Kan je ook met een pak gewone cakemix muffins bakken? Die pakken zijn namelijk een stuk goedkoper. Zo ja, nog tips? En hoe lang moeten de muffins dan in de oven?
Ik maak ook we eens.kleine cakejes/muffins van gewone cakemix gaat prima hoor. Meestal bak ik ze op 200 graden ongeveer 15/20 min. Ff prikken om te kijken of ze gaar zijn. Succes en veel bakplezier!
Muffins zijn wel echt anders dan cakejes of cupcakes. Deze worden bereid net olie. Verschil tussen cupcake en muffin: Vorm Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de cupcake en de muffin. Om te beginnen: de vorm! Een cupcake is een klein cakeje, het is dan ook de bedoeling dat het cakeje rijst tot aan het randje van het papieren bakje en niet eroverheen. Dit is bij een muffin wel de bedoeling. Dit gebakje heeft een paddenstoel-vorm en rijst tot ver boven de rand van het papieren bakje. Structuur en inhoud Ook zit er een verschil in de structuur van de gebakjes: een cupcake heeft echt de structuur van een cake, een muffin heeft meer een broodachtige structuur. Ook zit er in het beslag van een muffin vaak een extraatje: rozijnen, chocola, noten of stukjes appel bijvoorbeeld. Bij cupcakejes is dit niet het geval: deze cakejes krijgen vaak wel een topping gemaakt van boter, poedersuiker en kleurstof of jam. Verder worden ze vaak nog versierd met bijvoorbeeld hartvormige snoepjes, kleine gekleurde balletjes of spikkels.
Je kunt prima gewone cakemix gebruiken in een muffinvorm maar dan zijn het idd nog geen muffins Cakebeslag en muffinbeslag zijn trouwens echt heel makkelijk zelf te maken, kost een stuk minder dan een kant en klaar pak. En zelfs mij lukt het en ik ben echt alles behalve een keukenprinses. basis cakebeslag: 4 eieren, 200 gram suiker, 200 gram boter, 200gram meel (zelfrijzend of anders gewoon meel en een zakje bakpoeder. mijn basis voor muffinbeslag: 250gr meel, 250ml melk, 125ml olie, max 100 gr suiker (beetje afhankelijk van de rest van de ingredienten) 2 eieren, zakje bakpoeder, zakje vanillesuiker en dan nog ong. 100-150gr andere ingredienten bv stukjes fruit, rozijnen, kaneel, muesli, cacao en stukjes chocola etc etc. je kunt ze ook hartig maken met groenten. Ik maak altijd muffins, de variaties zijn eindeloos en niet zo'n suiker en vetbom als cake.
Hoeft niet, als je je boter maar lang genoeg met de suiker mixt (10 minuten) komt er genoeg lucht in om de cake te laten rijzen. In 'officieel' cakebeslag hoeft/hoort geen rijsmiddel.
'(Basis)Recept Muffins met 10 Variaties! - Favoriete recept van - Kim Mutsaers - Albert Heijn Muffins Het basisrecept cupcakes maken | Cupcakerecepten.nl Cupcakes, deze zijn heerlijk!