Real food

Discussie in 'De lounge' gestart door Mamak, 15 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Zijn er meer mensen die zich bezig houden met real food ofwel clean eten?

    Wij hebben ervoor gekozen om het echt helemaal anders aan te pakken.. Dus niet alleen maar; we eten geen pakjes en zakjes meer en letten op ons eten maar alle "ongezonde" dingen het huis uit en alleen maar real food zonder suikers. We bakken zelfs ons eigen brood nu...


    Ik kom zelf veel op de website van:
    100 Days of Real Food

    Het basisprincipe is: eet eten in zijn originele vorm en niet allerlei kunstmatige vormen..

    De spelregels:
    1) eten in originele vorm zoals je in de natuur vindt ipv een industrieel product
    2) veel groente en fruit
    3) zuivel zoals melk, magere ongezoete yoghurt, ei en kaas
    4) volkoren producten
    5) seafood
    6) (biologisch) vlees
    7) drinken als water, melk, natuurlijke sappen, koffie en thee
    8) snacks als gedroogd fruit, noten en eigen gemaakte popcorn
    9) natuurlijke zoetstoffen zoals honing en 100% maple siroop

    Maar ik vind het leuk om elkaar te inspireren met opstekers, leuke recepten, ideeën voor kinderlunches etc... Wie volgt of doet er mee?
     
  2. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Het klinkt verleidelijk... Maar ik geloof dat ik het echt te veel werk vind om te doen met een gezin, huishouden en bijna-fulltime baan.

    En hoe ga je dat straks doen met een kleintje?
    Al kan ik me voorstellen dat je dat wel merkt als het van toepassing is :)

    Maar ik wil niet weten wat er gebeurd als die op school zijn/haar eerste spekje ooit krijgt.
    Onze dochter hyperde de tent uit toen ze de eerste keer suiker at in de vorm van een stukje taart op haar verjaardag.
    Ze heeft het meeste niet opgegeten maar ze heeft ook heel de dag niet meer geslapen :)

    Mooi bewijs dat suiker dus echt net drugs is...
    Maar het is onmogelijk om het echt te voorkomen denk ik.
    Voor jezelf wel... Maar voor kinderen is dat veel moeilijker.
    Denk aan school, vriendjes, feestjes, winkels etc
     
  3. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.545
    732
    113
    Neem eens een kijkje op feedyourawesomemachine.com Dit is een vriendin van me die er veel mee bezig is. Ze heeft erg lekkere recepten en goede tips!
     
  4. Imensa

    Imensa Niet meer actief

    jup me :) kook altijd apart voor mezelf :)
     
  5. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Ja, dat is in eerste instantie ook mijn bezwaar... Ik werk namelijk 60 uur in de week (heb een eigen zaak) en heb ook een gezin en huishouden... Maar ik denk toch dat ik er mijn vrije minuten in wil investeren... baat het niet dan schaad het niet..
     
  6. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Nou in zoverre... Dat ik einde van De week echt op ben..
    En dochterlief ook nogal wat energie vraagt in het weekend :)

    Dus wellicht schaadt het dan toch wel ;)
    Huisarts ziet je aankomen.. Overspannen doordat je naast je meer dan fulltimebaan ook nog een bakkerij en groenteboer bent :)
    E dan is brood nog niet eens het meeste werk denk ik?
    Broodbakmachines zijn errrug handig.
     
  7. Delta

    Delta Niet meer actief

    Het spreekt mij erg aan. Ik ben dan wel bezig met zoveel mogelijk gezond te eten, met veel verse groente. Maar ik haal wel gewoon brood van de bakker en groente/fruit uit de supermarkt. Het moet wel leuk én te doen blijven, vind ik.
     
  8. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Ja, ik doe ook gewoon mijn boodschappen qua groente en fruit bij de supermarkt... alleen haal ik geen potjes hak sausjes meer, geen knor wereldgerechten, geen brood, geen (voorverpakte) koekjes, voorverpakte crusli en dat soort dingen..
    In plaats daarvan maak ik zelf koekjes en maak ik zelf een gezonde soort ontbijtgranen (die overigens echt maar 5 minuten werk is en dan heb je granen voor de rest van de week)
     
  9. Delta

    Delta Niet meer actief

    Ja oké dat wel. Ik koop wel eens brood van de AH, en dan niet dat goedkope, maar dat vers verpakte inderdaad. En gewoon geen pakjes en zakjes meer inderdaad! Dan ben je denk ik al een heel eind.
    Helemaal voorkomen kan je toch niet. Ik koop toch echt wel vleeswaar voor op brood uit de supermarkt ook. Hebben geen slager in de buurt.
     
  10. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Ik heb al een zoontje van 4 jaar :) En hij is ook deels de reden dat we dit doen... ik merk dat mijn kind extreem reageert op suiker... als we een dag suiker minderen is hij al veel rustiger/minder stuiterbal/ aanspreekbaarder..

    Op school zal hij het ongetwijfeld blijven krijgen maar ach... je kunt het niet helemaal bannen.. maar indien ik thuis het meeste ban dan zal hij sowieso minder binnenkrijgen als nu..
     
  11. Hogelinda

    Hogelinda Actief lid

    12 apr 2013
    458
    0
    0
    NULL
    NULL
    De meest ideale oplossing zou eigenlijk gewoon zijn, dat die fabrikanten niet van die smerige troep in ons eten stoppen. Soms zie ik op de meest rare dingen "kleurstof" staan. En dan denk ik: WAAROM???
    Ik zou ook graag gezonder willen eten, maar vind dat zoveel "gedoe". Naja, gedoe is misschien niet het goeie woord. Maar het is zooo makkelijk om gewoon een pakje uit de winkel mee te nemen.
     
  12. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Ja, ik snap helemaal wat je bedoelt... waarom moet er van die rommel in het eten... alleen maar voor langere houdbaarheid en mooie kleur etc.. Maar ik ben vooral geschrokken van het feit dat er overal suiker in zit... echt ongelofelijk..
     
  13. Username

    Username Niet meer actief

    Ik lees mee :) wil graag nog meer volgens dit principe gaan leven. En kan wel wat tips en recepten gebruiken.
     
  14. Maanhaasje

    Maanhaasje Actief lid

    12 aug 2013
    217
    0
    0
    Soundfullness Therapeute
    Oegstgeest
    Ik eet al een aantal jaar zo en het bevalt goed. Ik ben daarbij ook veganist en de kinderen vegetarisch.

    Ik maak alles zelf en weet inmiddels niet beter en plan het ook gewoon in, in mijn dagelijks leven. Ik heb 2 supergezonde kindjes en die genieten er gewoon lekker van mee.

    Ik ben me in eten gaan verdiepen toen er een hersentumor werd vastgesteld en ben er heel erg door opgeknapt, meer energie, minder hoofdpijn, betere huid, beter gewicht, beter geheugen en minder pijn. En nu weet ik niet beter en zou ook niet anders meer willen.

    Als ik nu even oneerbiedig "troep" eet, krijg ik flinke last van mijn ingewanden. Dus schoon, gezond en onbewerkt eten voor mij.

    En overigens sinds ik zo eet zijn mijn bloedwaardes (en die worden bij mij op werkelijk alles gecontroleerd, ook vitamines) nog nooit zo goed geweest! Zelf mijn arts is erg enthousiast :)
     
  15. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Ah ik zag geen onderschrift... Dus ging er vanuit dat er geen zoontje was :)

    Maar merk het hier ook wel hoor.. Wij zijn absoluut niet van suikervrij maar wel van suikerminderen :)
    Dus weinig snoep, eerder een koekje.
    En een koekje is dan geen gevulde koek maar gewoon biscuit of speculaas of selfmade. Zit ook suiker in.. Maar wel minder :)

    'S ochtends geen zoetigheid op brood... En 's middags mag het op 1 boterham. De andere eet ze maar gewoon iets gezonds.
    Ik heb laatst zelf jam gemaakt met minder suiker en meer smaak.
    Ikzelf lust enkel aardbeienjam. Vind het heerlijk.. Maar halvajam is vieze rommel. Nu zelfgemaakt met 20% suiker ipv minstens 50%.
    En het smaakt prima. Manlief mopperde even op de kleur nog... Waarna dochterlief heel verbaasd keek.
    Geopperd dat manlief vast de rode kleurstof miste in de jam :)

    Gelukkig lust ze ook alles.. Dat scheelt natuurlijk.
    Het is hier geen drama om kaas of iets anders op brood te eten. En de jam heeft in populariteit zowel de pindakaas als de hagelslag ruimschoots overstegen merk ik :)
    Vandeweek nog maar een beetje maken.

    Besef nu net dat het trouwens minder suiker is..
    Ik neem 20% van het gewicht aan fruit voor de suiker.
    Dus geen 20% van de jam.
    Detail :)
    (Suikervrije jamtips zijn welkom hoor! Maar het moet dan wel jam worden.. Anders snij ik wel gewoon een aardbei op m'n brood he :) )
     
  16. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    wow..goed man.. je bent mijn voorbeeld :)
     
  17. gekko

    gekko VIP lid

    11 okt 2010
    10.962
    0
    0
    NULL
    NULL
    Niet eens bewust... maar ik merk dat ik voor een groot deel al zo eet.. mijn man lust geen pakjes/zakjes (te zout)
    en saus maak je eigenlijk net zo snel als een potje opwarmen.. en lekkerder ook...

    Brood heb ik een tijd zelf gemaakt... maar daar gaat echt heel veel tijd in zitten.. ik merk dat nu ik nu pas de rust krijg overdag om het weer op te pakken af en toe...
     
  18. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
  19. Maanhaasje

    Maanhaasje Actief lid

    12 aug 2013
    217
    0
    0
    Soundfullness Therapeute
    Oegstgeest
    Thanks *bloos*
     
  20. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Mja ik heb een tijd een broodbakmachine gehad
    Dan kost het ineens helemaal geen tijd.
    Mijne kon je dusdanig programmeren dat je precies bij het ontbijt lekker vers brood had.
    'S avonds ingredienten erin.. En 's ochtends heel lekker wakker worden met vers brood.
     

Deel Deze Pagina