Ehm ja, mijn vraag staat al in t onderwerp... Ik vond gister in de supermarkt geen natuurazijn dus heb schoonmaakazijn gepakt. Maar nu wil ik mijn waterkoker gaan ontkalken en toen vroeg ik me toch af of dat nou daadwerkelijk kan met schoonmaakazijn ... Ik gebruik de waterkoker om afgekookt water voor de flesvoeding van zoon te maken dus wil wel voorzichtig ermee zijn hahaha... Help deze non-schoonmaakster
Ik heb vorige week schoonmaakazijn gebruikt. Heb het nooit eerder gebruikt. Binnen een paar uur was m'n waterkoker helemaal kalkvrij
Schoonmaakazijn is toch gewoon enorm geconcentreerde azijn? Dus maakt toch niet veel uit, als je schoonmaakazijn maar niet puur gebruik.... (geloof ik )
Ik gebruik altijd schoonmaakazijn om mijn waterkoker te ontkalken. Eerst een beetje water koken, dan azijn erin en binnen een paar uur schone waterkoker. Daarna paar keer met schoon water aanzetten en weer klaar voor gebruik.
ik heb vorige week bij gebrek aan beter mijn douche ontkalkt met normale azijn. Nou, ik kan je vertellen... geen succes als ik nu naar binnen loop stinkt mijn douche nog steeds alsof je bij incontinente mensen op bezoek bent die allemaal tegelijkertijd in hun luier hebben geplast. Dus doe maar schoonmaakazijn.
Collega had keertje gedaan met schoonmaakazijn geurtje lavendel... En niet zo goed nagespoeld! Maar ik gebruik zelf altijd natuurazijn.. Even aanzetten, naspoelen en schoon!
Ik gebruik altijd natuurazijn. Het kan wel met schoonmaakazijn maar dan moet je het wel verdunnen met water. 50 % water. NIET aan de kook brengen. Dan wordt de azijn te agressief en kan je waterkoker beschsdigen. Ook gaat de azijn veel meer stinken als je het aan de kook brengt. Veel sterkere geur als zonder koken of met natuurazijn. Laag erin en uur laten weken en kalk is weg. Of citroenzuur erin mikken. Uit zo'n geel flesje. Werkt nog beter
Een paar uur, hier is het echt binnen een kwartier gepiept hoor. Schoonmaakazijn in de waterkoker met water aanvullen en dan aanzetten. Als het gekookt heeft het weggooien en een paar keer goed naspoelen met water.
Ik gebruik altijd normale witte azijn. Heb op het werk ook eens schoonmaakazijn met lavendelgeur gebruikt. Heb daarna de waterkoker geloof ik wel 30x uitgekookt voordat ze lavendelgeur weg was. Nooit meer dus .
ik gebruik trouwens altijd de schoonmaakazijn zonder toegevoegde geuren (als ik het goed heb is er ook lavendel en eucalyptus )
Wij doen dit altijd met natuurazijn. Scheut erin, aanvullen met water, paar keer door laten koken (zit een schoonmaakfunctie op onze waterkoker) en dan een paar keer spoelen met water.
Mijn man (jaaa mijn man, niet te geloven) zei een tijdje terug dat ik de water koker is moest laten staan met wat azijn erin. Dus ik eerst kijken alsof ik water (azijn ) zag branden en daarna wat azijn verdunt met water erin gegooit, ongeveer half om half. Heb het 30 minuten laten staan en alles was losgekomen, dat ding leek werkelijk waar nieuw van binnen. Daarna heb ik hem goed uitgespoelt, vol met water even laten koken en dat weg gegooit. Geen nare luchtjes of dergelijke en echt een brandschone koker. Ik zou zelf niet voor schoonmaak azijn kiezen, want je krijgt misschien toch nog wat kleine deeltjes binnen en ik weet niet of dat wel zo gezond is? Geen idee hoor..
Ik gebruik ook altijd natuurazijn. Daarna de waterkoker 3x met alleen water laten koken en klaar is kees..
Misschien omdat je het kookt met de azijn? Dat doe ik namelijk niet, alleen eerst het water, zodra dat van de kook is doe ik de azijn erbij. En het is natuurlijk afhankelijk van hoeveel kalk je hebt, ik doe het niet wekelijks.
Ik heb het met natuurazijn en schoonmaakazijn gedaan en ik merk geen verschil. Mocht er een naar geurtje achterblijven in de waterkoker.. Ik doe er nadien een beetje water met een klein beetje kruidentheekorrels. Even koken en het de geur is weg. Gewoon theezakje kan natuurlijk ook. Is overigens na paar keer koken ook weer weg maar dan hoef je niet zoveel na te koken en spoelen. Kostenbesparing.
Ik heb het net ontkalkt met de schoonmaakazijn. Waterkoker ziet er weer uit als nieuw... Heb eerst water gekookt, toen azijn erbij, half uirtje laten staan (tussendoor niet gaan kijken steeds haha) en t was schoon! Net water nagekookt en water is prima!
Ik heb een tijdje geleden bij het programma: 'Keuringsdienst van Waarde' gezien dat schoonmaakazijn en natuurazijn feitelijk precies hetzelfde product zijn.