Ik quote even jou, maar meerderen hebben het gezegd. Je kunt toch wel rekening houden met de wensen van je man? Als mijn man meer of iets anders zou willen, dan zou ik daar in proberen mee te gaan, binnen de grenzen natuurlijk. Ik werk dus niet, maar ben vaak degene die kleding voor de kinderen of het meubilair uitkies. Ik zou het dan erg zuur vinden als hij zou zeggen dat hij dat bepaald en ik anders maar mn eigen centjes moet verdienen als ik het anders wil hebben.
Tja ik zie het probleem niet.. Een biertje savonds, als die dat zou willen.. Zijn keus...hij is het schijnbaar wel gewend en zolang er geen kratten per week doorheen vliegen zie ik het probleem niet zo
Nee hoor,je kan ook op deze manier lekker vlees eten.Als ik bijv pasta maak,is 40) gram gehakt voor ons,met 5 personen,meer dan genoeg.Veel groenten en wat pasta er bij, klaar. Als we allemaal wat minder vlees eten en min. 1 dag per week vleesloos.. Ook voor je lijf is veel vlees eten helemaal niet goed trouwens
Wij koken gevarieerd en als ik kook maak ik meteen genoeg, mocht ik onverwacht bezoek krijgen. Als ik veel vlees heb bereid mag hij net zoveel pakken als hij zelf wilt, want ook hij is dol op vlees en vis. Vind het een beetje sneu als hij maar 1 stuk mag om eerlijk te zijn..
Ik vraag altijd aan mijn vriend hoeveel vlees hij bij het avondeten wil en dan maak ik dat voor hem klaar. Of hij nou 1 of 3 stukken wil
Ja hoor, de dingen waarvan ik weet dat hij ze niet lekker vindt maak ik niet, net als de dingen die ik niet lekker vind. Maar ik koop vlees altijd per 2 in een bakje, dus dat haal ik 's morgens uit de vriezer en maak ik klaar. Aardappels doe ik een beetje op de gok, net als groenten. Als er iets overblijft is het prima, als het op is is het op Macaroni maak ik een pan vol, meestal schept hij daar 2x van op, prima, wat over blijft gaat in de vriezer of warm ik de volgende dag weer op. Maar ik overleg eigenlijk nooit wat hij wel en niet wil, weet het zo onderhand wel een beetje. Als ik hem eens vraag wat ie wil (omdat ik wel eens inspiratieloos ben.. ) is het altijd 'doe maar wat' Dus ja, hij is niet zo moeilijk
Hier hangt het héél sterk af van wat we eten. Maar 1 stuk vlees, dat vindt ie toch echt wel meestal te weinig. Bij slavinken of iets dergelijks koop ik er meestal 3 (2 voor hem en 1 voor mij). Als 't kleintjes zijn 4, kwestie van zelf ook 1.5 te hebben. "Los vlees" à la gehakt of kippeblokjes ofzo, daar kan ie zich helemaal in loseten ... Dan voorzie ik altijd iets van een 6 à 800 gram voor 2 personen. Met minder dan 600 moet ik echt niet afkomen, dan heeft ie nadien echt honger. Visfilets haal ik er meestal ook 3 uit en dan zie je meneer sip kijken van "zo weinig". Hij eet overigens ook wel groenten, hoor ... Ik maak hier probleemloos 750 gram à 1 kilo boontjes ofzo (quasi eender welke groente) bij een maaltijd voor twee. Aardappelen is iets van een 600 gram, pasta 4 à 500 gram per keer (voor twee). Rijst maak ik standaard 3 zakjes (van 125 gram) voor ons twee. Wij snoepen weinig, eten geen desserts, eten weinig tussendoor, ... dus ja, ik maal er niet om. Liever dat hij wat meer warm aan tafel eet, dan dat hij het gaat zoeken in chips of nootjes. Restjes worden hier meestal tussendoor of als middaghap opgegeten. Ik kan na al die jaren redelijk gokken hoeveel, dus het is niet dat er echt grote hoeveelheden overblijven. Ik kook hier meestal, af en toe neemt vriend het over. Hij eet vrijwel alles, hier ben ik het die kieskeuriger is.
Overigens stopt het bij mij echt wel bij 4 stukken vlees voor twee. Da's voor mezelf echt wel de grens dat ik klaarmaak. Meer koop ik gewoon niet (en ik doe meestal de boodschappen). Bij loempia's worden er overigens ook altijd 4 klaargemaakt ... 2 voor mij en 2 voor hem. Maar hij eet er dan meer rijst bij bijvoorbeeld. Friet bakt hij meestal, maar daar bewaak ik ook wel een beetje de grenzen van 't redelijke (voor ons). Want als ik hem echt liet doen, at ie nog meer ...
Wij eten ook veel vlees kip en vis vergeleken met sommige. Bv wij zijn met z'n 4tjes en eten zeker 750 gram kip en als ik vlees maak dan eten we zeker 1,5 kilo vlees. Dit is echter dan wel vlees met bot daar maak ik dan tagine van. Ik kook overigens altijd extra veel voor eventuele gasten die plots mee eten. En anders zorgt me man er wel voor dat er niks overblijft .
komt volgens mij van de naam hoe het dorp, waar wij carnaval vieren, met carnaval heet. Daar wordt de dag na de optocht boerenmoes gegeten..
Whaha en ik wordt uitgelachen hier als ik dat zeg. Gelukkig hebben we hier op 11-11 al een voorproefje en dan kunnen we een paar maandjes later echt los...en een man die het gelukkig verschrikkelijk vind, dus altijdt voorzien van oppas