Over 2 weken heb ik een kookworkshop met 10 leerlingen. We hebben 1,5-2 uur Hierin maken we een hoofdgerecht En ik wil dus nog een dessert Het dessert mag geen gelatine bevatten en moet alcoholvrij zijn. Het moet goedkoop en leuk zijn om te maken. En liever gebruiken we er ook geen oven bij Nu houd ik totaal niet van desserts, ik eet liever kaas na, heb dus ook niet echt goede recepten. Iemand een leuk idee voor een dessert waar ik deze kinderen aan kan laten werken?
Ik vind een trifle altijd wel lekker. Ook vrij snel en simpel te maken(afhankelijk van het recept hoor) Bij de ah staan een aantal recepten Albert Heijn Bovenstaande is vrij makkelijk. *edit* Hier nog een link naar meerdere trifle recepten Albert Heijn
Lekker ouderwets zelf vanillevla maken met melk en eidooiers etc. Of met custard. Flensjes met ijs (dat dan wel gekocht) Fruitsalade
Tiramisu ? (maar ja dat moet volgens mij wel een tijdje opstijven) of: rode vruchten room, dat maak je met een deel marscapone, een deel slagroom, rode vruchten en dan bitterkoekjes eroverheen verkruimeld. Vind ik echt heerlijk maar dat haal ik altijd bij een italiaan, nog nooit zelf gemaakt dus het preciese recept weet ik niet maar gewoon op gevoel die marscapone en slagroom door elkaar denk ik? Of een monchou taart? Apple crumble? (maar ja moet wel de oven bij gebruikt worden)
Ik vond appelroomtoetje altijd wel lekker en vrij simpel te maken. Schil een appel ( golden delicious) en snijd in kleine stukjes. Doe de appel met 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1/2 eetlepel stroop en 3 eetlepels appelsap en een paar druppels citroensap in een steelpan en breng aan de kook. 10 min koken tot zacht is. Laten afkoelen en pureren met bv staafmixer. Koud laten worden in koelkast. 1/8 ltr slagroom met zakje vanillesuiker en mespunt kaneel stijfkloppen. Door de appelpuree spatelen. Verdelen over schaaltjes/ wijnglazen. Garnerenmet krokant en evt nog een schijfje appel. Genoemd recept is voor ca.2 personen maar t is redelijk machtig....
Hoe oud zijn die leerlingen dan? Dit is een simpel , maar lekker nagerecht. Snel klaar en snel voor te bereiden. Gebakken gekarameliseerde appeltjes met ijs Ingrediënten: per persoon 1/2 appel. Lekker zure appel nemen, bijv. goudreinet. ca. 5 lepels (riet) suiker kaneel naar smaak evt. wat gember uit zo'n potje. Die zoete dus. ca. 50 gram roomboter Ijs naar keuze; simpel roomijs is prima, maar walnoot is ook heel lekker. Bereiden: Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes (iets kleiner dan een dobbelsteen) óf in schijfjes. Doe hier de kaneel vast overheen. In een grote koekenpan met anti-aanbaklaag smelt je de boter met de suiker. Dit moet iets gaan bruisen, maar niet echt bruin verkleuren. Doe hier de appeltjes bij en bak deze op een hoog vuur voor ca. en maximaal vijf minuten (appel wordt heel snel gaar en het moet geen appelmoes worden ). Ondertussen kan iemand anders het ijs in de schaaltjes doen of op bordjes. Dan schep je de appeltjes erbij en... KLAAR. Mocht je de gember erbij willen gebruiken, dan bak je deze ook mee. Je kunt ongeveer 5 van die bolletjes doen. Je kunt ook de appeltjes aan het einde afblussen met ca. 5 eetlepels van de gembersap. En erg lekker erbij is natuurlijk slagroom Smakelijk!
Vriendlief is kok en noemde gelijk 'moulleux' op. Een soort chocolade cake en is van binnen vloeibaar. Dit is heel gemakkelijk te maken met kids alleen moet dit dus wel in de oven.. 6-8 minuutjes maar. Dus als je eventueel oven kan gebruiken en het lijkt je wat google het dan eens! =)
Monchoutaart zit geen gelatine in hoor als je hem zelf maakt. Wel gekocht of uit een pakje maar zelf maken is net zo makkelijk..