Ik had eigenlijk een vraagje, ik had namelijk net een discussie met mijn partner over mijn zwangerschap en wat er zou komen na de bevalling, Wij zaten eigenlijk vooral over het financiele plaatje te praten. Hij is van mening dat het enorm veel kost en dat het gelijk komt na de bevallig ( of aardig snel ) Ik zeg dat het soort opbouwend is ( ik wil heel graag voor borstvoeding gaan ) en dat het echt wel een tijdje kost voordat je babyvoeding aanschaft van olvarit etc. en dat het allemaal niet zo super duur is en ja luiers en dan natuurlijk... Misschien wilt niet iedereen hier antwoord op geven maar een schatting is ook prima Hoeveel betalen jullie nou enkel aan de verzorging van de baby vanaf de bevallig tot bijvoorbeeld 1/2 jaar ( bedrag het liefst per maand incl luiers, shampoo ) *niet de uitzet als speentjes en kleding* In iederegeval bedankt voor het lezen !
Bij ons: 9mnd bv kosten: voedingsbh (hema) 2/3stuks en borstkolf + toebehoren (flesjes) eenmalige kosten van 250,- voeding rapley (van de tafel mee eten) + zo nu en dan een potje. je koopt wat extra fruit en de aardappels en groente en vlees merk je niet dus 10,- per week. luiers en doekjes: wij gebruiken voornamelijk pampers en dan kopen in de aanbieding per week een pak van gemiddeld 10,- en doekjes 2 pakken in de week totaal 3,- dus 13,- per week. De kleding is zo duur als je het zelf wilt, ik koop veel merk kleding maar die verkoop ik ook weer, over het jaar verdeeld 100,- per maand geef ik uit. Het valt best mee vind ik de opvang dat maakt het een duur plaatje
Olvarit: heb je niet nodig, gewoon mee laten eten met jullie. En dat hoeft pas vanaf 6 maanden,zeker als je borstvoeding geeft. Als je borstvoeding gaat geven heb je wel eventueel een goede kolf nodig als je weer gaat werken en een aantal fijne bh's. Of daar verder kosten bij komen weet ik niet. Ik gaf geen bv meer toen ik ging werken en heb nooit gekolfd. Kunstvoeding is 7,- tot 10,- per week. Luiers: 7,- tot 10,- per week. Ik zou het niet eens weten eigenlijk. Verzorgingsproducten zoals douchegel kost omgerekend misschien 1,- per maand. Wij doen een paar maanden met 1 fles. Je hebt geen 35 verschillende smeersels nodig. Je baby ruikt heerlijk van zichzelf. Is dit genoeg voor je of wil je nog over meer producten weten?
Hier 30 euro per maand voor luiers en doekjes met 2 kids. Oudste 1-2 luiers per dag. Hier Aldi luiers en doekjes van de Action. Borstvoeding, kosten alleen zoogkompressen, eerste weken 4 euro per wk, daarna 2 euro. 40 euro uitgegeven aan voedingsbh's maar anders had ik ook nieuwe nodig gehad. Bijvoeding vanaf 6 mnd en met de pot mee. Kosten 5-10 euro per wk. Verzorgingsproducten weinig. Eerste maanden alleen badmelk en haarlotion. Met beide wel een half jr gedaan. Nu babyshampoo, 2-3 mnd met een flesje voor beide kids dus dat zijn ook de kosten niet. 5 euro per mnd is dus al veel.
Als borstvoeding lukt dan kost het je een goede kolf en luiers (ongeveer 10 euro pw) wij kochten alleen potjes groene als wij iets anders aten of uiteten gingen. Mee eten deden we niet ivm zout naar op zondag maakte we een paar pannen eten die we invroren. Maar het is natuurlijk niet Alleen de voeding die het leven met een baby duurder maakt. Vaker wassen, verwarming vaker aan badje vullen enz. Weegt ook mee. Ik weet niet of je werkt maar kinderopvang hakt er ook in.
als eerste allemaal bedankt voor jullie ervaring ermee met mij te delen Ik kom nu wel aardig ver om een ideetje te krijgen Kinderopvang weet ik eerlijk gezegt niet want ik ben op dit moment student, zal me kindje krijgen net voor me diploma ( mei - juli heb ik examens ) Maar wij houden er ook rekening mee dat het dus een kans is dat borstvoeding geen optie is ( heb dit in de familie vaker meegemaakt ) maar we gaan het er zo hier nog even over hebben wat ik van jullie lees want hij schrok van mijn schattig dat het ongeveer 65 euro per maand kosten ( had het op internet ergens gezien ) maar denk kan het beter uit persoonlijke ervaring vragen en natuurlijk is het niet alles met kleding enzo erbij maar wou vooral hier de prijs van weten En olvarit was eigenlijk meer een naam voor een voorbeeld
Maar de kosten van een kindje zitten niet alleen in de voeding hè?! Je zit sowieso al aan ongeveer 40 euro aan luiers en dan heb je eventuele voeding en kleding niet meegenomen evenals de overige extra kosten. Zelf vind ik 65 euro in het begin echt net aan.
Voeding is hier nog gratis, alhoewel ik aan de bijvoeding zit doordat ik te veel afval, maar ja. Luiers en billendoekjes denk ik zo'n tientje per maand? Maar ik gebruik alleen wegwerpluiers en dito billendoekjes als ik weg ga, voor de rest wasbaar. Denk dat ik aan waskosten zo een paar euro per maand meer kwijt ben. Verzorgingsproducten, denk vijf euro per maand. Dan nog wat andere dingen als pctm, dentinox etc., maar dat kost ook de kop niet. Bijvoeding kan je ook zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt je kindje gewoon "vers" eten geven, dat is volgens mij goedkoper dan potjes? Ik denk dat het in de praktijk altijd net eventjes anders loopt, maar globaal genomen vallen de kosten denk ik wel te overzien. Uitzet en kleertjes kun je idd net zo duur maken als je zelf wilt.
Ohh ik ga er ook niet van uit dat dit alle kosten zijn hoor nee ik begrijp echt wel dat er kosten bij komen voor mij maar ik wou het vooral om het voeding en de luiers weten de kleine basis zeg maar kleding en andere dingen komen er natuurlijk nog bij en de uitzet heb ik ook nog wel plannetjes voor waar ik heen ga om het allemaal zo goedkoop mogelijk te houden voor ons maar ik kan het aan niemand vragen dus ik dacht laat ik het hier proberen zo kan ik tenminste een soort van idee krijgen ervan
Als ik bij ons kijk. 10,- voor luiers voor 2 weken. Luierdoekjes 3,- voor 2 weken. beide kruidvat eigen merk. Verder borstvoeding, ik kolf met een handkolf die ik gratis heb kunnen ophalen bij iemand. Werkt prima voor mij. Ze eet nu met de pot mee, aardappels en groente, maar nog niet noemenswaardig veel, kopen we niets extra's voor. Vaak houden we wat over, in de koelkast, voor de volgende dat, als wij iets eten dat zij nog niet mag. Qua fruit eet ze goed, makkelijk een banaan, peer of appel per dag, dus ja, daar koop je dus iets meer fruit voor. Qua kleding haal ik veel uit 2e hands winkels, marktplaats en/of ik krijg het via via. Ik denk dat ik max. 15,- per maand heb uitgegeven dit 1e half jaar voor kleding en dan had ze makkelijk 10 setjes. Het is net hoe duur je het zelf wil maken. Qua luiers en doekjes is het net hoe merkvast je bent en hoe je kind op bepaalde merk luiers reageert (uitslag).
Ik gebruik hier luiers van kruidvatmerk, zal zo'n gemiddeld 30,- per maand kwijt zijn aan luiers gok ik. Hou het niet stipt bij, maar gebruik zo'n 7 luiers dan per dag en een 80 stuks verpakking kost 10,- waar ik dan zo'n 11 dagen mee doe. Luierdoekjes heb ik bij de Hema gekocht. Pak van 6 stuks voor 6,-. Zitten 63 doekjes per verpakking in. Weet niet hoe lang ik ermee doe, want heb ze hier pas gisteren geopend. Maar als ik rekening hou met 1 pak per week, zou je dus op zo'n 4,- per maand zitten. Dan zit ik dus aan zo'n 34,- per maand. Verzorgingsproducten gebruik ik hier nog niet veel. Bad is hier om de dag en is om de keer badolie. Heb nou na 1,5 maand nog niet eens de helft van een flesje gebruikt, dus dat gaat zeker nog enkele maanden mee. Zelfde is met lotion, gebruik ik ook heel weinig. En sudocreme heb ik hier een groot potje sinds de eerste week en daar doe ik ook nog steeds mee. Shampoo heb ik hier nog niet echt nodig. Dus dat hoeft verder ook niet heel erg duur te zijn. Ligt er dan maar net aan wat je wilt gebruiken en hoeveel je ervan gebruikt. Maar ik kan hier in ieder geval nog niet zeggen hoeveel dat hier ongeveer is in de maand, alleen dat ik er wel lang mee doe. Hoop dat je er wat aan hebt!
DragonBaby daar heb ik zeker wat aan hoor ! dankjewel dat je het met me wil delen en ja lees dus meer over de verzorging maar is wel fijn om het van meerdere mensen te lezen natuurlijk geeft niet iedereen hetzelfde uit maar het helpt me wel een schatting te maken zeker
Ik had van een vriendin een leuk idee gestolen. kost jou 20,- of 25,- net wat je wilt. Idee: een poll maken met alle mensen die je kent die mee willen doen. (je moet wel zeker weten dat er genoeg mensen meedoen anders haal je het er niet uit) Je laat ze 1 of 2 zwitsal producten inleggen en dan mogen zij een datum zeggen wanneer ze denken dat de kleine komt. Elke datum natuurlijk maar 1 x gebruiken. Degene die het goed geraden heeft wint een bon naar keuze 20,- of 25,- Wij hebben de hele la vol staan met producten denk dat er wel 20 mensen hebben meegedaan en kunnen nu wel het hele jaar als het niet meer is voort aan verzorging voor de kleine.
Kun je hier vinden: Gezinsuitbreiding - Nibud - Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting Ik heb nooit echt geld aan voeding uitgegeven. Ik gaf borstvoeding en ze aten vanaf de eerste hap met zes maanden gewoon met de pot mee. Had alleen een kolf en wat flessen. Kleding, veel gekregen, veel tweedehands. Babykamer nooit gehad, we hadden eerst wieg naast ons bed en daarna een familiebed. Luiers, via Marktplaats lading katoen gekocht en wegwerp en katoen afgewisseld. Tweedehands kinderwagen/buggy, had ze toch meestal in draagdoek. Je kunt een kind zo duur maken als je maar wilt. Maar ze gaan pas echt geld kosten als ze naar school en universiteit gaan.
Voor de luiers en doekjes ongeveer 30 euro per maand. Dan geef ik bv, maar heb wel een kolf en voedingskussen gekocht. Ook heb ik borstvoedingsbh's gekocht. Dan de vitamine k(12weken) en vitamine d, schat 4 euro per maand. Dan was ik wel nog extra, heb denk ik 2 wassen in de week extra (ze spugen en kwijlen nou eenmaal) Kleertjes heb ik veel van gekregen, kinderwagen van SM gekregen, meubeltjes 50 euro op marktplaats. Nieuw matras 40 euro Aldi. Box en wipstoel marktplaats 20 euro samen.
Vergeet ook niet dat je nog kinderbijslag en kindgebonden budget gaat krijgen.ook is het handig om veel om je heen te vragen of je dingen kunt lenen.hier is ze bijna anderhalf en hebben nu pas voor het eerst een hele garderobe moeten kopen.de rest hebben we gekregen of te leen gehad.enige grote aankoop die we hebben moeten doen is de kinderwagen,een bugaboo voor 100 euro.maxicosi hebben we geleend,wiegje,commode en ledikant zijn Familie erfstukken.borstvoeding is gratis,kolf heb je alleen nodig als je gaat werken/studeren.ik heb een handkolf maar ik kolf liever met de hand.en zelf hapjes maken gaat ook.en hou ouder je kindje hoe minder vaak je een luier verschoond,hier nog zo'n 4 luiers per dag,op het begin zo'n 8 a 9.de rest is eigenlijk al gezegd.en marktplaats is je beste vriend en anders wiebra en zeeman.evt Hema.
denk ook aan extra stookkosten en water. En loop je studie vertaging op, kan dat natuurlijk ook geld kosten. Al is het maar dat je later kan beginnen met werken. In het begin kost het inderdaad niet zo veel, maar als je het niet hebt kost het nog teveel Wij waren denk ik zo'n 300-400 per maand kwijt. Maar dit was inclusief kinderdagverblijf.
Hier: 1ste 2 maand BV: kolf + 2 x voedingsbh = 270 3de maand tot nu kunstvoeding (speciale voeding voor reflux): 20 per pot, 1 pot per week. = 80 per maand Bijvoeding: eerste maand gemiddeld 20 uitgegeven aan fruit, tweede maand zelf groentehap gemaakt, gemiddeld 40 aan groenten per maand. Dus: 270 + (4 x 80) + 20 + 40 + 40 = 690 aan eten. Luiers: +/- 20 per maand (5 per dag en een pak van 100 luiers kost ongeveer 15) Totaal: 810.
Nu al 40 euro per maand aan groente??? Wat geef je dan? Van normale groente denk ik dat je het met max 30-40 cent voor een babyportie wel gehad hebt, heel ruim gerekend. Die acht sperziebonen of vier roosjes bloemkool kosten echt niet zoveel. En groente en fruit hoeft überhaupt niet het eerste halfjaar. Een kolf hoef je pas aan te schaffen als je weet dat je langer wilt voeden en regelmatig bij je kindje weg moet. Eerste zes maanden per maand ongeveer 30 euro aan luiers, 8 euro aan billendoekjes, misschien 5 euro aan vitamientjes, ben alweer vergeten wat vit k kost, en vrijwel niks aan verzorging want dat krijg je genoeg voor het hele eerste jaar ... En een paar honderd euro kinderopvang! Kolf heb ik niet meegerekend, heb ik tot ruim 9 mnd plezier van gehad en hoop ik nog eens zo lang te mogen gebruiken.