Oma's draadjesvlees

Discussie in 'De lounge' gestart door Merel260, 16 sep 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Charise

    Charise VIP lid

    9 nov 2011
    5.664
    5
    38
    Zwanger zijn van een prachtig meisje!
    Zuid-Holland
    Ik ga het ook klaarmaken voor morgen.
    Even kijken of ik vanavond al maak of morgenochtend.
    Jammm!!
     
  2. Gizje

    Gizje Fanatiek lid

    11 feb 2010
    1.661
    0
    0
    #22 Gizje, 16 sep 2013
    Laatst bewerkt: 16 sep 2013
    simpele versie hier

    peper zout, aanbraden. Daarna een doorgesneden ui meebakken met in beide een kruidnagel. Scheutje azijn erbij(of appelstroop) en aanvullen met water.Eventueel wat tijm erbij. En dan pruttelen maar.

    oh ja, vergeet de laurier
     
  3. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Ze zijn nu in de aanbieding bij de Lidl, 1kg sucaden lappen voor 7,89 ;)

    LIDL
     
  4. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83


    zo ken ik hem ook met ontbijtkoek!
     
  5. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    ik gebruik trouwens magere riblappen
     
  6. Merel260

    Merel260 Actief lid

    15 okt 2011
    195
    2
    18
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Ik ga het morgen maken. Ik heb er nu al zin in haha.
    Een vriendin van mij doet er een zakje silvo rundvleeskruiden doorheen. Zou dat lekker zijn?
     
  7. Merel260

    Merel260 Actief lid

    15 okt 2011
    195
    2
    18
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Haha. Prima:D



    QUOTE=mamabri;15780929]Als Merel 260 het nu uitprobeert, komen we allemaal proeven of het goed is gelukt :D[/QUOTE]
     
  8. Tralalala

    Tralalala Fanatiek lid

    29 dec 2012
    1.968
    1
    36
    Zuiden van NL
    Hoeveel vlees moet je rekenen voor twee personen?? Heb wel zin om dit eind van de week te gaan maken op m'n vrije dag! Lekker met rode kool en aardappelpuree!
     
  9. aurora5

    aurora5 Bekend lid

    26 okt 2012
    619
    0
    0
    NULL
    NULL
    Kan heel makkelijk. Flink stuk vlees halen, sucadestuk en dan met redelijk wat vetjes erin dan heb je malser vlees. Dan zout/peper en insmeren met mostert aan beide kanten. Even laten intekken (paar uur). Dan met veel boter (croma) mooi bruin bakken op hoog vuur. Dan uitje erbij, wat laurier, tomaatje (wat je hebt liggen kwa groente), knoflook. Dan water erbij tot hij net niet helemaal onder staat en de hele dag laten sudderen. In de gaten houden of hij niet droogkookt....dan smullen
     
  10. naomi123

    naomi123 VIP lid

    22 mrt 2009
    8.840
    0
    0
    gastouder en verkoopster dierenspeciaalzaak
    mijn recept (voor 4 personen)

    - 750 gr runderlappen (of runderbieflappen oid)
    - 50 gr roomboter (of bak en braad)
    - 3 grote uien, gesnipperd
    - 2 laurierblaadjes
    - 4 kruidnagels
    - 3 el rodewijnazijn
    - 1 el appelstroop
    - 1 vleesbouillon tablet
    - 1 plak ontbijtkoek van ong 1,5 cm breed

    1: vlees droogdeppen, grote stukken snijden, in 10 min. bruin bakken (niet gaar!), dan de ui 5 min. meefruiten

    2: laurierblaadjes, kruidnagels, azijn, appelstroop, bouillontablet, en 400ml water toevoegen, het vlees moet net bedekt zijn.
    aan de kook brengen, vuur laag zetten en met deksel op de pan 2 uur zachtjes garen, LET OP voeg evt. wat water toe als het te droog wordt!!

    3: na 2 uur verkruimel de ontbijtkoek en laat deze de saus binden (goed roeren)

    4: verwarm de hachee nog ong. 5 minuten op laag vuur en evt wat zout en peper toevoegen.

    eet smakelijk :D
     
  11. lea

    lea Fanatiek lid

    En als je het dan invriest en een paar dagen(weken) gaat eten, dan smaakt het nóg lekkerder. De smaken zijn er dan helemaal ingetrokken of zo lijkt het. per toeval achter gekomen

    Ik maak meestal een flinke hoeveelheid zodat ik in porties in kan vriezen. hetzelfde werk maar meer profijt!

    Lekker is het ook om er een stoofpotje van de maken. Stukjes aardappel, tomaat, paprika, champignons,uien, zilveruitjes, stukjes wortel allemaal grof gesneden en dat lekker mee laten stoven.
     
  12. Duufke22

    Duufke22 Niet meer actief

    Dit is mijn recept. Vlees met zout en peper insmeren. Goed dicht schroeien. 2 kopjes water en 1 kopje azijn erbij doen. Kilo gesneden uien erbij. Laurierblaadje erin en dan 2 (liefst meer) uren laten sudderen. Af en toe even proeven dan kan je het naar je eigen smaak maken.
     
  13. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.658
    1.416
    113
    Ik maak het met runderlapjes, vind sucade te vet,
    Hoe ik het maak is vlees met zout en peper kruiden. In de pan met wat olie een ui, knoflook en rode paprika bakken, daar het vlees bij in en snel aanbraden (paar minuten) dan doe ik er een thee ei (scheelt zoeken) met kruidnagels in ongeveer 2a3 per stukje vlees, kruimel twee rundvleesbouillonblokje er over, doe er laurierblad in 4 ongeveer, en dan kokend water erbij en een scheut azijn, dan zachtjes laten pruttelen voor een paar uur.

    Je kunt het dan zo eten maar wat ik ook vaak doe is er aardappelblokjes op het eind in mee koken en daarna allerlei Hollandse groenten erbij die ook even mee koken tot ze gaar zijn en het dan als stampot eten, zonder de laurierblaadjes ;).
     
  14. Duufke22

    Duufke22 Niet meer actief

    Oja, natuurlijk nadat het een paar uur gesudderd heeft nog wat verdikkingsmiddel erbij tot het dik genoeg is naar jou smaak..
     
  15. Poohbear82

    Poohbear82 Fanatiek lid

    12 feb 2013
    2.415
    0
    36
    Vrouw
    Secret agent
    Ergens in het midden
    Waarom lees ik dit? Nu heb ik hier zin in... En het is net 7 uur s ochtends en heb vrijdag op z'n vroegst tijd om dit te maken vrees ik.
     
  16. augustus

    augustus Niet meer actief

    Ik doe altijd (naast een blaadje laurier en insmeren met peper/zout) tomaatjes en een scheutje balsamicoazijn erbij. Bak het eerst goed in de croma voor er bouillon bij gaat en doe er af en toe een beetje croma bij. Binnenkort maar weer eens maken.
     
  17. Tralalala

    Tralalala Fanatiek lid

    29 dec 2012
    1.968
    1
    36
    Zuiden van NL
    Ik ga zometeen beginnen aan mijn eerste keer draadjesvlees maken! Ik ben echt heel benieuwd of ik er wat van bak :D

    Weet iemand of je ook (friese) kruidkoek kunt gebruiken ipv ontbijtkoek? Dat heb ik nog in huis namelijk.. Maar wil natuurlijk niet het risico lopen dat ik er de hele dag mee bezig ben en dat het dan mislukt omdat ik de verkeerde koek er door heen gooi ;)
     
  18. Tralalala

    Tralalala Fanatiek lid

    29 dec 2012
    1.968
    1
    36
    Zuiden van NL
    En nog een vraagje: ik heb geen braadpan, dus had bedacht het in een gewone pan te doen. Maar nu zit ik te denken, zou het niet ook in een wok kunnen? Die is ook hoog, en is handiger met anti-aanbaklaag.
     
  19. minon

    minon Niet meer actief

    Ja hoor dat gooi ik er ook door samen met een klein potje tomatenpurree.
     
  20. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.658
    1.416
    113
    Ik denk niet dat het in een wok kan want tijdens het sudderen moet het deksel op een kier op de pan en mijn wok heeft geen deksel en nog minder 1 die kan kieren ;).
    Ik gebruik een hapjespan
     

Deel Deze Pagina