Van een mede forumlid al een heerlijk recept gekregen voor aubergine met knoflook als bijgerecht. Maar ik zou graag nog wat recepten willen van een soort antipasti oid. Woensdag krijgen we eters. Ik wil allerlei hapjes maken, antipasti, wat spiesjes grillen op de BBQ en wat lekkere 'smeersels' voor op stokbrood. Alle tips en recepten zijn van harte welkom!
mm ja gevulde champignons; grote champignons, steeltje eruit en vullen met; la vach quiri en hieroverheen kruiden; ik deed viskruiden mmm
snoeptomaatjes doormidden snijden en aan stokje prikken blaadje basilicum bolletje mozzarella blaadje basilicum andere helft van tomaatje oversprenkelen met balsamico --------------------- pizza gehakthapjes -gehakt rullen met wokgroente en flink oregano plakje bladerdeeg in 4e en elk stukje vullen met gehakt en dichtmaken. bestrijken met ei ----------------- gevulde eieren -------------------- gehaktballetjes tzatziki saus {zelf maken} --------------------
dadels vullen met geitenkaas, sprenkelen met honing en omwikkelen met spek... even in de oven ------------ afbakstokjes in schijfjes snijden. Een rol geitenkaas in schijfjes snijden {rol te koop bij Lidl a2.19 geloof ik} geitenkaas op de schijfjes stokbrood en dit 8 min in oven -------------------- mini pasteitjes, te koop in de winkel en vullen met ragout ------------------------- tonijnsoesjes; soesjes maken vulling; tonijn, met monchou en peer druppels citroensap ------------------------
wraps;-> oprollen en snijden -zalm/kruidenkaas/ijsbergsla -boter/plakken geitenkaas/rucola salade/pijnboompitte/ honing -rosbief/mengsel van mayo en mosterd/ sla -kipfilet/kaas/alfalfa/schijfjes komkommer/mosterd mayo sausje
Flinke bos koriander, citroensap, teentje knoflook en rood pepertje in de blender en heel goed fijn laten worden tot een soort sausje (zout en peper naar smaak. Super lekker bij vlees van de barbecue! (Niet teveel citroensap want dan word het heel zuur, als het nog niet vloeibaar genoeg is gewoon wat water bijvoegen) Griekse yoghurt (of magere kwark als je het slank wilt houden) met 2 teentjes knoflook, gedroogde muntbladeren en komkommer door elkaar roeren. En daarna zout naar smaak Gamba's pellen en schoonmaken, olijfolie (lekker veel)in een pan doen, knoflook erin persen en daarna de gamba's er bij doen en mooi roze laten worden. Serveren met wat verse korianderblaadjes eroverheen
hartige cake; Ingrediënten: 200 gram boter, 4 eieren, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 100 gram blokjes ham, 100 gram geraspte kaas, paprikapoeder, kerriepoeder, oregano, zout, Mix 200 gram zachte boter (ongeveer 30 minuten uit de koelkast) met 4 eieren tot een gladde massa. Voeg er 250 gram zelfrijzend bakmeel bij en meng dit met een spatel of lepel tot een mooi deeg. Spatel er dan nog 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 100 gram blokjes ham, 100 gram geraspte kaas, een beetje paprikapoeder, beetje kerriepoeder, een snufje zout en een halve theelepel gedroogde oregano door. Meng dit goed doorelkaar. Doe dit dan in ingevette cakevormpjes (ik deed het in zon siliconenvorm kan ook in papierenvormpjes en deze hoef je niet in te vetten) Dit moet dan ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Als de tijd verstreken is kunnen ze nog een beetje pruttelen van de boter dan kijken of ze mooi goudbruin zijn en ze er dan uithalen. valt het op dat ik vaak hapjes maak?
O ja, dat is ook een goeie! Dat is lang geleden dat ik dat gemaakt heb, maar o zo lekker! Beetje jammer dat ik nu geen gorgonzola mag, dat is mijn favoriete vulling
Jaaaa, daar is ze weer!!!! Haha, jij met je overheerlijke ideeen!!! Wel een vraagje; gedroogde muntbladeren?? Moet ik vast even naar de Turkse winkel, of niet??? (wist van het hele bestaan niet af) En snij jij de komkommer dan heel fijn??? Of schaaf je hele dunne plakjes????
Nee hoor kan je ook bij de ah kopen, staat bij de kruiden in een potje! Komkommer doe ik meestal in kleine blokjes er door heen.
Ik zou de komkommer raspen en dan heel goed uitwringen in een schone theedoek,het vocht maakt je tzaziki te "nattig"..
Stokbroodje afbakken in schuine stukken snijden. Stukjes Gorgonzola erop plakje peer walnoot en een beetje olijfolie. Nog even onder de gril.. super simpel en hier altijd een succes en echt Italiaans..
Stokbrood in plakken snijden, besmeren met groene of rode pesto, bestrooien met geraspte kaas en even in de oven. ------------------- Bladerdeeg in 4 snijden, besmeren met pastasaus, plakjes champignon erop en geraspte kaas. In de oven zoals op de verpakking van het bladerdeeg staat. -------------------- Ragout maken en in bladerdeeg doen. -------------------- Gehakt lekker kruiden (bijv. met nasikruiden) en rullen, uitje erdoor bakken, in bladerdeeg doen en bakken in de oven. Lekker om te dippen in bladerdeeg. --------------- Pak witbroodmix, plakken maken van het deeg, vullen met gehakt (net als recept hierboven), dichtvouwen en in de oven. Kan ipv gehakt ook gevuld worden met kaas en uien.
Whaaa, die is goed! Die ga ik zsm na mijn bevalling maken! Dank voor de tip! (en heel misschien voor de visite woensdag, maar ben bang dat ik dan als een hond ga zitten kwijlen)