Wij hadden afgelopen jaar een vrij hoge elektriciteitsrekening en zit me al tijden te bedenken hoe dat toch kan. En bedacht me net dat dat misschien wel komt doordat onze thermostaat te hoog staat 's nachts.... Wij zetten hem op 16 a 17 graden. Dan is ie natuulijk wel al steeds aan het werk 's nachts. Misschien naar 12 graden ofzo? Op welke temp zetten jullie hem?
17, te koud heeft geen nut dan ben je weer meer kwijt als je hem hoger zet, moet die namelijk harder stoken is mij verteld.
Hier staat 'ie ook op 16 graden. Maar zo koud wordt het in huis niet eens als de kachel helemaal uit staat, dus hij hoeft niet bij te verwarmen. Misschien in de winter wel met oostenwind en vorst. Maar kouder moet het 's nachts in huis ook niet zijn, aangezien het anders heel lang duurt en veel energie kost om het 's ochtends weer op temperatuur te krijgen. Dat is duurder dan het een beetje op temperatuur houden.
Hier ook 15, maar als deze winter blijkt dat het dan in de babykamer teveel afkoelt, laten we 'm ietsje hoger staan.
Hier is ons verteld, dat je het goedkoopste uit bent als je je verwarming laat staan op dezelfde temperatuur als je overdag wilt. Het steeds weer van bv 15 naar 20 graden moeten gaan kost meer gas als het vasthouden van de temperatuur
Hier staat ie op 19 en overdag op 21. Ik zou je thermostaat zeker niet lager zetten. Als je de thermostaat zet en overdag op 17 bijvoorbeeld, dan moet je ketel enorm draaien op weer op die temperatuur te komen. Dat zal juist meer energie gaan kosten en de kosten opvoeren. Mij is altijd geleerd dat je moet proberen er niet meer dan 2 graden temperatuur verschil te laten zijn. Misschien kan je de ketel eens laten nakijken?
23:00 tot 06:30 - 17 graden 06:30 tot 08:00 - 19 graden 08:00 tot 18:00 - 17 graden 18:00 tot 23:00 - 20 graden (sinds kort )
Oke, dan moeten we hem toch echt niet lager zetten. Overdag, als het koud aan voelt, staat ie ergens tussen 19 en 20,5 gr. Misschien in de winter dan naar 19 gr zetten ipv 17 gr om zo dat verschil wat kleiner te houden. Klinkt wel logisch trouwens. De ketel laten nakijken zou een goede zijn als het een oude zou zijn, maar hij is maar 3 jr oud dus daar ligt het vast niet aan.... Dank allemaal voor het meedenken!!
Het is een hele strenge winter geweest he en het is lang koud geweest, bij de meesten zal de rekening hoger uitvallen. Denk eerder dat het daardoor komt. Hier gaat de verwarming (als ie aanstaat, hij is nog niet aan geweest sinds mei) 's nachts op 16 of 17. Meestal zakt ie niet eens tot 16. Maar voor zover ik weet moet je hem idd niet te laag zetten want het opwarmen 's ochtends kost dan relatief veel gas. Overdag staat ie op 19 (ga dit jaar eens 18.5 of 18 proberen want dat gaat nu zonder verwarming eigenlijk ook prima) en 's avonds na het eten tot we naar bed gaan op 20.
Dat zou best kunnen ja. Ik heb alleen ook even vergeleken met andere huishoudens en met gas zaten we ver beneden het gemiddelde, maar met elektriciteit er dus best ver boven.
Maar je ketel werkt toch op gas of ben ik nu gek dus voor je elektriciteitsrekening moet je niet naar de verwarming kijken maar naar je elektriciteitsverbruik. Bijvoorbeeld: lampen vervangen door LED-lampen (veel lager verbruik en veel langere levensduur). Stekkers van apparaten die je niet gebruikt eruit trekken. Buitenlampen met sensoren. Lampen uitdoen van plaatsen waar je niet bent. Apparaten met een energiezuinig label kopen. Je was ophangen ipv in de droger doen. Etc.
Ik zet em zo laag mogelijk, momenteel staat ie op 7 of zo? T blijft toch meestal rond de 17 hangen.. Heb ook geen idee hoe koud t 's nachts is binnen, en anders gaat ie ineens aanslaan, is niet de bedoeling. In de winter zal ie vast wel wat hoger aan gaan haha.