@saskia, ik gebruik ook 5spice in mijn bruine nasi, heerlijk!! Echt ongelofelijk he dat het dan nog niet smaakt en idd zurig! Ik vind het echt een kleine moeite zelf te maken, maar ik mag ook graag koken, jij ook zo te horen
ok...haal een pakje vande honig zon oranje dooske, trek het zakske uit het doosje en leg deze op je aanrecht... Mik wat kip in stukjes in een pan, bak deze, als die goed zijn fli...gooi je het zakje kruien er in met de hoevelheid water die dr op staat..effe bietje roeren..mik er een zak chinese groentemix van de appie bij, deze liggen bij de slaai.. effe bietje roeren en paar minuutjes wachten.. Kook witte rijst in een pan of als je tinateenslipper heet pak een bakje kant en klare witte rijst van lassie (als de hele familie teenslipper mee eet worden dit er meer) Dan de groenteprut bij de rijst kieperen.. lekkere dot pindasaus er op en wat kroepoekskes erbij evt sateeke...en klaaaaaar en niet zeuren over e-nummers, die maken dit gerecht nou net zo lekker!
Nee die enummers zijn nodig omdat honig nooit never een lekkere nasi kan maken en de enummers nodig hebben zodat het ergens naar smaakt (het is maar net wat je smaak noemt). Sorry maar nederland is echt raar met al die honig/knorr namaak wreldgerechten doosjes die ze vernederlandst verkracht hebben. Ik durf te wedden als je die knorr rotimaaltijd maakt en aan een surinamer voorschotelt ze het niet eens als roti herkennen. Zelfde met die kofta paketten enz. Learn to cook of houd het bij je hollandse prak.
Mij boeit het werkelijk niks... zit ook absoluut niet te wachten op het fanatieke anti e-nummer clubje hier want aan mij heb je een slechte dan
Wil het ook helemaal niet over de gezondheidseffecten hebben hoor, maar de smaak heb ik het over. Ik vind de enummers in cheese onion chips nl wel lekker hoor hahahaha. Alleen niet bij verse producten.
gelukkig want ik heb totaal geen zin in discussies haha het gebeurt zovaak als je hier wat zegt dat je meteen weer een hoop fanatiekelingen achter je aan krijgt en daar word ik zooooooo moe van En bedankt... nu zin in cheese onion chips!
Of bolognese... Probleem s dat ik beiden niet in huis heb Wel zo goed als extra-toevoegingen-vrij pretsels. Eet ik stiekem bij de koffie weleens ipv een koekje. (Van koekjes blijf ik namelijk eten... Van pretsels niet )
oew bedenk me ineens dat er nog een bananensoes bomvol e nummers in de koelkast lig...ik geloof dat ik die maar eens ga zoeken
@shopaholic, ik ben opzich fanatiek anti enummer, behalve bij chips (ik ben een chipsaholic) maar alleen in een topic dat daarover gaat, ik ga hier echt niet mijn mening door andermans strot duwen in een nasi topic. Ik heb uit zelfbescherming geen chips in huis anders zat ik nu ook aan de cheese onion
hahaha leuke nickname...chipsaholic!! ik heb nu nog steeds zin in die cheese onion chips...en in nasi-achtig-gerecht...en in bananensoezen! Hormonen....
Jakkes..... Doe mij maar een verse banaan En nu dus pretsels bij mijn koffie. Dankzij JULLIE. Terwijl ik ondertussen voor de derde keer naar buiten loop om poes uit het zwembad te sturen... Stom beest. Katten houden NIET van water poes! Wanneer leer je dat nou eens?! Overigens.. Als we het toch over eet-fails hebben. Ik heb exact hetzelfde probleem met lasagne... Enige wat ik weleens doe is prefab lasagne uit de winkel halen... Lang niet zo lekker als vers maar vele malen beter dan zelfgemaakt in mijn geval En ja, ik kook graag... En vaak als je eenmaal weet hoe het moet zijn die zakjes ook helemaal niet nodig verder. Meeste kun je zelf maken. Vaak met verrassend weinig moeite. En dan kun je het ook nog eens naar je eigen persoonlijke smaak aanpassen dus succes verzekerd. Alleen die lasagne? Laatst met prefab tomatensaus... Leek het alsnog meer op soep dan op lasagne? Snap er niets van.
@shopaholic, hmmm bananesoezen, yummmieee...het is dat ik toevallig vanmiddag bij de vlos een dietiste sprak maar anders ging ik nu nog naar de winkel. Morgen ben ik de dietiste vergeten wahahaha. @SDonya, dat koop je bij de sambal/conimex afdeling bij de appie, eigen merk.
Ik maak ook zelf nasi, op de surinaamse, antilliaanse en indonesische manier. Is zo simpel om te maken, maar de rijst zelf moet het liefst dag van te voren zijn gemaakt voordat je het gaat bakken in kruiden, anders is hij idd niet te vreten.
@saskia, lasagne lukt mij ook niet idd. Ik heb de kookboeken van nigella, daar staat een recept van venitiaanse lasagne, met lagen polenta, zag er heeeeeeerlijk uit, dat ga ik eens proberen, wie weet is dat wat!
hahahahahha ik compenseer hem wel met iets gezonds hoor.. aan manderijn ofzo..of uhm..een glas water...dat ik me nog een beetje goed voel haha