Ik krijg vanavond eters en ga hachee maken en dacht weet je ik maak er stoofpeertjes bij heb ze gisteren gekregen van mijn moeder nu kom ik er alleen net achter dat ik geen rode wijn in huis heb alleen rode port kan ik die er ook doorheen doen eigenlijk?
Ja hoor, lekker! Maar je hoeft er niet per se iets roods bij te doen hè. Als je het lang genoeg laat stoven worden de peertjes sowieso rood. Eet snakelijk!
Persoonlijk vindt ik het altijd een vollere smaak krijgen met wat alcohol erbij. en ze kleuren meestal niet zo mooi rood door als met wat roods toegevoegd (mijn persoonlijke ervaring )
Heb ook wel eens gehoord dat mensen erg rode ranja bij doen. Ik persoonlijk doe er niks bij. Laat het gewoon lang genoeg opstaan.
Oke het punt is ik kom vandaag niet meer bij de winkel anders had ik daar wel wat kunnen halen heb al gekeken maar heb alleen cassis en dat lijkt mij nu net iets te chemisch om toe te voegen.
en hoe lang is lang genoeg dan mijn moeder had ze gisteren gemaakt en aan het einde van de dag waren ze heel licht iets roze geworden. maar absoluut niet rood te noemen, ligt het dan aan mij, ik ben dan denk ik wel een zeiker het moet er ook wel als stoofpeer uitzien bij mij
ik ben natuurlijk zwanger dus wat ik er ook doorheen doe ik zal er niet van snoepen, maar de rest zal het vast waarderen.
De alcohol die in stoofpeertjes zit verdampt tijdens het kookproces hoor... Volgens mij kan je het gewoon eten
Dat schijnt niet helemaal zo te zijn, is mij laatst verteld. Echter blijft er nog zo weinig alcohol achter dat ik er niet moeilijk over doe. Ik heb regelmatig draadjesvlees gemaakt de afgelopen tijd, en daar zit gewoon een royale scheut rode wijn doorheen.
Die heb ik nu net niet in huis, maar hij staat al even te pruttelen met port en kaneel!!! Voor de volgende keer wel een goede tip om mee te nemen.
Ik maak het altijd met port, geen idee waarom. Misschien wel omdat ik het altijd in huis heb. Ik laat ze meestal wel een paar uur pruttelen, worden ze mooi rood en zacht van. En ik haal altijd het klokhuis eruit, ik vind harde stukjes in mijn zachte stoofpeertje.
Hier ook klokhuisjes eruit gehaald. Ze hebben 3 uur opgestaan. Heerlijk zacht en rood. Ruikt erg goed. Ik heb ze bij de supermarkt ook zien liggen.
Iemand die dat wel eens met ranja heeft gedaan? Ik maak nl elk jaar zo'n 30 potten met peertjes en om dan rode ranja te gebruiken is ook een stuk goedkoper.
Ik doe er ook niks bij als alleen suiker en kaneel. Die ik krijg worden van zichzelf al mooi rood als ze een paar uur op staan. Mijn schoonmoeder gebruikt perenrood maar weet niet of dat overal is te krijgen.