Iemand de tip om marsepein glad en in 1 keer over de taart te krijgen? Ik krijg mijn lap nooit groot genoeg gerold om de taart in 1 keer te bedekken. Nu xnij ik stroken die ik op de sijkant plak en de bovenkant die ik in 1 cirkel erop maar echt mooi is hetniet...
Als je de lap niet groot genoeg gerolt krijgt heb je waarschijnlijk te weinig marsepein. En je moet zorgen dat je ondergrond goed bestoven is zodat hij niet blijft plakken en je werk steeds een beetje draaien zodat je mooi rond uitrolt dat je aan alle kanten genoeg ruimte hebt om de taart te bedekken.
Meer marsepein gebruiken, je taart meten, 2x zijkant en de bovenkant. Je marsepein uitrollen en iets groter dan de afmeting van je taart
He meiden, als je vult met banketbakkersroom moet je dan ook een randje botercreme spuiten? En bij jam wel toch?
Bij jam hoeft het niet perse, maar je taart wordt er wel strakker door. Bij bbr zeker, want het vocht dat daarin zit laat je fondant smelten.
Whahaha, Sukke, ik denk wat zit je tegen jezelf te kleppen... Maar jij en Sjoon hebben dezelfde avatar Is inderdaad een meptaart voor een fotoshoot waar de foto's van gebruikt worden voor de verjaardagsuitnodiging. Zie het berichtje van Marieke een paar berichtjes terug.
Het was vandaag dag van de leidster op het kdv dus vanmorgen op tijd opgestaan en samen met kleine man CC gemaakt voor de leidsters. Ze vonden het hartstikke lief zeker omdat Stijn vandaag ging wennen op zijn nieuwe groep. Het zijn gewone CC versierd met royal icing en vruchtenhagelslag.
Royal icing wordt keihard, volgende keer kun je beter glazuur maken van poedersuiker en water. Maar wel een leuk idee!
Is er misschien iemand in de regio goeree overflakkee, schouwen duiveland, etc? Ik ben op zoek naar iemand die een taart wil maken voor mijn dochtertje haar 2e verjaardag
Hahaha ik heb daar helemaal niet bij stil gestaan joh. Was erg vroeg he geloof 8uur in de ochtend Normaal doe ik twel met glazuur hahaha ze hebben er in elk geval van gesmuld.
Hey dames.. Nou de lagen van mijn regenboogtaart zijn gebakken.. Morgen aan de slag met vullen en bekleden.. Het is een tweelaags stapeltaart en op het bovenste taartje heb ik twee figuren van fondant.. ze zijn vrij groot en nu vroeg ik me af zou het nodig zijn om mn taart te verstevigen???