Ik ga straks pannenkoeken bakken, en voordat ik dat ga doen heb ik even een vraag. Ik heb het altijd voor elkaar dat er klontjes in het beslag ontstaan. Die kan ik er dan ook niet makkelijk uit kloppen met de garde. Ik maak het altijd uit een pak pannenkoekenmix, nu heb ik de naturel van Honig meegenomen. Hoe voorkom ik klontjes?
door geen mix te gebruiken... nergens voor nodig (veel rare toevoegingen en nog duur ook) 1 mok bloem 1 mok melk 1 ei (ik gebruik altijd een ei extra maar wij houden van ei pannenkoeken) snufje zout Heb je meer nodig dan vermenigvuldig je gewoon alles.
Ik gebruik geen mix, maar bij het gewone beslag voorkom je klonteren door het meel heel gelijkmatig toe te voegen. Ik klop eerst de eieren, doe daar een beetje melk bij (kloppen), beetje meel (kloppen), beetje melk/beetje meel enz. Totdat ik de juiste dikte heb. En geen klontjes. O ja: altijd in dezelfde richting roeren met de garde. Zei mijn oma altijd
Ik doe het altijd met de mixer,dat scheelt sowieso al een hoop! Wat ik ook doe,is tussendoor een aantal keer met een lepel langs de rand en over de bodem van de beslagkom gaan,zo weet je zeker dat je alle klonten weghaalt. Ik gebruik trouwens altijd Koopmans en dan de variant 'Pannekoekenmix speciaal'.
Neem aan dat je geen mixer hebt???? Dan eerst de eieren kloppen en dan de melk erdoor en dan hele kleine beetjes te gelijk het beslag erdoor kloppen.
Ja hoor, ik heb wel een mixer, maar zelfs daarmee heb ik het voor elkaar dat er klonten in zitten. En het moet ook met garde kunnen toch? Ik ga alles voorzichtig toevoegen steeds en dan kloppen. Hoop dat het nu een keer een mooi egaal beslag word.
ik doe eerst de bloem en eieren in de kom en daarna steeds een beetje melk. Zodat je eerst een dikke pap krijg en daarna steeds wat melk toevoegen. Dan wordt het mooi glad, heb nooit klontjes.
Wat ik doe: eerst bloem en dan ongeveer 1/3 melk erdoor, dat eerst mixen zodat je een dikke brei krijgt en dan de rest er rustig bij doen, eieren/melk en snufje zout, dat mixen. Ik heb op die manier nog nooit klonten gehad, ook niet met kant en klare mix.
Ik gebruik ook altijd van die pakken. Gisteren voor het eerst in de blender gedaan en eindelijk géén klonten!
Wij kloppen 2 eieren, 2 pakjes vanille suiker en een snufje zout op net zo lang tot het schuimd. Dan 1 pak melk, beetje bloem en dan steeds de hoeveelheid bloem erbij tot de goede dikte is bereikt..ik hou van dunne pannekoekjes, dus voor ons heel weinig bloem. Als het beslag klaar is nog een beetje kaneel erbij en klaar!
En, mixen met een mixer..dat werkt veeeeel beter dan zo'n hand klutser. Veel te zwaar. Houd je nooit vol!
Het is me goed gelukt dit keer, MET garde. Zonder klontjes. En de pannenkoeken smaakten heerlijk. Met appel/ rozijn. Bedankt voor alle tips.
Hier ook altijd de mixer, ik had ook altijd klonten, totdat ik eerst de eieren ging mixen en daarna beetje voor beetje de mix er door te doen lekkere luchtige pannenkoeken
Ik gebruik nooit pannenkoekenmix, maar gewoon eieren, melk en bloem en een snufje zout, dan mixen (meestal met de staafmixer) en zelden klonten.
Heb je een staafmixer toevallig? Als ik klontjes in mijn beslag heb haal ik er altijd even stevig de staafmixer door dan zijn ze zo weg en je beslag word er nog lekker luchtig van ook!
Zelfde recept hier. Meel in kom, kuiltje in het midden, scheutje melk er in, met vork voorzichtig roeren zodat melk steeds een beetje meel opneemt. Als het wat dikker wordt weer scheutje melk erbij. Zo blijven roeren tot al het meel opgenomen is. Dan eieren erdoor. Of je mikt alles in een blender em je bent met twee pulsen klaar