39,50 per maand, dus als je dat naar het hele jaar omrekent, is dat 9,11 per les van een uur. In vakanties loopt alles gewoon door
Hier ook geen bandjes hoor.. Hier gebruiken ze voor de eerste paar keer ook die slurven en armkurken voor het drijven (kurken houden ze vast, gaan niet om de arm). En voor het rugdrijven krijgen ze een bal. Maar dat is echt maar een paar lesjes, daarna kunnen de meesten gewoon zelf drijven. De buikkurk wordt hier gebruikt voor de kinderen die net in het diepe gaan, maar ook maar een paar lessen.
Ik zwem op zeer hoog niveau zelfs.. en ik heb nooit zwemles gehad. Het voordeel van uit een nóg waterrijker gebied komen als Nederland. Gelukkig weet ik wat ik doe, ik kan heel goed begrijpen dat mensen hun kind op zwemles doen. Maar dat is hier niet nodig..
Daarom heb je peutersurvival je leert meteen op dag 1 hoe je overeind kpmt met en zonder pakje want zonder pakjr snappen ze ook niet hoe ze boven kunnrn komen, ik moet zeggen dat ik nog nooit een kindje op zn kop heb gezien dat lukt ze geeneens maar ze moeten idd wel zelf werken om overeind tevgaan staan, ik vind peuterles echt onmisbaar in ons land!
Dat is hier ook zo met de wachttijd, de mevrouw hier vertelde dat dat komt omdat ze eens in de 3 maanden afzwemmen, als er dus veel kindjes niet slagen voor hun examen komen die plaatsen niet vrij en moet je dus wachten tot ze weer met de nieuwe lichting mee kunnen doen voor het afzwemmen.
Bij Thijmen ook geen bandjes. Hij kreeg eerst 2 armkurken (?, soort rondjes met een gat erin) en nu in fase 2 heeft hij er 1. Hij heeft ook een buikkurk. Maar drijven, duiken en onderwater zwemmen doen ze zonder iets. Hij heeft 2 badjuffen/meesters op 6 kindjes.
mijn oudste heeft helemaal niks aan in het water nu...eerst gaan ze wennen en kijken of ze watervrees hebben. Pas als ze echt technieken gaan doen krijgen ze iets om
ja dat is hier ook zo.. en met de beenslag in eerste instantie alleen een flexibeam/slurf. Pas als de armslag erbij komt, wordt gebruik gemaakt van de buikkurk. En dan ook alleen bij de schoolslag. Bij borstcrawl etc in principe zonder drijfmiddelen. Dat is ook wel fijn, want dan zijn ze al snel een beetje zelf zelfredzaam.
ja en ze kunnen hierdoor ook snel een verkeerde slag aanleren (gehaast omdat ze zichzelf moeten "redden" zeg maar), gebruik van hulpmiddelen zorgen voor goede houding en zwemslag geeft je kindje zekerheid en voorkomt dus evt watervrees (want stel je voor je hebt een keer een nare ervaring dat onthoud je langer dan even wat langer met wat hulpmiddelen zwemmen. Meestal begin je met een pakje ook meteen in het diepe, toevallig combineren ze het nu bij de kleintjes maar dat is eigenlijk zonde want het is dus niet nodig (maarja het badje is niet groter en ze oefenen ook elke les zonder vestje dus dan is een bodem wel even fijn natuurlijk. EasySwim methode sneller dan gewone zwemles : Uitgelicht : Nieuws : Zwemschool Wetterwille
Dat het sneller is, schijnt niet te kloppen. In de zwembranche is veel discussie over de vraag wat beter is: op een 'natuurlijke' manier leren zwemmen zonder hulpmiddelen, of het kind in het begin ondersteunen door het bandjes of een drijfpakje aan te doen. Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ kijkt naar het resultaat en dat is bij beide benaderingen hetzelfde. Aanbieders van zwemles zijn dus vrij in hun keuze of ze drijfmiddelen toestaan of gebruiken tijdens de zwemles. Veelgestelde vragen - natuurlijk geeft een aanbieder die er mee werkt dat aan. Verder is het soms juist vanwege de goede ligging beter om zónder drijfmiddelen te werken. Een nare ervaring voorkom je door niet te snel te willen en een kind goed watervrij te maken, voordat je verder gaat. Net zoals het toch ook niet uitmaakt of je kindje 1, 2 of 3 keer in de week zwemt. De uiteindelijke tijd die ze nodig hebben in zwemuren, schijnt toch aardig overeen te komen.
Anthina je ik schrok even de eerste keer hahahaa...lijkt zo eng dan he. Vooral dat afgeven en ergens anders maar wachten. Maar ze moete het leren.
Athina, mag ik jouw mening? Mijn zoon zit nu bijna 1 jaar op zwemles en heeft tot nu toe met bandjes gezwommen. De slagen gaan goed alleen is het nu dus tijd om de bandjes af te doen en dat gaat moeilijk. Is hij dan fysiek nog niet sterk genoeg? Aan zijn motivatie zal het niet liggen, hij wil graag zonder bandjes zwemmen maar hij geeft zelf ook aan dat hij het toch moeilijk vindt.
Ik ben voor om zonder hulpmiddelen te leren zwemmen, Ik Gebruik zelf nauwelijks hulpmiddelen in mijn eigen zwemlessen, helaas worden hulpmiddelen steeds vaker als drijfmiddelen gebruikt, en hebben kinderen daar weinig aan.... Als ze niet eerst zelfstandig kunnen drijven, stagneert dat toch meestal ergens later in het leerproces... Wij geven les 1x per week 45 min. Vroeger was dit 2x een half uur... Vooral voor de erg bange kindjes is 2x per week prettiger omdat ze dan niet elke week over de angstdrempel heen hoeven.
37 euro per maand hier voor 2 uur les per week in een kleine groep van 8 kinderen. Das dus is dus 111 euro per 3 maamdenm