Ben het met je eens hoor, maar even voor de duidelijkheid: salmonella is dus niet gevaarlijk voor je kindje! Wel is het heel vervelend om zelf tr hebben en kan je er goed ziek van worden (heb het voor mijn zwangerschap een keer gehad, maar dan van kip die niet helemaal gaar bleek en waar ik te laat achter kwam).
Russisch roulette? Vind ik nogal overdreven... Dan kan je ook wel 9 maanden binnen blijven zitten! Hetzelfde idd geen appeltaart kunnen eten?? O ja en van pindakaas krijgt je kindje ADHD... Laten we allemaal ons gezonde verstand gebruiken. Las eerder ook al over sla in een restaurant en stel dat t niet goed gewassen is?? Stel jezelf de vraag hoe vaak je ziek bent geworden van iets verkeerd eten... Uiteraard beslist iedereen zelf
Je kunt trouwens ook zelf sushi maken. Dan heb je in ieder geval controle over de ingrediënten en voedselveiligheid.
Idd! Mijn vriend kan dat goed.. Zal hem binnenkort eens aan het werk zetten Iemand een lekker rolletje..??
O en pindakaas... Jammie!! Ieder voor zich natuurlijk... Ik wou met dit topic alleen maar aangeven: Het MAG wel.. Niets moet! Maar ik geniet bij onze vaste toko's gewoon van de sushi... Ga liever daarheen dan een dichte keuken om heel eerlijk te zijn..
Vis | Voedingscentrum Ik eet dus geen rauwe vis en alleen minder dan 300 gram per week. Ik en mijn vriend raken al moelijk zwanger (meer dan 2 jaar) en ga echt niet makkelijk praten of moeders aanmoedigen om rauwe vis te eten.
En dan kijk je onder het topic zwanger en zie je dat dat niet voor alle vis geldt. Eten en drinken tijdens de zwangerschap | Voedingscentrum Wij zijn 2,5 jaar onderweg geweest, en hebben een ma+bbz meegemaakt. What's your point? Er wordt alleen gezegd dat je best sushi kan eten mits vers bereid en geen tonijn. Als jij je daar niet prettig bij voelt, lekker niet doen. Maar ik snap het verband met jouw geschiedenis omtrent zwanger worden echt niet.
Naar mijn mening wordt er inderdaad vaak erg statisch gedaan over voeding tijdens de zwangerschap. Tegenwoordig wordt er dan ook weer veel teruggenomen op dat vlak bijv dat rauwe melkse kaas wel mag mits het harde kaas is. Iedereen z'n ding maar ik denk over al die zaken iets genuanceerder en dat heeft niet te maken met moeilijk of makkelijk zwanger worden of je voorgeschiedenis.
Salmonella inderdaad niet voor je kindje maar het is maar een voorbeeld dat niet alles in nederland 100% veilig is. 9 keer kan het goed gaan, maar wat als jij dat stukje vis eet dat besmet is. Ik heb zelf geen ervaring met listeria maar ik las net dat je er zelf dus niet ziek van wordt dus kan ik me voorstellen dat je dan ook van geen kwaad bewust bent tot het misgaat met je kindje. Ik eet lekker de vegatarische sushi sterker nog, ik ga het nu even maken!
Ik snap het wel. Er is ook geen direct verband, maar wel een gevoelsmatige. Als het allemaal niet vanzelf gelukt is of lang geduurd heeft, of er andere minder leuke dingen hebben plaats gevonden (of deze dingen allemaal) kan ik me heel goed voorstellen dat je nog meer risico mijdend bent dan een ander. Maar de een heeft nou eenmaal meer vertrouwen dan een ander dat t allemaal wel goed zit. Prima, lijkt me heerlijk als je er zo in kan staan maar ik kan dat niet.
Dat vind ik een hele andere en heldere uitleg Bouwjaar. En dat kan ik me heus indenken. En misschien heb ik inderdaad het geluk dat ik me (doorgaans) redelijk zeker voel in deze zwangerschap. Het is ook gewoon een kwestie van meningsverschil, ik heb niet het idee dat ik moedwillig risico's neem. Dat is voor iedereen anders denk ik.
Ik ben het met jullie beide eens hoor! Maar idd, ik wou alleen maar aangeven dat het wel mag, wat vrouwen doen moeten ze uiteindelijk zelf weten. En de 1 is zekerder dan de ander, dat is een feit.