hoi dames, ik ben een beetje aan het uitvogelen wat voor dieet nu het beste bij me past, ik probeer zo min mogelijk brood te eten en heb dan ook al mijn middag eten vervagen door een shake van de kruitvat, nu wil ik in de ochtend ipv brood een portie volle yoghurt nemen met een stukje fruit er doorheen. nu eet ik zo en zo alleen maar kip maar vroeg me af of ook gerookte zalm een goede optie is omdat het wel een goede vet zou zijn? en hebben jullie nog andere opties voor vleesvervangers en goede tussendoortjes? ik hoor het graag terug! groetjes sapje
Gerookte zalm is in principe vis, en kan voor n keer geen kwaad. Volle yoghurt daarin tegen is niet bepaald mager
Vis is gezond en bevat goede vetten Ik eet zelf meestal kip, vis of (mager) rundvlees. Qua tussendoortjes: wat olijfjes, fruit, snack a jacks, kwark, gekookt eitje...
Je hebt tegenwoordig genoeg vleesvervangers van Valess en volgens mij nog van n ander merk waar ik niet even op kom. Rundvlees is ook mager vlees watje mag gebruiken. En vis, witvis is mager.
Volgens mij is zalm sowieso mager. Misschien kun je via je zorgverzekeraar een keer langs de diëtiste, die weet je dit soort dingen prima te vertellen en hij/zij kan ook een goed menu voor je opstellen.
Ja heel goed zelfs. Maar...niet vaker dan 2 a 3 keer zalm eten per week. Liever 2 keer. Verder: alle vis ( behalve tilapia en pangasius) vooral haroing en markreel Eieren Wat je ook kunt maken is havermoutkoekjes Ik doe het zo: 2 bananen prakken +- 150 gram havermout erover Met de handen mengen. Dan honing erover en noten ( ik doe walnoten en amandelen) Weer mengen met de handen Dan 1 grote platte koek ervan maken. In de oven op 180 graden ( 20 minuten) Dat kun je heel goed in de ochtend eten, of gewoon tussendoor.
neem volle youghurt omdat ik wel een goed ontbijt moet hebben en wel een goed gevuld gevoel wil dat heb ik niet met magere yoghurt en is dan nog altijd beter dan brood als ik het goed heb
lees dit maar eens ( gewoon even snel een artikel gepakt...je kunt ook verder googelen Pangasius is niet zo'n verantwoorde vis als het lijkt - AD.nl Maar ook voor andere vis geldt dat je goed moet kijken waar het is gevangen en hoe het is gevangen et cetera.... ( ik word er soms moedeloos van)
Hieruit blijkt toch alleen dat de manier waarop de vis gekweekt wordt niet diervriendelijk is? Dat heeft toch weinig te maken met of het in een gezond dieet past? Naar mijn mening past het daar namelijk prima in. Het is een hele slanke vis met weinig slechte vetten. @TS: ik zou zelf meer brood eten ipv die volle yoghurt. Qua calorien is het brood misschien slechter (alhoewel ik dat niet denk) maar er zitten meer vezels in die beter zijn voor je darmen en die je langer vol laten zitten.
Zalm is prima! Heerlijk zelfs. Probeer even goed uit te vogelen waar je zalm vandaan komt. Ik zou met oudere vissen sowieso uitkijken ( tonijn bijvoorbeeld ) omdat het kwik gehaalte daarin vrij hoog kan zijn. Is niet zo gezond. Maar lekkere haring, tong, scar, makreel, paling; gewoon eten. En van genieten, hmmm. HONGER!
Maar van eiwitten (wat in yoghurt zit dus) zit je ook weer langer vol... Denk dat het dus niet echt uitmaakt.
Ja ook weer waar. Maar dat is per persoon verschillend dan denk ik want van een bakje yoghurt zit ik dus echt niet vol
Ja, dat zeker. Ik hoor ook vaak om me heen dat je van teveel koolhydraten dik wordt. Bij mij is dat echt niet zo hoor, gewoon als ik op de calorieën let (al bestaat dat uit alleen brood, rijst en banaan bij wijze van spreken) val ik af. Terwijl anderen misschien wel erg gevoelig zijn voor koolhydraten.
Hoe kom je daar nu weer bij. Panga bevat ca. 20 g eiwit per 100 gr. daarbij zit er nagenoeg geen vet in. Witvis past prima in een ''dieet''.
ja ik heb niet echt naar de inhoud gekeken Maar goed dieronvriendelijk is ook niet goed natuurlijk, dus daarom alleen al niet eten. Er is een onderzoek geweest dat het ongezonde vis is. Ik zal het later eens opzoeken En verder: De tip om brood te eten is natuurlijk niet zo heel goed...je weet toch dat daar heel veel suiker in zit? Vezels kun je op een gezondere manier krijgen door lijnzaad toe te voegen aan yoghurt of vezelrijk fruit te eten.