nasi. mijn grote vijand

Discussie in 'De lounge' gestart door TinaTeenslipper, 8 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.020
    548
    113
    het leed dat nasi heet.

    ik woon nu bijna zon 8 jaar op mezelf en heb in al die jaren al heel wat keren geprobeerd nasi te maken. met een pakje van dit merk, een zakje van dat merk, knorr, honig, huismerk , zel helemaal met verse kruiden en trassi, het is allemaal voorbij gekomen hier. en iedere keer was het in meerdere of mindere mate niet te freten. en gooide we de frietpan maar weer aan, of haalden bij de chinees een bak nasi. ( DAT is nasi!!) pf aten het met hele lange tanden op. de kant en klaar bakken die je haalt bij de lidl komen trouwens goed in de buurt maar nadat we die een keer hadden en die zuur was hoef ik die ook niet meer.
    nu kreeg ik de tip! de boemboes van Conimex!!! dat was het!!! nou van de week weer vol goede moed dat pakje gehaald en vandaag gemaakt.
    GATVERDARRIE... wat hier inzit weet ik niet maar een chemische fabriek is er jaloers op. dus voor de 12.737 keer de hele hap de vuilnisbak in. ( wel effe de stukjes vlees eruit gepikt haha) ik kap ermee. never nooit maak ik nog nasi klaar. ik probeer niks meer. nada noppes.
    voortaan pak ik mn portomenee, loop naar de buurman en haal daar voor 5 euro een overheerlijke bak nasi
     
  2. SuzykeQ

    SuzykeQ Bekend lid

    13 jan 2013
    747
    0
    0
    NULL
    NULL
    Slim :)

    Ik eet nooit Chinees, wordt er echt doodziek van. Heb het dus ook nog nooit gemaakt, maar de keren dat ik het at (voordat ik 's avonds ziek werd haha) vond ik de nasi van de Chinees toch het lekkerste.
     
  3. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Oef :D Ik herken WEL de frustratie, echter niet op het nasivlak.

    Het 'moeilijkste' van het maken van nasi vind ik het doseren. Vaak hou ik teveel rijst over. Maar goed, daar heb jij weinig aan. Ik geef je groot gelijk dat je het voortaan voor 5 euro oplost wanneer dat tonnen aan moeite en frustratie scheelt !!!
     
  4. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.020
    548
    113
    ik ben dus ook niet zo chinees achtig nee. buiten dus dat de nasi en bami lekker is vind ik het er wel goor ( ik kan als ik achterlangs loop zo de keuken inkijken) en idd ik wil niet weten wat er allemaal voor zooi inzit. maar goed die 4x per jaar dat we het halen.... heb gelukkig niet zo heel vaak zin in nasi
     
  5. Lizzy1986

    Lizzy1986 Fanatiek lid

    22 feb 2011
    4.230
    28
    48
    Vrouw
    Noord-Brabant
    :p Ik zou ook gewoon nasi gaan halen voor 5 euro :p

    En bedankt.. Nu heb ik zo'n ontzettende zin in chinees dat de spaggeti in de kast blijft en ik lekker chinees ga halen *nomnomnom* :D
     
  6. mamie82

    mamie82 Bekend lid

    12 feb 2013
    886
    1
    0
    NULL
    NULL
    ik maak altijd zelf nasi moet dan een flinke pan maken want moet gelijk voor vrienden mee koken die zijn er gek op en gebruik altijd de zakjes van conimex nasi speciaal is kruiden voor de nasi en kruiden voor de rijst bak groente erin hamlapjes klein snijden even in de ketjap manis en lekker bakken in wokolie smaakt altijd goed eitje erbij lekker en satesaus van knorr die poeder variant misschien kun je het zo een proberen ??
     
  7. El1983

    El1983 Fanatiek lid

    19 sep 2012
    3.561
    0
    0
    Verzorgende IG
    My little castle
    Ik maak altijd de nasi zelf.
    Ik gebruik thaise ketjap,sambal en 5spices, en kippedijfilet in stukjes als vlees, en prei en wortel als groenten.

    Ook had ik laatst faja lobi geprobeerd en dat was ook erg goddelijk en dan nog wel een klein beetje pasta van nasikruiden erbij.

    En als ik het niet klaar wil maken dan is het of de Chinees of de toko.
     
  8. MamaDeluxe

    MamaDeluxe Fanatiek lid

    4 sep 2007
    4.576
    82
    48
    Wat voor nasi recept zoek je? IK maak hier chinese nasi, de smaakt zoals van de chinees, dus die witte nasi variant of de surinaamse nasi, bruine nasi. Ik wil beide recepten wel doorgeven aanje, maar ben nu ff zelf aan het koken (nee een nasi al breng je me wel op ideeen :p)
     
  9. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Maar zelfgemaakte nasi en die van de chinees zijn toch helemaal niet te vergelijken? Het smaakt ontzettend anders.
     
  10. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.669
    1.427
    113
    Ooh mag ik beide recepten van je, klinkt goed. Vind nasi op zijn tijd zeker lekker.
     
  11. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    De nasi uit de vriezer bij de LIDL is overheerlijk!!
     
  12. Amare

    Amare Niet meer actief

    Ik kan absoluut niet koken, maar het gekke is dat ik nasi dan weer wel kan klaarmaken.
    Dus als het mij lukt, is er nog hoop voor jou:p
     
  13. suusje1982

    suusje1982 Actief lid

    7 aug 2013
    363
    0
    0
    Het beste kan je in ieder geval nasi maken met afgekoelde gekookte witte rijst of surinaamse rijst. Geen basmati of pandan gebruiken. Eerst de rijst koken dan even af laten koelen en dan opbakken, misschien doe je dat al maar anders wordt het vaak een dikke pap. Nasi van de chinees is nasi goreng, weer totaal anders als de hollandse nasi.
     
  14. MamaDeluxe

    MamaDeluxe Fanatiek lid

    4 sep 2007
    4.576
    82
    48
    @sjorsje, nee hoor mijn chinese nasi recept is hetzelfde als vn de chinees, zo niet lekkerder :p

    Geen zakjes oid trouwens, zelfgemaakt, ik ga het nu
    ff uit typen dus degene die de recepten willen moeten mij ff pb-en!
     
  15. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.669
    1.427
    113
    Pb gestuurd :)
     
  16. tuc

    tuc Niet meer actief

    met de nasi goreng mix van Conimex kan er niks misgaan, dat kan zelfs mijn dochter.
     
  17. suusje1982

    suusje1982 Actief lid

    7 aug 2013
    363
    0
    0
    Ik vind de nasi van de chinees zelf altijd erg saai maar ja smaken verschillen natuurlijk ;)
     
  18. moradora

    moradora Fanatiek lid

    6 mrt 2013
    1.310
    6
    38
    verzorgende
    Provincie Groningen
    hier mijn nasi recept

    spekreepjes opbakken
    nasi vlees opbakken
    1 ei toevoegen en dit samen roerbakken met het vlees/spek
    1 prei in ringen toevoegen
    Conimex nasikruiden toevoegen
    gekookte rijst toevoegen
    serveer met een gebakken eitje

    volgens mijn man en schoonfamilie maak ik de lekkerste nasi.
     
  19. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    De nasi van de Chinees bevat vet-sin dat zorgt voor de smaak.

    Ik vind de nasi van de Chinees juist vies haha als ik Chinees bestel maak ik mn eigen nasi zonder pakjes of zakjes.
     
  20. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Saja, is vet-sin net zo slecht als koken uit pakjes? Of niet? Ik wil het wel eens gaan proberen om mee te koken..
     

Deel Deze Pagina