. knor

    knor Fanatiek lid

    4 mrt 2007
    2.392
    0
    0
    Groningen
    Mmmmmm....
     
  16. marlies85

    marlies85 Niet meer actief

    Kippenprut

    Ik maak hem altijd met macaronie, maar met rijst kan ook en is ie 'ik-doe-aan-de-lijn-vriendelijk'

    Kipfilet in blokjes snijden en kruiden met kipkruiden(die van de Aldi vind ik het lekkerst)En dan hop de pan in en bakken maar.
    Een ui snipperen en bij de kip doen en meebakken.
    Champignons snijden en ook in de pan, dan nog even de paprika's in blokjes snijden en erbij en laat maar ff zachtjes prutten.

    In de tussentijd ook even de macaronie of rijst koken. Daarna bij die kipprut gooien en even goed doorroeren.

    Erg lekker simpel en snel te maken ( 30min)
     
  17. Vrouw1982

    Vrouw1982 Fanatiek lid

    17 mei 2012
    2.195
    464
    83
    Vrouw
    Ik heb vanavond gehaktbrood gemaakt. Gewoon lekker op een boterham met een beetje mosterd (ik heb de mosterd gemengd met een beetje yoghurt en een beetje mayo, wordt ie lekker wat milder en frisser van)

    Nodig:
    gehakt (hoeveel je wil, ik deed 500 gram, was voldoende voor 2 personen en nog wat over voor morgenmiddag)
    peper en zout
    1 ei
    een uitje, gesnipperd
    paneermeel of broodkruimels (had ik niet, dus ik heb zemelen gebruikt, werkt ook)
    knoflook, naar smaak
    Beetje tomatenpurree.

    Bereiding:
    Alle ingrediënten mengen en dan kneden in een broodvorm. en op een ovenplaat op afbakpapier leggen. 180 graden, 40 minuten. Dan even laten afkoelen en snijden in plakjes. Erg lekker, niet zo duur.
     
  18. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.797
    761
    113
    Rijst koken in kokosmelk, eventueel de kokosmelk aanvullen met een beetje water. Ondertussen kipfilet in stukjes bakken in de wok, als de rijst bijna gaar is groente in de wok erbij. Rijst niet afgieten en in de wok erbij doen, heb je meteen een lekker kokossausje. Niet vergeten door de rijst te roeren.. Ik vind t ook lekker met een beetje gember. Voor de groente kun je eigenlijk alles gebruiken.
     
  19. takhen

    takhen Fanatiek lid

    13 nov 2009
    2.386
    0
    0
    medusch secretaresse
    Leiden
    hmmm klinkt zo lekker allemaal :) net maar even een word-bestandje aangemaakt en alles erin geplakt ;)
     
  20. Nadja7

    Nadja7 Niet meer actief

    Appel en banaan in stukjes snijden, kaneel en een zakje vanillesuiker erdoor en dan in een kommetje in de magnetron. Lekker als toetje, kan ook nog wat slagroom en/of een bolletje ijs en eventueel rozijnen erbij.
     

Deel Deze Pagina