Dit weekend zijn wij 1 jaar getrouwd en vorig jaar hebben we dus het bovenste stuk van onze bruidstaart ingevroren om na een jaar op te kunnen eten... Normaal gesproken zou ik dat zonder twijfels doen, maar nu ik zwanger ben, ben ik toch wat voorzichtiger en vroeg ik me af of er mensen zijn die ervaring ermee hebben.... kan je dit écht nog eten zonder er ziek van te worden?? Het is trouwens een taart van chocolade-cake, bekleed met fondant en marsepein.
Jazeker! Ik heb al meerdere keren stukken ingevroren taart gegeten, erg lekker, en nooit iemand ziek van geworden. Als je je niet goed erbij voelt zou ik het niet doen, maar ik zou het zelf in ieder geval wel gewoon doen.
bakkers raden meestal aan het stuk na een maand te eten, en niet pas na een jaar, omdat het dan niet meer vers is. Maar als het goed diepgevroren is geweest, zou het volgens mij geen kwaad kunnen. Suiker conserveert erg goed.
meestal kun je het in de vriezer toch maar 3 maanden bewaren. ik vind een jaar wel lang en zou het zeker niet meer eten.ook al was ik niet zwanger.
Ik heb de top van mijn bruidstaart ook een jaar later gegeten nadat hij een heel jaar in de vriezer heeft gelegen en niets aan de hand hoor. Gewoon doen!
Als ie goed is ingevroren, goed verpakt is geweest kan dat prima. Een goede taart zal dan nog net zo lekker smaken. Wat voor vullingen zaten erin? Wel langzaam laten ontdooien, dus eerst een dagje in de koelkast en dan van koelkast naar aanrecht (niet in de volle zon). Eet smakelijk!!
Wij hadden botercreme vulling met aardbeiensmaak. Maar de bovenste laag had de bakker chocoladetaart gedaan en volgens mij (maar weet dat niet 100% zeker) had ie gezegd dat daar geen vulling in zat, omdat die chocoladetaart al heel machtig is van zichzelf. Nu iedereen zegt dat het gewoon kan, kan ik echt niet meer wachten eigenlijk
Yes, gewoon doen! Hier ook een jaar later gegeten en hij was heerlijk. Gewoon in de koelkast ontdooien. Wij hebben het wel gelijk opgegeten na ontdooien. Niet nog drie dagen laten staan ofzo. Eet smakelijk!! Geniet ervan