stoofpeertjes, port in plaats van rode wijn?

Discussie in 'De lounge' gestart door senta, 25 sep 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. senta

    senta Niet meer actief

    Ik krijg vanavond eters en ga hachee maken en dacht weet je ik maak er stoofpeertjes bij heb ze gisteren gekregen van mijn moeder nu kom ik er alleen net achter dat ik geen rode wijn in huis heb alleen rode port kan ik die er ook doorheen doen eigenlijk?
     
  2. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ja hoor, lekker! Maar je hoeft er niet per se iets roods bij te doen hè. Als je het lang genoeg laat stoven worden de peertjes sowieso rood. Eet snakelijk!
     
  3. senta

    senta Niet meer actief

    Persoonlijk vindt ik het altijd een vollere smaak krijgen met wat alcohol erbij. en ze kleuren meestal niet zo mooi rood door als met wat roods toegevoegd (mijn persoonlijke ervaring )
     
  4. Ja, kan wel.... ik heb het zelfs een keer met rosé gedaan ;)
     
  5. Talvi

    Talvi Niet meer actief

    Ik gebruik altijd bessensap voor de stoofpeertjes.
     
  6. Gerdatje

    Gerdatje Fanatiek lid

    27 apr 2012
    1.920
    0
    0
    100% Mama
    Achterhoek
    Heb ook wel eens gehoord dat mensen erg rode ranja bij doen.

    Ik persoonlijk doe er niks bij. Laat het gewoon lang genoeg opstaan.
     
  7. senta

    senta Niet meer actief

    Oke het punt is ik kom vandaag niet meer bij de winkel anders had ik daar wel wat kunnen halen heb al gekeken maar heb alleen cassis en dat lijkt mij nu net iets te chemisch om toe te voegen.
     
  8. senta

    senta Niet meer actief

    en hoe lang is lang genoeg dan mijn moeder had ze gisteren gemaakt en aan het einde van de dag waren ze heel licht iets roze geworden. maar absoluut niet rood te noemen, ligt het dan aan mij, ik ben dan denk ik wel een zeiker het moet er ook wel als stoofpeer uitzien bij mij :p
     
  9. senta

    senta Niet meer actief

    ik ben natuurlijk zwanger dus wat ik er ook doorheen doe ik zal er niet van snoepen, maar de rest zal het vast waarderen.
     
  10. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
    Ja hoor, ik gebruik zelf eigenlijk alleen maar port,omdat het een wat vollere smaak geeft. Lekker!
     
  11. De alcohol die in stoofpeertjes zit verdampt tijdens het kookproces hoor... Volgens mij kan je het gewoon eten :)
     
  12. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.692
    113
    Dat schijnt niet helemaal zo te zijn, is mij laatst verteld. Echter blijft er nog zo weinig alcohol achter dat ik er niet moeilijk over doe. Ik heb regelmatig draadjesvlees gemaakt de afgelopen tijd, en daar zit gewoon een royale scheut rode wijn doorheen.
     
  13. justme66

    justme66 Fanatiek lid

    22 aug 2010
    4.224
    0
    0
    fles gluhwijn zonder alcohol! meteen de goede kruiden erin. wel nog kaneel stokje erbij
     
  14. senta

    senta Niet meer actief

    Die heb ik nu net niet in huis, maar hij staat al even te pruttelen met port en kaneel!!!

    Voor de volgende keer wel een goede tip om mee te nemen.
     
  15. Flipske

    Flipske Fanatiek lid

    25 mrt 2011
    1.330
    0
    36
    overijssel
    Ik maak het altijd met port, geen idee waarom. Misschien wel omdat ik het altijd in huis heb.

    Ik laat ze meestal wel een paar uur pruttelen, worden ze mooi rood en zacht van. En ik haal altijd het klokhuis eruit, ik vind harde stukjes in mijn zachte stoofpeertje.
     
  16. Igglepiggle

    Igglepiggle Bekend lid

    9 feb 2011
    897
    1
    18
    NULL
    NULL
    Oohh stoofpeertjes vind ik zoooo lekker. Ik wil ze ook! Kan je ze al ergens kopen?
     
  17. senta

    senta Niet meer actief

    Hier ook klokhuisjes eruit gehaald. Ze hebben 3 uur opgestaan. Heerlijk zacht en rood. Ruikt erg goed.

    Ik heb ze bij de supermarkt ook zien liggen.
     
  18. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.423
    125
    63
    Iemand die dat wel eens met ranja heeft gedaan? Ik maak nl elk jaar zo'n 30 potten met peertjes en om dan rode ranja te gebruiken is ook een stuk goedkoper.
     
  19. wendyw80

    wendyw80 Fanatiek lid

    8 jan 2009
    2.189
    24
    38
    zeeland
    Ik doe er ook niks bij als alleen suiker en kaneel.
    Die ik krijg worden van zichzelf al mooi rood als ze een paar uur op staan.

    Mijn schoonmoeder gebruikt perenrood maar weet niet of dat overal is te krijgen.
     

Deel Deze Pagina