Mosselen

Discussie in 'De lounge' gestart door inkie86, 6 sep 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. inkie86

    inkie86 Bekend lid

    27 apr 2011
    982
    6
    18
    Vrouw
    Medewerkster bij de Lidl
    Goor
    De titel zegt het al...

    Ik wil zooo graag mosselen eten... Dus in huis gehaald maar in alle
    Recepten op internet zit wijn in het sausje :(

    Weet iemand een lekker sausje alcohol vrij????:)
     
  2. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
    Moet je dat sausje opwarmen? Want in dat geval maakt het niet uit. Alcohol vervliegt als het wordt opgewarmd, dus dan zit er 0% in het sausje ...
     
  3. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    Wij eten ze altijd met knoflooksaus
     
  4. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Inderdaad, knoflooksaus
     
  5. siepie

    siepie Fanatiek lid

    28 apr 2010
    3.424
    3
    38
    Je kan ze ook koken in water
     
  6. allwoman

    allwoman VIP lid

    29 jan 2008
    5.589
    0
    0
    bezig bijtje
    Beetje water, mosselkruiden en groenten en met sausje eten? Whiskey saus..knoflook...
     
  7. ducky

    ducky Bekend lid

    30 aug 2010
    531
    0
    0
    Zuid Holland
    Ik maak altijd Thaise mosselen. Echt zooo lekker en super easy!
    Beetje water, kokosmelk, koriander en uitgeperste limoen. Limoen zelf er ook in doen. Knoflook teentje en wat sambal. Gewoon koken zoals normaal. En dan met verse frietjes :D
     
  8. chocotof

    chocotof Bekend lid

    28 dec 2010
    704
    1
    0
    Werkveld jeugdzorg
    Achter de duinen
    call me bad maar ik eet het altijd gekookt in water met of witbier of wijn, ook nu.
    Ik denk maar zo, zo lang ik geen glazen alcohol weg tik komt het vast goed. Ik zou er gewoon lekker van genieten. :cool:
     
  9. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
    Niets "bad" aan. Er zit geen enkele procent alcohol in bier/wijn als het verwarmd is. Dus je bent helemaal safe ;)
     
  10. boxertjes

    boxertjes Bekend lid

    7 aug 2010
    973
    1
    0
    NULL
    brabant
    altijd gedacht dat je geen mosselen mag eten in je zwangerschap. omdat hij vacuumverpakt zit.
     
  11. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Ik kende iemand die ze altijd met kruidenboter maakte, super lekker!!! Weet alleen niet hoe hij ze bereide :p
     
  12. Juul2012

    Juul2012 Actief lid

    30 jan 2012
    200
    0
    16
    Account Manager
    Den Bosch
    Lekker sausje:
    Eetlepel mayonaise, theelepel mosterd en beetje citroensap.
    Roeren en proeven.
    Verhoudingen kun je aanpassen!

    Smakelijk eten!
     
  13. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.813
    4.057
    113
    Je eet ze toch niet rauw. Volgens mij geld dat alleen voor wat je rauw eet. Je kookt ze dus eventuele bacterien worden gedood.
     
  14. Delta

    Delta Niet meer actief

    Klopt, je mag mosselen gewoon eten, je kookt (verhit ze) Als je gerookte zalm uit vacuum verpakking eet, nadat je het verhit hebt, mag je het ook.
     
  15. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Alcohol vervliegt nooit helemaal, ook niet na verhitting (40% blijft over na 15 minuten verhitten, 10% na 2 uur stoven).
     
  16. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Dat klinkt echt lekker exotisch!
     
  17. PBA

    PBA Bekend lid

    22 feb 2010
    711
    0
    16
    Je lekkerste knoflooksaus met wat vocht van de mossels om het iets dunner te maken.
     
  18. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Hier altijd gewoon groenten aanstoven (ui, wortel, prei, selder), mosselen erbij en lekker 10 minuten laten garen ...

    De "saus" maak ik ter plekke op tafel met wat mosselvocht, wat mayo en wat mosterd (goed onder elkaar mengen).

    Ik voeg geen extra water of ander vocht toe. Doordat ik de mosselen op voorhand behoorlijk zwaar spoel zit er al vocht genoeg in de schelpen (en dus nadien in mijn kookpot).

    Wij eten er stokbrood of frietjes bij.
     

Deel Deze Pagina