Suiker(s), e-nummers enz.

Discussie in 'De lounge' gestart door Koesje, 13 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Zolang je alles gewoon normaal doet... Is het niet heel ongezond lijkt me.
    Af en toe een gebakje is ook fijn.
    Het leven is geen strafkamp :)

    Maar ik vind het ook fijn als ik nog in m'n kleren pas..
    Dus ipv me vol te stoppen met light probeer ik gewoon relatief gezond te eten en ook de hoeveelheden vooral niet uit het oog te verliezen.
    En mijn BMI is nog niet eens in de buurt van "te laag".. Eerder nu aan de bovenkant van precies goed.
    Dus we gaan lekker door op het ingeslagen pad.
    En soms moet ik mezelf weer even tot de orde roepen en ben ik dus weer even ietsje strenger dan voorheen.

    Maar dingen als koken zonder pakjes beviel mij vrijwel meteen heel goed. En qua e-nummer-ontwijkend-gedrag zit je dan al op de helft :)
     
  2. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Orthorexia bestaat al heel lang, alleen is er momenteel meer aandacht voor omdat mensen doorslaan naar de verkeerde kant. Krijgen 'angst' voor normaal voedsel, gaan etiketten uitpluizen op E-nummers, terwijl meer dan de helft daarvan natuurlijk is.
    Of ze skippen alle koolhydraten, ook die uit fruit en brood, terwijl je lichaam die gewoon nodig hebt.
    Of ze maken vreemde keuzes: skippen alle koemelk, maar gaan enmas aan de soja.

    Orthorexia dat is wat wat die moe 'Rauwer' had met die zoon die ze thuishield van school omdat er een cola-automaat op school stond en verder at ze alleen nog maar kiemen en noten. Dan heb je een voedingskronkel.

    Ik snap niet dat er zo moeilijk gedaan wordt over voedsel: maak gewoon gezonde keuzes, varieer, snoep verstandig en eet met mate.
     
  3. Islah

    Islah Niet meer actief

    Volgens mij at ze ook gewoon fruit hoor.
     
  4. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Oh en wat ook weleens uit het oog wordt verloren is dat onze grootouders wel heel oud werden op stevige kost.

    Maar dat die mensen ook veel meer lichamelijk bezig waren dan meeste mensen nu.
    Dus wat voor je opa prima was... Wellicht voor jezelf wel wat minder kan.

    En daarbij.. Mijn opa had z'n eerste hartaanval toen hij 34 was... Inmiddels zijn we dik 50 jaar verder en gaat het prima.
    Gaan we nu zeggen dat dat gezond was op z'n 34ste? :)
    Kromme vergelijking? Misschien wel...
    Maar dat doen we met roken en vet eten net zo hard.
    Dat is ook een kromme redenatie.
     
  5. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Ja.. Als het maar rauw was.

    Overigens zijn er meer mensen die enkel rauw voedsel eten.
    Mijn ding zal het niet worden vrees ik :)
    Rauw stukje groente prima... Maar je kunt het ook overdrijven :)
     
  6. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Toch kan het geen kwaad dat steeds minder mensen maar gewoon hersenloos door consumeren tot ze niet meer door de deur passen.
    Een middenweg... Dat lijkt me verstandig :)
     
  7. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ja inderdaad, ik vind die vrouw vooral zielig. Ze is gewoon hardstikke bang om ziek te worden (vooral in die eerste documentaire, heeft ze het alsmaar over kanker). Haar oudste zoon is het huis uit gevlucht naar zijn vader toe omdat hij niet meer rauw wilde/kon leven. En die Tom heeft ook een enorme groeiachterstand. Bewust met eten omgaan vind ik alleen maar goed maar hoe die vrouw het aanpakt absoluut niet.
    En dan ook nog eens vrijstelling van de leerplicht aanvragen omdat er een cola- en marsautomaat in die school staan...
     
  8. Trees

    Trees Niet meer actief

    Wij eten al een aantal jaar zo gezond en puur mogelijk en vermijden geraffineerde suikers. Af en toe een 'zonde' hoort daar bij en is niet erg.

    Uiteindelijk wordt het een manier van leven en zeker niet iets waar je je dagelijks zorgen over hoeft te maken. Boodschappen doen wordt juist erg makkelijk, want je kan heel veel gangpaden overslaan en je hoeft je enkel nog maar te concentreren op de versafdeling.

    Ik heb er veel voor terug gekregen; meer energie, minder gezondheidsklachten, gezond gewicht en vooral heel veel lekker eten. Ik ben eten echt gaan herwaarderen en het blijkt veel beter te smaken zonder toevoeging van weeïge naar kots ruikende zakjes en potjes.

    Zelf hebben we een groente- en kruidentuin. Een kruidentuin neemt weinig ruimte in beslag (hier 1x1m) en is echt een aanrader voor het maken van je eigen soepen, sauzen etc.
     
  9. Islah

    Islah Niet meer actief

    Pakjes en zakjes zijn inderdaad niet meer te eten (de inhoud dan he) als je nagenoeg altijd zonder en met verse ingrediënten kookt. En bovendien erg duur voor wat kruiden en een hoop zout...
     
  10. Trees

    Trees Niet meer actief

    In mijn studententijd was ik de pakjes -en pizzakoningin en in mijn herinnering smaakte dat ook nog eens lekker?!

    De laatste keer dat ik een diepvriespizza had ben ik letterlijk over mijn nek gegaan, omdat het geval naar karton (ook hier de inhoud he ;)) met een niet nader te noemen lichaamssap smaakte.

    Of de fabrikanten hebben hun producten en masse veranderd of mijn smaakpupillen zijn verwend geraakt door al dat lekkere verse voer. Vermoedelijk het laatste, maar ik begrijp daardoor werkelijk niet waarom velen alles maar klakkeloos naar binnen stoppen. Brrr... verwen jezelf en je lichaam met echt voedsel!
     
  11. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ga het vooral letterlijk nemen ...
     
  12. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Is mijn laatste alinea niet die middenweg dan?
     
  13. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Die van jou wel ja...
    Maar voor veel mensen is de middenweg toch nog erg zoeken heb ik het idee.
    En dat begint met bewust worden van wat je eet (en dus etiketjes pluizen.. Tot op zekere hoogte)
     

Deel Deze Pagina