Op de site geven ze aan dat ze verwachten dat je ongeveer 30 uur per week met de studie bezig zult zijn, inclusief de stage uren. De rest is zelfstudie. Moet op zich te doen zijn naast een parttime baan van 16 uur ofzo.
We verwachten dat u per week 30 uur besteedt aan de studie, inclusief uw stage-uren. In de zelfstudiemodules werkt u zelfstandig aan opdrachten en het bestuderen van theorie. Daarnaast volgt u in iedere studieperiode één module met uw medestudenten. U werkt dan samen in een online studiegroep en maakt in een bepaalde periode gezamenlijk opdrachten en voert discussies. Vier tentamenperiodes Per jaar zijn er vier tentamenperiodes. Na iedere studieperiode van acht weken zijn er twee toetsweken. U sluit de vakken die u heeft gevolgd af met een schriftelijk tentamen, presentatie of verslag. De schriftelijke toetsen worden afgenomen in Den Haag. INSCHRIJVENAANMELDEN OPEN AVONDBROCHURE AANVRAGENNIEUWSBRIEF
Klopt, zo staat het ook op de site waar ik gekeken heb. Maar op de open dag zeiden de mensen dat het gezien moet worden als fulltime studeren.
Als je uitgaat van 8 a 10 uur stage per week blijft er 20 uur thuisstudie over. Dat vind ik geen fulltime baan.
Hihi toevallig. Ook op de opendag vrijdag? Wij waren best laat en heb dus niet met de mensen van de Pabo gesproken. Wel jammer, want achteraf gezien was dat toch mijn eerste keus. Maar wat zeiden ze dan, dat het toch meer van 30 uur per week gaat kosten?
Ja, ook vrijdagavond! Was ook mijn eerste keuze! Ze hebben het niet over meer dan 30 uur gehad. Volgens mij zeiden ze ook dat het de bedoeling is dat je relevant werk hebt. Maar ik kan het mis hebben hoor. Wij zaten namelijk bij de verkeerde voorlichting. Anders bel je ze toch even?
Heb ze al even een mail gestuurd met al mijn vragen Pff word zo gek van mezelf. Ik wil al jaren iets anders en eigenlijk kom ik best vaak uit op de Pabo, maar ben zo onzeker of ik het allemaal wel kan combineren met huidige baan en gezin. Om nog maar de zwijgen over die 21+ toets en speciale toetsen voor de Pabo.
Het lastige is idd dat ook ik wel inkomen moet houden. Kan wel iets minder verdienen, maar moet wel minimaal 16 uur blijven werken. Vanaf maart 2014 gaat ook de jongste naar de basisschool, dus dat geeft wel wat meer ruimte.
Wat misschien ook handig is om te vragen is met welke stagescholen ze samen werken. Je zit er waarschijnlijk niet op te wachten om heel ver te moeten reizen voor je stage. Onze school werkt bijv. niet met alle opleidingen samen.
Hier geven wij bij de PABO aan hoeveel plaatsen we hebben en in welke groepen. De opleiding verdeelt dan de plekken. Wij werken standaard samen met één hogeschool. Een heel enkele keer zoekt een student zelf een plek vanuit een andere opleiding. Als er in jouw regio meerdere opleiders zijn is het wel handig te weten of er geen samenwerkingsverbanden zijn. Daarnaast zul je per module in een andere bouw werken. Voor de groepen 3 en 4 zijn de plekken meestal schaars is de ervaring hier.
Okee dat wist ik allemaal niet. Nog een hele zoektocht. Weet ook niet zo goed waar ik moet beginnen eigenlijk. Misschien eerst maar eens die 21+ test doen?
Ik heb vorige week een hele schooldag meegelopen in groep 6, zodat ik kon zien of ik het wat vind. Was heel leerzaam en ik vond het heel leuk om tijdens het zelfstandig werken door de klas te lopen en de kinderen te helpen met de opdrachten. Maar nu moet ik dus beslissen of ik echt de pabo wil doen. Wat me tegenhoudt is dat je er alleen maar leerkracht mee kan worden. Ik heb bv ook naar de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gekeken en dan heb je qua functies toch veel meer mogelijkheden. Vind het zo lastig allemaal, want vind het beide leuk, maar waar is het nou straks het meeste werk in te vinden?
Net klinkt misschien raar uit de mond van een pabo'er... Maar waarom kies je uitegrekemd de pabo als omscholing? Er is zooooo'n overschot aan leraren! Er wordt alleen maar bezuinigd, dus een vast contract zit er nauwelijks in en invalwerk is vaak ook niet je van het..... (Ik kan net weten, ik ben aan de pabo afgestudeerd, heb geen vaste baan (bijna geen enkele klasgenoot) en voorlopig ook geen uitzicht op vaste contracten!
Je kunt beter een bredere kant dus op gaan en mochten de scholen weer met een tekort komen, kun je alsnog een omscholing doen! Je kunt ook met maatschappelijk werk bijv op school komen als intern begeleider (dus 'probleem kinderen' begeleiden) en je zou zelfs iets vanuit huis kunnen opzetten (begeleiding bij opvoeden oid..) maar dat is mijn eerlijke mening.,,
Met maatschappelijk werk kom je niet als intern begeleider op een school te werken hoor! Dit is iets heel anders.