Ziet er goed uit SDonya!! Huh? ei door de pasteideeg? Zal het eens proberen maar heb het geleerd zonder van mijn ex.
Jup ik weet niet beters als met ei idd. Ik deed het eerst ook zonder margarine, totdat sm zei dat er ook margarine in moest.
Hahahaha oeps margarine gebruik ik ook idd! Ik heb een hele "spannende" avond achter de rug, ik wilde wat recepten uittikken nog maar dat wordt morgen.
Hahaha ja daar heb jij nu mee te maken he, met 4 pubers. Ga mijn borst ook alvast nat maken. Om de oudste van 10 maak ik mij niet zo'n zorgen, maar mijn oudste dochter en jongste zoon, dat wordt nog wat.
Ik hoor mezelf vorig jaar nog zegen ahhh om ...... maak ik me niet druk die redt zich wel die weet wat ze wil, yeah right, ze is in een jaar tijd ontpopt tot relschopper. Fases...het zijn allemaal fases...(hoop ik)
Wij zijn dol op Surinaamse bami! Meestal maak ik er krokante kip bij, maar ga jullie kip recept ook eens proberen
Hier nog een recept van mijzelf, is een beetje een mix van Surinaams en Indonesisch. Kouseband met garnalen en mais. Ingrediënten: 500 gr. kouseband 1 blikje mais 350 gr. grote tijgergarnalen 1 ui 2 a 3 teentjes knoflook 2 theelepels laos poedervorm of verse laos 2 cm. zout peper 2 scheutjes ketjap kental 1,5 kopje heet water 1 eetlepel sambal pemuda extra hot olie Bereiding: Maak kouseband schoon, was het, snijd deze dan in stukjes van ongeveer 2 cm. Zet een wok op het vuur met wat olie. En fruit hierin de ui en geperste knoflook. Daarna de kouseband mee bakken pers en maak op smaak met wat peper en zout. Fruit dit nog even een minuut door en doe dan de mais erbij, ook het vocht van de mais! Blijf een paar minuten goed omscheppen en doe dan als laatste garnalen, de laos, sambal pemuda, ketjap en het water erbij. Even goed door roeren en laat dit alles nog 10 a 15 min. opstaan. Lekker met rijst en sambal goreng tahu
Voor de roti liefhebbers Ingredienten voor een volle pan roti (kun je 2 dagen van eten) 4 kippenpoten azijn/water olijfolie eventueel 1 stuk zoutvlees (ik doe dat wel) 1 kg aardappel 500 gram kouseband of sperzieboontjes 10 eieren 2 uien 4 teentjes knoflook zoute ketjap korianderpoeder kerriepoeder komijnpoeder (djinten) kurkuma (gele kleurstof poeder) 5 kruiden specerijen (chinese) ajinomoto of vetsin 1 a 2 groente bouillonblokjes 2 kippenbouillonblokjes 2 blikjes tomatenpuree madame jeanette als je het een beetje pittig wilt.   Bereiding: Was eerst goed de kip met azijn en water, en zet de kip daarna op in water met kippenbouillon en laat de kip gaar koken, zo'n 20 a 30 minuten. Wil je zoutvlees aan het gerecht toevoegen, dan moet je eerst het zoutvlees een paar keer uitkoken. Laat daarna de kip even afkoelen, en ga daarna de kip helemaal uitpluizen. Met zoutvlees ga je alles fijnsnijden. Zet dan een grote pan op en fruit fijngesneden ui en geperste knoflook in wat olijfolie. Doe dan de kip erbij samen met een paar flinke scheuten zoute ketjap en tomatenpuree, en laat dit zo even een kwartier stoven. Gebruik je ook zoutvlees erbij, dan moet het echt 1 1/2 uur stoven, want het zoutvlees moet zacht zijn. Was en snijd ondertussen de aardappel in 2en en hele grote aardappels in 4en. Maak kouseband of sperzieboontjes schoon, en snijd deze in stukken van ongeveer 2 cm lang. Doe dit dan allemaal in de pan samen met het vlees, en voeg dan alle overige ingredienten toe. Ik kan niet de exacte hoeveelheden vertellen, want ik doe het op gevoel. Het komt beetje overeen van alle kruidenpoeders dat ik zo ongeveer 2 a 3 theelepels gebruik van alles. Alles goed doorroeren en doe dan gekookt water erbij, je moet zelf even kijken hoeveel water, het vlees en groente moet zeg maar niet helemaal onderstaan. Maar wel genoeg zodat aardappel en boontjes gaar worden. Laat dan alles ongeveer 20 a 30 minuten zachtjes doorkoken. Doe in de laatste 10 minuten de madame jeanette erbij, als je het een beetje pittig wil hebben. Snijd wel een paar sneetjes in de madame jeanette. Zodat de smaak vrijkomt in het gerecht. Voor de rotivellen gebruik je de volgende ingredienten: 500 gram zelfrijzend bakmeel, 300 ml water, 150 gram gele spliterwten, 1 eetlepel komijnpoeder 2 teentjes knoflook peper en zout Bereiding roti vellen: Spoel de erwten eerst goed af met water. En doe ze daarna in een pan met water, zodat de erwten helemaal onderstaan. Kook de erwten halfgaar in ongeveer 20 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet en maal ze fijn in de keukenmachine. Doe dan de gepureerde erwten in een schaaltje en voeg komijn, knoflook, peper en zout toe, meng het dan goed door elkaar. Doe het bakmeel met het water in een kom en kneed dit tot een zacht deeg totdat het niet meer plakt. Doet dat het wel, dan doe je wat meer meel erbij. Maak van het deeg balletjes van zo'n 5 cm. Bestuif dan schone aanrecht of keuketafel met bloem. Druk met je duim een kuiltje in de deegballetje en doe hierin een volle eetlepel van de afgekoelde erwtenpuree. Vouw dan het balletje in een draaiende beweging dicht. Rol ze met de deegroller uit tot dunne pannekoeken, maar niet al te dun, beetje op gevoel doen. Stapel ze dan allemaal op een bord of schaal en leg tussen iedere pannekoek bakpapier zodat ze niet aan mekaar plakken. Verhit een grote koekenpan zonder olie, leg de roti in de pan en bestrijk ondertussen de bovenkant in met olie. Draai de roti dan direct om en smeer de andere kant in met olie. Bak de roti aan beide zijden goudgeel tot ze even bol gaan staan, net als een pannekoek eigenlijk. In totaal is de baktijd per roti ongeveer 5 minuten. Maar je kan ook kant en klare rotivellen kopen, als je dat makkelijker vindt.      
De zoete ketjap is ketjap medja en de andere ketjap manis Medja groene dop van perusahan ketjap kudus. Manis rode dop is van a trade mark
Mamav5 Thx voor het roti recept. Hopelijk smaakt het hetzelfde als van mijn 2de mama haha kan ik het zelf ook eens maken.
Heeft iemand ms. ook het recept voor kip/kerrie die altijd op die ovenheerlijke broodjes zit als wij weleens Surinaams gaan eten?? Dáár mogen ze me 's nachts voor wakker maken!!!
@mamavan5 lekker dat roti recept! Maar wat ik me afvraag... Altijd als ik zelf roti maak en ik ga ze uitrollen dan gaat dat kikkererwten mengsel helemaal mengen met het deeg... Terwijl als ik ze kant en klaar koop heb je een mooie rotiplaat met zeg maar een laagje lucht ertussen met dat mengsel erin. Snap je nog wat ik bedoel Hoe doe je dat??