nasi. mijn grote vijand

Discussie in 'De lounge' gestart door TinaTeenslipper, 8 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ja vetsin is MSG en is dus E621:)
     
  2. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Als die Chinees toch zo dichtbij zit, zou ik daar ook naartoe trekken.

    Ik kan het ook nooit van mijn leven na-maken. En dan eet ik liever iets minder vaak the real thing, dan geregeld mijn eigen mislukte versie.
     
  3. Shopaholicnl

    Shopaholicnl Fanatiek lid

    3 mrt 2013
    2.775
    0
    0
    NULL
    Brabant
    ik gebruik altijd gewoon een pakje van honig, groentepakketje erdoor en klaar. Simpeler ken nie!
     
  4. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Ik word er ook doodziek van. Laatste keer eindigde ik uitgedroogd in het zh. Geen nasi voor mij meer dus.
     
  5. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    En dat komt door de kruiden in de nasi :p?
     
  6. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Dan moet gij dat toch eens beter uitleggen anders snapt ze het nog nie :p
     
  7. Blemma

    Blemma Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    2.472
    16
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige in de wijk
    Pakjes zijn idd minder, ik maak het zelf.
    Rijst een dag van te voren koken(of iig twee uren van te voren, zodat het in de pan droog stoomt)

    Sausje maken van:
    Kip bouillon blokje geconcentreerd oplossen in 100 cc water.
    Scheut ketjap, scheut vissaus, gemalen gember, paprika poeder, komijn gemalen en gedroogde koriander.

    Groentes bakken (doe altijd ui, knoflook, paprika, champignons en paksoi)
    Dan peper en zout erover.
    Dan het sausje toevoegen en laten inkoken.
    Een eibakken en in stukken snijden.
    Ei en rijst toevoegen en droog bakken.

    Maak er meestal kippenvleugels of satestokjes bij
     
  8. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Faja lobi gebruik ik altijd!
    Heerlijk :)

    Maar goed.. Dat is wel heel iets anders dan nasi van de Chinees :)
     
  9. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Ik vind nasi van de Chinees juist niet te eten. Zit geen smaak aan, vieze hap. Hier dus meestal met een pakje van honig, al wil ik het ook nog een keer met recept proberen.
     
  10. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Vaak kun je prima de ve-tsin vervangen door trassi
    Of gewoon helemaal achterwege laten :)
     
  11. MamaDeluxe

    MamaDeluxe Fanatiek lid

    4 sep 2007
    4.576
    82
    48
    Ik gebruik nooit ve-tsin. Bah.

    De recepten die ik versuurd heb, ja neem me niet kwalijk hoor, ik heb 8 kids+meestal mee eters he, dus de hoeveelheden moet je ff delen door 4 of 6 of 8 hahahaha. Sorry:)
     
  12. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.020
    548
    113
    het is niet dat het mislukt. ik vind het gewoon allemaal vies/chemisch smaken.;) maar goed dat kan een kwestie van smaak zijn, al kan ik me niet voorstellen dat iemand zon chemiesmaak lekker vindt:)

    ik gebruik idd afgekoelde witte rijst.
     
  13. Ntje

    Ntje Fanatiek lid

    11 nov 2012
    3.720
    90
    48
    Almere
    Wat ben ik blij met een man als (chef) kok. Hij kan echt alles maken en het is altijd lekker en snel klaar:D.

    Maar ik kan me voorstellen dat je gefrustreerd raakt van het mislukken van gerechten. Daarom kook ik zelf nooit niet geen aardappels :p.
     
  14. MamaDeluxe

    MamaDeluxe Fanatiek lid

    4 sep 2007
    4.576
    82
    48
    Het is niet waar dat de smaak door de ve-tsin komt hoor het versterkt de smaken maar als je het dus zelf lekker maakt heb je dat niet nodig.
     
  15. suusje1982

    suusje1982 Actief lid

    7 aug 2013
    363
    0
    0
    Misschien een nieuwe (wok) pan proberen en komt daar die smaak van of andere rijst. Lijkt me wel vreemd dat je iedere keer weer die zelfde chemische smaak proeft.
     
  16. MamaDeluxe

    MamaDeluxe Fanatiek lid

    4 sep 2007
    4.576
    82
    48
    Ik vind de zakjes mixen ook heel vies! Ook van spaghettimix enz trouwens brrrr dat maak ik gewoon van blikken tomatenblokjes, verse tomaten, ui, knoflook en italiaanse kruiden, voila!
     
  17. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Gewoon goed je eten kruiden.. Heb je geen ve-tsin meer nodig :)

    Aanrader voor de keuken is wel de Chinese 5-kruidenmix :)
    Niet te verwarren met de Turkse 5-kruidenmix die ook lekker is maar duidelijk wel heel anders smaakt.
     
  18. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Spaghettimix uit zo'n zakje vind ik altijd zo zuur :(
    6000 additieven en NOG smaakt het niet lekker :(

    Hier ook.. Blikken tomaten blokjes met een pak gezeefde tomaten....
    Goed gekruid vlees.. Groenten erbij bakken..
    Tomaten in alle vormen erbij... Italiaanse kruiden en verse laurier uit de tuin en peperbolletjes erbij en lekker laten staan tot het gegeten moet worden.
    Wel lekkerst als het de rest van de middag kan staan :)
    Als ik moet werken maak ik het vaak de avond vantevoren.
    Ook relaxt koken de volgende dag dan meteen.
     
  19. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.669
    1.427
    113
    De recepten klinken erg goed, heb alleen 1 vraag los je bouillonblokjes niet op in water maar die gaan er gewoon zo verkruimeld bij?
     
  20. MamaDeluxe

    MamaDeluxe Fanatiek lid

    4 sep 2007
    4.576
    82
    48
    Ja klopt, verkruimeld. En vissus is dus vissaus (toetsenbord doet een beetje vervelend)
     

Deel Deze Pagina