Muffins van gewone cakemix?

Discussie in 'De lounge' gestart door juf Mariska, 14 sep 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. juf Mariska

    juf Mariska Fanatiek lid

    15 dec 2008
    1.200
    0
    36
    Kan je ook met een pak gewone cakemix muffins bakken? Die pakken zijn namelijk een stuk goedkoper. Zo ja, nog tips? En hoe lang moeten de muffins dan in de oven?
     
  2. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    21 mrt 2011
    5.188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Ik maak ook we eens.kleine cakejes/muffins van gewone cakemix gaat prima hoor. Meestal bak ik ze op 200 graden ongeveer 15/20 min. Ff prikken om te kijken of ze gaar zijn.
    Succes en veel bakplezier!
     
  3. Mama sinds 2009

    Mama sinds 2009 Fanatiek lid

    1 mei 2008
    1.522
    0
    0
    Muffins zijn wel echt anders dan cakejes of cupcakes. Deze worden bereid net olie.

    Verschil tussen cupcake en muffin:

    Vorm
    Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de cupcake en de muffin. Om te beginnen: de vorm!
    Een cupcake is een klein cakeje, het is dan ook de bedoeling dat het cakeje rijst tot aan het randje van het papieren bakje en niet eroverheen. Dit is bij een muffin wel de bedoeling. Dit gebakje heeft een paddenstoel-vorm en rijst tot ver boven de rand van het papieren bakje.

    Structuur en inhoud
    Ook zit er een verschil in de structuur van de gebakjes: een cupcake heeft echt de structuur van een cake, een muffin heeft meer een broodachtige structuur. Ook zit er in het beslag van een muffin vaak een extraatje: rozijnen, chocola, noten of stukjes appel bijvoorbeeld. Bij cupcakejes is dit niet het geval: deze cakejes krijgen vaak wel een topping gemaakt van boter, poedersuiker en kleurstof of jam. Verder worden ze vaak nog versierd met bijvoorbeeld hartvormige snoepjes, kleine gekleurde balletjes of spikkels.
     
  4. Emmeken36

    Emmeken36 Bekend lid

    Je kunt prima gewone cakemix gebruiken in een muffinvorm maar dan zijn het idd nog geen muffins :)

    Cakebeslag en muffinbeslag zijn trouwens echt heel makkelijk zelf te maken, kost een stuk minder dan een kant en klaar pak. En zelfs mij lukt het en ik ben echt alles behalve een keukenprinses.

    basis cakebeslag: 4 eieren, 200 gram suiker, 200 gram boter, 200gram meel (zelfrijzend of anders gewoon meel en een zakje bakpoeder.

    mijn basis voor muffinbeslag: 250gr meel, 250ml melk, 125ml olie, max 100 gr suiker (beetje afhankelijk van de rest van de ingredienten) 2 eieren, zakje bakpoeder, zakje vanillesuiker en dan nog ong. 100-150gr andere ingredienten bv stukjes fruit, rozijnen, kaneel, muesli, cacao en stukjes chocola etc etc. je kunt ze ook hartig maken met groenten.

    Ik maak altijd muffins, de variaties zijn eindeloos en niet zo'n suiker en vetbom als cake.
     
  5. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Hoeft niet, als je je boter maar lang genoeg met de suiker mixt (10 minuten) komt er genoeg lucht in om de cake te laten rijzen. In 'officieel' cakebeslag hoeft/hoort geen rijsmiddel.
     
  6. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Ik wilde idd zeggen, waarom een mix?? Het is zo makkelijk zelf te maken :)
     

Deel Deze Pagina