Zelf taarten maken, show je zelfgemaakte taart!

Discussion in 'De lounge' started by Esmaralda, Nov 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sukke

    Sukke VIP lid

    Jan 14, 2010
    5,538
    1
    0
    Dus eigenlijk gewoon een groot uitgevallen meptaartje!?!
     
  2. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    Aug 2, 2010
    3,692
    32
    48
    Iemand de tip om marsepein glad en in 1 keer over de taart te krijgen? Ik krijg mijn lap nooit groot genoeg gerold om de taart in 1 keer te bedekken. Nu xnij ik stroken die ik op de sijkant plak en de bovenkant die ik in 1 cirkel erop maar echt mooi is hetniet...
     
  3. jewe

    jewe VIP lid

    Feb 16, 2009
    9,544
    0
    0
    verkoopster baby artikelen
    noord brabant
    Als je de lap niet groot genoeg gerolt krijgt heb je waarschijnlijk te weinig marsepein. En je moet zorgen dat je ondergrond goed bestoven is zodat hij niet blijft plakken en je werk steeds een beetje draaien zodat je mooi rond uitrolt dat je aan alle kanten genoeg ruimte hebt om de taart te bedekken.
     
  4. Sjoon

    Sjoon Fanatiek lid

    Meer marsepein gebruiken, je taart meten, 2x zijkant en de bovenkant.
    Je marsepein uitrollen en iets groter dan de afmeting van je taart
     
  5. Sukke

    Sukke VIP lid

    Jan 14, 2010
    5,538
    1
    0
    Ik hanteer 100 gram (in mijn geval) fondant per ei wat ik heb gebruikt voor de biscuit.
     
  6. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Dit idd. Ik gebruik een grote pvc buis om uit te rollen. Gaat mega makelijk!
     
  7. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Hebben jullie de allerhande van AH al gezien? 45 heerlijke taartrecepten! :D
     
  8. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    He meiden, als je vult met banketbakkersroom moet je dan ook een randje botercreme spuiten? En bij jam wel toch?
     
  9. Marieke4mei

    Marieke4mei Niet meer actief

    Met dank aan Evi83::D
     
  10. Rosa5

    Rosa5 VIP lid

    Oct 21, 2011
    7,561
    1,935
    113
    Leuk!:D
     
  11. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bij jam hoeft het niet perse, maar je taart wordt er wel strakker door.
    Bij bbr zeker, want het vocht dat daarin zit laat je fondant smelten.
     
  12. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Whahaha, Sukke, ik denk wat zit je tegen jezelf te kleppen...
    Maar jij en Sjoon hebben dezelfde avatar :D

    Is inderdaad een meptaart voor een fotoshoot waar de foto's van gebruikt worden voor de verjaardagsuitnodiging.
    Zie het berichtje van Marieke een paar berichtjes terug.
     
  13. FEE88

    FEE88 Niet meer actief

    Dankje :) moet je dan ook eerst een laagje op D bodem doen of alleen aan de rand?
     
  14. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Alleen de rand is genoeg.
     
  15. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    Mar 21, 2011
    5,188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Het was vandaag dag van de leidster op het kdv dus vanmorgen op tijd opgestaan en samen met kleine man CC gemaakt voor de leidsters. Ze vonden het hartstikke lief zeker omdat Stijn vandaag ging wennen op zijn nieuwe groep.

    Het zijn gewone CC versierd met royal icing en vruchtenhagelslag.
     
  16. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Royal icing wordt keihard, volgende keer kun je beter glazuur maken van poedersuiker en water.
    Maar wel een leuk idee!
     
  17. BlueApple

    BlueApple Niet meer actief

    Is er misschien iemand in de regio goeree overflakkee, schouwen duiveland, etc? Ik ben op zoek naar iemand die een taart wil maken voor mijn dochtertje haar 2e verjaardag :D
     
  18. Kibbeling

    Kibbeling VIP lid

    Mar 21, 2011
    5,188
    0
    0
    NULL
    zuid holland
    Hahaha ik heb daar helemaal niet bij stil gestaan joh. Was erg vroeg he geloof 8uur in de ochtend :)
    Normaal doe ik twel met glazuur hahaha ze hebben er in elk geval van gesmuld.
     
  19. Lizzy1986

    Lizzy1986 Fanatiek lid

    Feb 22, 2011
    4,230
    28
    48
    Female
    Noord-Brabant
    Hey dames.. Nou de lagen van mijn regenboogtaart zijn gebakken.. Morgen aan de slag met vullen en bekleden..
    Het is een tweelaags stapeltaart en op het bovenste taartje heb ik twee figuren van fondant.. ze zijn vrij groot en nu vroeg ik me af zou het nodig zijn om mn taart te verstevigen???
     
  20. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    Apr 10, 2011
    2,748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Altijd dowels in je onderste laag. En als je figuren zwaar zijn ook onder je figuren.
     

Share This Page