Hoe groot een portie maken?

Discussie in 'Voeding' gestart door mam1991, 29 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Hallo dames :D

    Ivan mag met een paar weekjes zijn eerste hapjes hebben. Omdat de groenten zoals rabarber en bloemkool nu zo goedkoop zijn op de markt heb ik vandaag 2 kilo rabarber en 2 bloemkolen mee genomen.

    Dit wil ik vast in de vriezer doen voor straks, ik wil het al graag per portie opslaan. Alleen wat moet ik mij voorstellen bij 1 portie ? :D
     
  2. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    29 jun 2011
    4.053
    2.554
    113
    Limburg
    Ik zou nu nog niet gaan invriezen, zeker niet te veel. Als je met 4 maanden begint met bijvoeding, is het vaak maar een theelepeltje of 2 (uitzonderingen daargelaten) en daarbij weet je nog niet hoe je zoontje er op reageert. Je kunt beter gaan invriezen als hij wat meer eet en als je zeker weet dat het allemaal goed gaat.
    Ik zelf deed altijd een klein bakje van xenos half vol vullen en dat was 1 portie, later werd 1 portie een vol bakje. Het ligt er maar net aan hoeveel je kindje op kan en of het een grote of kleine eter is;)

    Je zou trouwens wel een beetje kunnen invriezen in diepvrieszakjes om blokjes mee te maken, dan heb je echt kleine porties en kun je er evt meer van uithalen.
     
  3. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.815
    2.674
    113
    #3 Jessi79, 29 aug 2013
    Laatst bewerkt: 29 aug 2013
    De eerste dagen/weken een paar theelepels, daarna ongeveer het formaat ijsblokje, dus ca een eetlepel, en na een paar weken of maanden de hoeveelheid van een 4 maanden potje. Kijk even in de supermarkt hoe groot die zijn.

    Rabarber zou ik sowieso nog lang niet geven, dat is hartstikke zuur en je kleintje kan er kan er kramp van krijgen. Bovendien zit er oxaalzuur in, wat kalk aan hrt lichaam onttrekt. Via google lees ik dat rabarber pas na 8 of 12 maanden geadviseerd wordt. Je kunt beter beginnen met milde groenten als wortel, courgette, brocolli, bloemkool en boontjes.
     
  4. kimmmmberly

    kimmmmberly Bekend lid

    9 mrt 2011
    894
    0
    0
    leeuwarden
    1 ijsblokje is voldoende, als je gewoon van die ijsblok bakjes vult kan je er elke dag 1 blokje uithalen, gaat dat allemaal op kan je 2 proberen etc.
     
  5. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Dankje, hier kan ik wel wat mee. Ga nu gewoon wat ijsblokjes invriezen en de rest van de bloemkolen en rabarber eten we lekker zelf op :D
     
  6. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Hoe kan ik het eigenlijk bereiden voordat ik het in de vriezer stop? Voor ons zelf ga ik het altijd eerst 2/3 minuten koken en dan vries ik het in.
    Hoe ga ik het nu doen? Help!! :D
     
  7. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    29 jun 2011
    4.053
    2.554
    113
    Limburg
    Nu gewoon gaar koken, pureren en dan in porties invriezen
     
  8. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Rabarber lijkt me inderdaad geen goed plan:veel te zuur!
     
  9. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Nee dat had ik inderdaad ook al gelezen, gelukkig vinden papa en mama het wel heeeel erg lekker :D
     
  10. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Blijft dat wel lekker ? Op internet adviseren ze het om gewoon te blancheren. Wie kan het me vertellen?? Alles gaarkoken, pureren en dan invriezen lijkt mij een stuk handiger :D
     
  11. Hanneke23

    Hanneke23 Bekend lid

    20 jan 2012
    642
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gaar koken, pureren en invriezen. Blancheren doe je als je het nog wil verwerken als je het ontdooit.
     
  12. Nova81

    Nova81 VIP lid

    18 nov 2009
    5.879
    1
    36
    Waarom nu al een grote voorraad willen maken?
    Hier had ik ook gewoon altijd zo'n zak diepvriesgroenten in de vriezer liggen, daar pakte ik dan 1 of 2 stronkjes bloemkool/broccoli/worteltjes oid uit en die maakte ik klaar...
    Vond het altijd zo waterig worden na het ontdooien en minder van smaak!

    Maar goed, dat blijft natuurlijk een kwestie van uitproberen en kijken wat voor jou het beste werkt!
     
  13. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Omdat ik niet zo'n zin heb om straks dikke 3 euro te moeten betalen voor een ieniemienie bloemkooltje bij de AH :)

    Heb de bloemkool nu gaar gekookt, gepureerd en in de vriezer zitten. Dank u voor alle antwoorden :D
     
  14. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    20 mrt 2013
    2.583
    16
    38
    NULL
    NULL
    Je kunt de kleine toch gewoon seizoensgroente en fruit geven? en eten jullie straks heel de winter geen bloemkool omdat het dan te duur is? (just a question) je hoeft niet per definitie met bloemkool te beginnen, aardappel, wortel of doperwt kan ook! Ik heb hier ook nog ijsblok traytjes met groenten, maar de kwaliteit is echt niks na het invriezen.. Ayway, hopelijk smult de kleine straks wel! :)
     
  15. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    We beginnen sowieso eerst met groente, fruit vries ik sowieso niet in omdat een stuk fruit niet zo groot is.

    Wij eten inderdaad buiten het bloemkolen seizoen om geen bloemkolen omdat wij het te duur vinden. Net zoals de aardbeien, halen we ook niet in de winter :)
     
  16. Ikdus

    Ikdus VIP lid

    1 aug 2008
    10.695
    15
    38
    Je hoeft toch ook niet 3 eu voor een kleinstronkje te betalen. Zoals al gezegd werd diepvries groentes :). Dat eten wij ook. Behoud ook meer vitamine dan zelf invriezen.

    Hier at ze met 4 mnd trouwens wel direct een potje (120 grm) en 1,5 a 2 stuks fruit
     

Deel Deze Pagina