Real food

Discussie in 'De lounge' gestart door Mamak, 15 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Afkicken is hier nu ook gaande... Wij merken dat ons lichaam echt van de suikers aan het afkicken is de laatste dagen.. Vooral manlief heeft hoofdpijn... Ik mis en denk aan lekkere dingen maar ik verman mijzelf...

    Over paar weken weten we niet betet
     
  2. siepie

    siepie Fanatiek lid

    28 apr 2010
    3.424
    3
    38
    Wat ook lekker is om te drinken is water met citroenen of water met komkommer.
    Wat er wel al even in zit, dan smaakt het zo fris.

    Hoe maak je zelf pesto?
     
  3. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Neem dan wel biogische citroenen (gewoon te koop bij de supermarkt, niet duur) want anders trekt al het gif uit de citroenschillen in je water. Citroenen worden behoorlijk bespoten, vandaar!

    Pesto is zo makkelijk:

    Je neemt veel basilicum (staat hier vanaf het voorjaar buiten, heel dankbaar plantje!), pijnboompitten, parmezaan, een dikke teen knoflook, zeezout en extra vergine olijfolie. In de blender doen en draaien maar!
    Pas om met zout, want de kaas is al zout. Je kan er altijd bij doen.
     
  4. Username

    Username Niet meer actief

    Zogelukkig, ben nog steeds benieuwd: waarom geen tomaten en champignons?
     
  5. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Te nat!;)
     
  6. siepie

    siepie Fanatiek lid

    28 apr 2010
    3.424
    3
    38
    Ik haal de schil er vaak af ;)

    Wat makkelijk die pesto!!!
    Tnx, ga ik ook doen

     
  7. Username

    Username Niet meer actief

    Haha, ik had echt van alles bedacht, maar te nat was niet in me opgekomen :D
     
  8. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Heeeerlijk
     
  9. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Gisteravond hebben we volkoren macaroni met bilogische home made pasta saus gegeten.. (tomaat, kruiden, ui en paprika)
    Was heerlijk.. :)

    Vandaag gaan we weer nieuwe granola (soort crusli) maken want de pot is bijna leeg.. Het is wel echt heeeeeerlijk zeg.
     
  10. Maanhaasje

    Maanhaasje Actief lid

    12 aug 2013
    217
    0
    0
    Soundfullness Therapeute
    Oegstgeest
    Zelfgemaakte granola is zooooo lekker!! En pesto inderdaad ook trouwens.

    Ik heb nog een lekker recept voor walnotenpesto.

    150 gram walnoten
    klein teentje knoflook
    handje verse basilicum
    olijfolie
    zeezout

    Maal de walnoten fijn met de knoflook en basilicum tot er een kruimelige massa ontstaat. Giet er een scheutje olijfolie bij en mix nog even goed.
     
  11. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Ik houd zelf niet zo van walnoten maar klinkt proberen waard... Stomme vraag maar waar eet je dat mee?
     
  12. Maanhaasje

    Maanhaasje Actief lid

    12 aug 2013
    217
    0
    0
    Soundfullness Therapeute
    Oegstgeest
    Op brood/cracker of door de pasta :)
     
  13. Child

    Child Fanatiek lid

    6 sep 2011
    2.782
    216
    63
    Oei ik heb nog een recept van chocoladegranola ergens liggen (van Nigella lawson dacht ik)
    Niet erg gezond denk ik.

    Heb jij beter alternatief?
     
  14. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Jeps.. een heerlijk recept en volgens de methode van real food
    Recipe: Granola Bars / Cereal - 100 Days of Real Food
     
  15. Child

    Child Fanatiek lid

    6 sep 2011
    2.782
    216
    63
  16. Username

    Username Niet meer actief

    Ik heb de worteltaart gebakken van de eetgoedvoeljegoed website. Heerlijk! Erg makkelijk te maken en zo lekker, aanrader dus :)
     
  17. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    ow klinkt goed.. heb je een link?
     
  18. Username

    Username Niet meer actief

  19. Username

    Username Niet meer actief

    Oh en als een soort van glazuur had ik het monchoumengsel erop gedaan. Er staat ook nog een alternatief bij en zonder zijn ze ook erg lekker. Blijven lang lekker in de koelkast.
     
  20. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Dat recept klinkt ook goed.. Ik zal straks ons weekmenu, incl recepten eens plaatsen
     

Deel Deze Pagina