Ik zag het gisteren op hart van Nederland, maar weet niet zo goed wat ik ervan moet denken. Steve JobsScholen Van de ene kant vind ik het een top idee dat kinderen met de tijd mee gaan, maar van de andere kant is er nu wel ruimte voor te spelen, om bepaalde dingen mee te krijgen van leerkrachten en is er wel controle dat niet bijvoorbeeld een ouder het werk gaat maken ipv het kind. Wat vinden jullie?
Als ik eerlijk ben vind ik het een heel slecht idee. Wanneer leren ze dan met een pen omgaan. Letters schrijven. Is er nog wel gym zijn er nog groep lessen. Een op een contact met de juf/meester. Helemaal er op tegen ben ik niet. Maar wel gewoon naar school en ook nog de normale dingen die ze normaal op school zouden doen doen. Zou mijn kind er niet naar toe laten gaan. Omdat ik vind dat je niet alleen achter een laptop en zo moet zitten maar ook fysiek contacten nodig hebt van je medeleerlingen docent.
Jij verwoord een beetje beter hoe ik erover denk inderdaad. Er schijnen zelfs mensen te gaan verhuizen om hun kind speciaal naar zo'n school te laten gaan.
Ik kon kiezen dit jaar voor een vmbo school die helemaal over was naar de laptop.s elk kind elke docent had z.n ding alle lessen gingen er op of naar een school waar bij hij nog gewoon boeken nodig had en een op een lessen ging krijgen. Je zou denken je kiest voor een laptop school. Dus niet hij gaat maar gewoon naar de ouderwetse school. Natuurlijk de veranderingen hou je niet helemaal tegen en het idee dat alle lessen op een laptop stonden spraken ook mij aan. Maar hij heeft al moeite met leren. laat hem maar meer uit moeten zoeken hij hij iets wilt leren. Kan niet uit leggen wat ik bedoel maar leer je boeken maar kaften en leer nog gewoon goed met je handen schrijven. Ect pak nog een boek uit de bib en leer er uit. Soms om te leren moet je er iets meer moeite voor doen als alles kant en klaar ligt is het makkelijk maar voor hem laat hem daar maar mee omgaan lessen in plannen ect daar heeft hij meer aan dan alles kant en klaar.
Tja, ik heb veel contacten met een onderwijsstichting hier en die willen ook overstappen. Er zitten nadelen aan maar ook zeker voordelen. Voorbeeld is bijv kinderen met dyslexie, daar heeft een ontwerper een heel programma voor gemaakt zodat zij beter kunnen meekomen. Super toch? Ik ben zelf ook erg computergericht dus ik zie het zeker als een vooruitgang. Ik denk hoe eerder ze met een computer echt goed om kunnen gaan, hoe beter. Maar dan wel vanaf de middelbare school, op de basisschool gewoon schrijven en hoofdrekenen zodat die basis er is. Vroeger waren er telramen en toen kwamen er rekenmachines, tja we kunnen misschien niet meer allemaal even goed hoofdrekenen, maarja is dat nou echt zo'n drama?!
Zeker zitten er voordelen aan, maar wat dacht je van de ontwikkeling van de (fijne) motoriek die normaal gesproken gebeurt tijdens het leren schrijven? Ik denk dat het een goede ontwikkeling is dat we ict meer integreren in de lessen, vanwege de vele mogelijkheden, maar we moeten uitkijken dat we niet te ver doorslaan.
Ik weet ook nog niet zo goed wat ik er van moet denken. Ik denk dat een combinatie gewoon heel goed is. Zo nu en dan wat dingen op de ipad doen, maar mijn gevoel is dat nog steeds de nadruk moet liggen op leren schrijven, echte boeken en persoonlijk onderwijs. Hoe leuk is het niet om te snuffelen in de bibliotheek naar boekjes...lekker knutselen etc.
Wat mij betreft heeft het geen toegevoegde waarde. Hier thuis hebben ze ook een laptop, pc en tablet en kunnen hier alles wat ze daar ook krijgen. Maar slecht vind ik het niet. Ik ken iemand die is juist met de kinderen naar een stevejobsschool gegaan omdat ze het een heel goed concept vindt.
Hier ook, we hebben er hier een om de hoek. Heb me er dus wel al in verdiept, vind het niet slecht, maar voor ons is het niks. Waar zit het creëren van dingen en de fantasie? Ik ben ervan overtuigd dat kinderen het meest leren door te ervaren en dat mis ik volledig.
ik vind het super!! Zou echt iets voor mijn zoon zijn. Helaas te ver weg voor ons en hij zit op speciaal onderwijs dus weet niet hoe de begeleiding verder is van een steve jobsschool. Mijn zoon is erg computer gericht en snapt er echt alles van. Gesproken taal vind ie erg moeilijk en vaak komt het niet aan bij hem ( door zn autisme ) vooral dan in de klas. Als ie alleen zou zijn gericht op de i-pad en daar de opdrachten van ziet en uitleg enzo dan zou ie het veel beter doen. De 'storende' interactie is dan weg en kan ie zich concentreren op de informatie.
Onze dochter gaat er echt niet naar toe. Geef mij maar het reguliere onderwijs waar ze wel gewoon computerles krijgen dat is wel van belang in deze wereld. Maar allemaal op de ipad daar kan mijn hoofd echt niet bij
Jammer dat hij niet bij jullie in de buurt zit dan zeg! Zou een mooie oplossing zijn. wie weet, ze hebben best groeiambities volgens mij
k denk dat je huidige en dit soort onderwijs prima kan samenvoegen, je kan prima dit aanbieden NAAST het ouderwetsere schrijven e.d. ik zie er wel toekomst in, ik vind vooral belangrijk dat word gekeken naar wat het kind al kan ipv van zou moeten of achter wordt gehouden omdat er geen ruimte voor groei is e.d. Ik zag net in het filmpje ook gewoon knutselwerk, buiten spelen e.d. en andere dingen die je ook prima thuis kan leren, als ze op zo;n school zouden zitten zou je bv kunnen zeggen dat thuis een app vrije zone is LOL en dingen doen voor fijne motoriek e.d.
Ik vind het een slechte ontwikkeling. iPads en laptops moeten worden gebruikt als ondersteuning van de lesactiviteit ... het moet zeker niet de lesactiviteit overnemen ... Nee, ik zal mijn dochter daar niet naartoe sturen. In mijn optiek bevorderd het de samenwerking niet en is er geen dynamiek met leerlingen en leerkrachten.
Ik weet ook niet wat ik er van vind. Het zou meer onderdeel moeten worden van wat er nu is denk ik. Dit is nu echt gewoon totaal het uiterste. Natuurlijk kan het voor sommige kinderen goed zijn. Maar wat als je nu een muurbloempje hebt, die het dus wel fijn vind zo via een iPad... normaal gezien worden ze toch een beetje "gedwongen" tot sociaal contact en nu lijkt me dat een stuk minder. Zo kan iemand dus helemaal op gaan in de virtuele wereld en nooit leren om echt sociaal contact te onderhouden. Tenminste dat denk ik dan. Kinderen moeten toch ook gewoon lekker hun energie kwijt kunnen en lekker kunnen ravotten. Want ja thuis uit school willen ze ook weer op hun spelcomputer e.d. Dan zit een kind dus straks hele dagen naar een beeldscherm te staren. Dus kortom, een combinatie zou ik nog wel oke vinden, maar helemaal volledig virtueel lesgeven... nee ik denk het niet.
Hier net zo. Ik zag het op het nieuws gisteren en vond het oprecht jammer dat het hier niet is. Het zou van mij mogen.
Ze leren niet meer gewoon schrijven... Wel blokletters geloof ik maar niet meer aan elkaar schrijven.