Wij hebben de Nijntje variant, en hij bevalt prima! Het liedje kan je gewoon uit zetten dmv de volumeknop. Het openen/sluiten vd oogjes maakt wel wat geluid, maar zoonlief slaapt er regelmatig gewoon door heen verder springt ook een aantal seconden het lampje vh klokje aan als Nijn wakker wordt, dus ook in pikdonker ook goed te herkennen voor een peuter. Zoonlief vind hem helemaal geweldig, en maakt het naar bed gaan ook erg leuk (Nijntje laten slapen) Owja, hij werkt wel op batterijen, maar vanaf begin juni nog maar 1x hoeven vervangen, ong 2 weken geleden, dus dat valt mee..
Hier dus precies zo. Wij hebben dat ding weggedaan en hebben nu een gewone digitale tijdschakelaar met een klein lampje er aan vast. Het enige wat nu nog te horen is, is een 'klikje' als het lampje aanspringt. Het lampje hebben wij half verstopt onder een handdoek. Dus wel te zien als je wakker bent, maar als je nog gewoon moe bent word je niet wakker van het licht. En ook niet van het 'klikje' als je echt moe bent. Ideaal! (hadden we dit maar eerder gedaan; ten eerste niet de onkosten van zo'n duur Aapje Momo-lampje en ten tweede niet de ergernis dat zoontje elke keer wakker wordt van het Aapje, terwijl hij gewoon nog lekker aan het slapen was!)
Ik vind van wel maar wij hebben ook de nieuwste variant. Die heeft naast de plaatjes ook een apart schermpje met een zon of een maan. Daar kijkt zoonlief ook naar. Als het maantje er is (blauw verlicht) moet hij slapen, als het zonnetje er is (oranje licht) mag hij opstaan. 10 minuten voor het konijntje wakker wordt begint het maantje langzaam onder te gaan. Ook zit er een go-to-sleep functie op van 10 minuten. Het zonnetje gaat dan onder en dan klinkt er een "alarmpje", het konijntje gaat naar bed. Die functie gebruiken we niet omdat mijn zoon zich telkens rot schrok als we aan het voorlezen waren. Ik denk dat dat voor sommige kinderen goed werkt maar de mijne stoof dan van de bank zijn bed in en begon in blinde paniek te huilen. Sindsdien zegt hij elke avond: "Mama mag het geluidje niet aanzetten" Daarnaast heeft de wekker ook muziekjes die na 10 min. vanzelf uitgaan. 2 verschillende liedjes, hartslag en kabbelend water. Het water vindt mijn zoon erg mooi maar hij slaapt er niet mee omdat hij al een muziekbeer als knuffel heeft. Werkt op stroom maar er kunnen ook batterijen in. Ander voordeel vind ik dat je idd twee tijden kunt instellen (voor middagdut en ochtend) maar dat de nieuwe ook een weekendschakelaar heeft zodat je dus eigenlijk 4 tijden kunt instellen. Op de foto zie je de lamp in het schemerdonker. Ik vind die mybuddy van philips ook wel erg leuk zeg. Zitten daar geen knopjes aan waar ze bij kunnen? Dat vind ik hierbij wel een nadeel, gisteren had meneer "konijntje" zelf uitgezet.
oh ja, en geen vervelend geklik of getik. Je kunt wel een alarm instellen maar dat doe ik mijn zoontje maar niet aan
Hier ook de kidsleep! Dat alarm gebruik ik ook nooit, mijn dochter schrok is zich wezenloos van die haan, manlief had t knopje omgezet per ongeluk...
Ik heb zojuist de kidssleep moon besteld. Iedereen bedankt voor het meedenken! Ik hoop dat het helpt.
Wij hebben de aap van babyzoo. Het geluid kan uit, hij ziet er leuk uit en werkte na een dag of 3 , toen hij het eindelijk snapte, als een trein. Hij is niet heel gek duur, ik had hem voor 30 euro. Ik vond het het geld echt waard! De ogen maken wel veel geluid, maar als mn zoon echt erg moe is slaapt hij daar wel door heen. Vind het ook leuk dat het zowel digitaal als analoog is ivm klok leren kijken. Voor mn dochter heb ik er ook zo een gekocht, maar dan de roze olifanten versie. Maar iemand enig idee vanaf welke leeftijd dit te doen is?? Ze is net 2 en snapt het denk ik nog niet. Moet ik een paar dagen volhouden of heeft dat op deze leeftijd nog geen zin?
Hier deze: bol.com | Kidsleep - Globetrotter - Groen | Baby Werkt perfect! Geen muziekje als je dat niet wil.
Hier werkt het gelukkig nog (maar tot hoelang?) dat ik tegen dochtertje J. zeg dat ze net zolang in bed moet blijven liggen totdat ík of papa haar uit bed komt halen.
Oh, ze bleef wel in bed liggen, maar begon te huilen. Sinds het schaapje doet ze dat niet meer. Ze roept/huilt meestal pas als het schaapje wakker is. Heel soms nog 's nachts, maar niet meer 's morgens vroeg! Het is voor zo'n kind ook lastig in te schatten of het al ochtend is of nog nacht. Maar niet elk kind heeft dit nodig, natuurlijk. Niet nodig, is niet nodig.