Hallo, als je een huis koopt en je hebt een nieuwe hypotheek nodig... regel je dat zelf het beste via een tussenpersoon of zelf met een hypotheekverstrekker? Want een tussenpersoon vraagt iets van 1,5 % van de koopprijs. Dus wil kijken om het zelf te gaan regelen, maar dat duurt langer denk ik. Is er ergens een lijst met verstrekkers te vinden? En kun je die gewoon bellen? Iemand ervaring? Mensen die een bepaalde hypotheekverstrekker zeker aanraden of juist afraden??? En nog dit.... er zouden dit jaar banken uit Duitsland zijn die een hypotheek in NL verstrekken. Eerst als proef. maar nu kan ik helemaal geen bank vinden die dit ook doet... iemand kennis van? Ow en weet iemand dit??? Wat is nu de hoogte van de overdrachtsbelasting?? Want die is toen een tijdje lager geweest, is dat nog? Hoeveel % tel je er met die lage belasting (als dat nog zo is) bij de koopprijs bij? Eerst was dat ruwweg 10 % namelijk. groet san
Ik had mijn eerste hypotheek via een tussenpersoon bij ING, de 2e via de rabobank en de derde via de makelaar die ook tussenpersoon is. De derde optie heb ik de beste ervaring mee. Ze leggen alles heel goed uit, proberen je geen andere dingen aan te smeren (die van mij tenminste niet) de rabobank was bij de 2e hypotheek ook ok hoor, maar toen we het nieuwe huis kochten zijn we daar gaan "shoppen" voor een hypotheek en ze deden zo moeilijk om niks. we zouden uiteindelijk na veel gedoe berekeningen krijgen van 2 verschillende hypotheken en die hebben we nooit gekregen. Na een paar weken heen en weer gebel heb ik gezegd dat ze hun hypotheek konden houden en zijn we dus naar de tussenpersoon via die makelaar gegaan
Wij hebben dit via de hypotheker gedaan, super fijn want ze lieten ons allerlei verschillende hypotheekvormen zien ook welke vorm welke consequenties met zich mee droeg. We hebben bij het overzetten van onze hypotheek een probleem gehad (twee woningen en overbruggingskrediet) dit heeft de hypotheker heel fijn opgelost. Je legt er je vraag neer en zij regelen en vergelijken alles, ik zou dit niet zelf doen.
Wij hadden ook een tussenpersoon die ons door de verkopende partij werd aangeraden. Vooraf zijn we zelf in gesprek gegaan met nog een andere tussenpersoon en een bank. Overdrachtbelasting is momenteel 2%. Hoogte overdrachtsbelasting | Overdrachtsbelasting | Rijksoverheid.nl Duitse invasie op NL hypotheekmarkt Met Google was je zelf waarschijnlijk ook al een eind gekomen
Die overdrachtsbelasting kan ik idd wel kunnen googlen, maar ik heb me suf googled op duitse hypotheken en niets nuttigs gevonden. Wij hebben momenteel een duitse hypotheek op een duits huis en dat zijn echt prima hypotheken. Maar we kunnen hem niet meenemen en weet niemand iets van duitse hypotheken in NL af, we hebben al heel wat banken afgebeld hier in de regio. Verder... bij de hypotheker was ik zonder aanradingen denk ik nooit gaan vragen. Lijkt me een heel dure zaak op één of andere manier.
hypotheker valt wel mee bij ons zit dat bedrag in de hypotheek en was iets van 2000 euro voordeel is gewoon hun doen alles voor je en ze krijgen dingen sneller geregeld als jij zelf wij hadden haast vorig jaar en wilde alles binnen 3 weken geregeld hebben en dat is hun gelukt en hun hebben systeem in de computer staan waar ze in 1 oogopslag alles kunnen vergelijken ed ik was er super blij mee,ze hebben ook als extra service de belasting formulieren voor de teruggaaf van hypotheek ingevuld
je mag tegenwoordig zelf je hypotheek afsluiten, maar banken/verzekeraars zijn wel verplicht om je een kennis en ervaringentoets te laten afnemen. Ik weet aardig wat van hypotheken af, maar ik zou het zelf niet doen en me gewoon laten adviseren. er zijn zo veel verschillende vormen, rentes en aflossingsmogelijkheden dat je met een juist advies die kosten er echt weer uit hebt. als je nog vragen hebt kun je me pb'en, ik werk bij een verzekeringsmaatschappij/bank en heb inmiddels ervaring met 2 hypotheken.
wij hebben het rechtstreeks bij de ing geregeld. alleen opstal erbij gedaan verder is ons niets aangesmeerd en alles is ons goed uitgelegd.
Mijn advies, ga langs meerdere hypotheekverstrekkers. Wij zijn destijds bij de rabobank, hypotheekshop en hypotheker geweest. Uiteindelijk voor de hypotheker gekozen, was erg transparant en had de beste opties voor ons. Je betaald volgens mij standaard wel iets van bemiddelingskosten/provisie. Wij vonden dat belachelijk en hebben dat aangekaart bij de hypotheker en ze hebben toen bijna de helft minder in rekening daarvoor gebracht. Dus ook daarin kun je gewoon onderhandelen. Oow onze hypotheek wordt verder verstrekt door Quion en lenen geld bij BNP Paribas.
Okee stresskip bedankt voor je tip. Je hebt neem ik aan bij die 3 partijen gewoon eerst het gratis intakegesprek gedaan? Welke info krijg je dan al? Ik las dat hypotheker met een standaard bedrag rekent en hypotheekshop met een uurtarief voor de bemiddeling verder.
Nee niet overal dan. Wij hebben ook bij meerdere hypotheekverstrekkers adviesgesprekken gehad en dit koste ons niets. Daarnaast zijn we de hypotheker en hypotheekshop langs gegaan voor een adviesgesprek zonder hiervoor iets te hoeven betalen Ik zou ook meerdere hypotheekverstrekkers langs gaan. Alle kosten worden meegenomen in je hypotheek dus als ze meer vragen aan advieskosten zul je dit merken in je hypotheekbedrag. Bij de ING konden wij 5000 euro MEER aan hypotheek krijgen dan bij de eerstvolgende hypotheekverstrekker die hieronder zat. Dit was deels omdat wij alles via de ING hebben lopen en daarom veel korting kregen maar ook zat dit idd in de advieskosten. Verder moet je gewoon duidelijk zijn in wat je wel en niet wilt en je hierin verdiepen VOOR je gesprek (levensverzekering bijvoorbeeld) Wij hebben dit expres niet gekozen omdat we een hypotheek hebben op 1 salaris en wel 2 salarissen binnenhalen zometeen. Dus zal er 1 wegvallen kunnen wij het huis nog steeds betalen. Zal dit niet het geval zijn, hadden we dit dus weer wel afgesloten. Gewoon goed voorbereid het gesprek ingaan en weten waar je het over hebt. Dan wordt je ook niets aangesmeerd.
Pfff weet niet hoe dat nu zit. Wij hebben ruim 3 jaar geleden onze hypotheek afgesloten. Wij hebben echter nooit betaald voor intake bij overige partijen alleen toen bij de hypotheker is het als bemiddelingskosten meegenomen. Gewoon even navragen. Je kunt overigens ook al veel zelf online uitzoeken, zij wel sites voor bv independer. Intake geef je aan wat je salaris is volgens mij en op basis daarvan wordt een scenario berekent over wat je maximaal zou kunnen lenen. Heb je geen vast contract dan heb je bv wel intentieverklaring nodig van je werkgever anders berekenen ze slechts percentage van je inkomsten ( over afgelopen 3 jaar?). Je hoeft die intentieverklaring overigens nog niet te laten zien bij intake hoor, een ja of nee volstaat eerst. Het is wel verstandig om na te denken over wel percentage je wilt aflossen en hoeveel procent je overlijdingsrisicoverzekering wilt hebben. Laat dit goed berekenen! Soms zijn de verschillen namelijk erg klein (bv 50-100 euro per maand verschil tussen 50 en 100 procent! Was bij ons het geval en hebben daarom gekozen voor volledige aflossing) daarnaast moet je nadenken over de termijn dat je de rente over de hypotheek wilt laten vastzetten wij hebben voor 20 jaar vast gekozen en aflossen binnen 30 jaar omdat de rentetarieven erg gunstig waren. Handig om er vooraf over na te denken zodat je een zo duidelijk mogelijk beeld krijgt van de mogelijkheden. Laat vooral ook meerdere scenarios uitrekenen
Wij hebben vorige week de overdracht gehad dus onze hypotheek is nog "vers" haha Ze nemen zonder vaste aanstelling inderdaad het gemiddelde van je inkomen gerekend over 3 jaar. Veel daarvan wordt niet meegenomen (overuren e.d.) Dus het is niet gunstig. Met een intentieverklaring zijn ze daar alweer wat soepeler in en dan nog ligt het aan de lengte van je contract. Als je na 2 maanden een vaste aanstelling krijgt is dit wat anders dan dat je nog een half jaar te gaan hebt natuurlijk. Wij hebben ook voor volledige afbetaling gekozen en ook in 30 jaar. Rente staat voor 10 jaar vast. Dit had met de hoogte van de hypotheek te maken, niet uit vrije keuze.
Overlijdensverzekering hebben wij nog, dus dat is geen probleem. Houden we hetzelfde. Verder hebben we wat eigen vermogen als we dit huis daadwerkelijk verkocht hebben. Dus dat we de hypotheek die we voor ogen hebben zullen krijgen staat wel vast. Vaste contracten zijn ook geen probleem, die hebben we. Hebben nu een anuïteitenhypotheek die goed bevalt. Alleen wil ik de mogelijkheid hebben dat de maandlasten omlaag gaan als je extra aflost. Dan moet je volgens mij een lineaire hypotheek hebben. Maar dat zoeken we nog uit. En 20 jaar vast... we denken eraan maar je moet ook rekening houden met boete als je eerder van hypotheek wisselt. Maar als het goed is dan is dit de laatste keer verhuizen. Ik wil gewoon niet meer daarna. Ben er helemaal klaar mee, maar we hebben het niet voor niets gedaan dan. Bij hypotheekshop en hypotheker zijn de intakegesprekken gratis inderdaad. Nederlands hypotheekcollectief weet ik niet zeker.
Hypoptheekadviseur is duurder dan de afsluitprovisie van de bank. Ik zou je echt aanraden een hypotheekadviseur te nemen. Waarom? 1. De bank wil je een zo duur mogelijk product aansmeren. Rente lekker 10 jaar vast bijv. en kijkt natuurlijk niet naar rentepercentages van concurrenten. 2. Hypotheekadviseur kijkt echt wat bij je past en kijkt naar meerdere geldverstrekkers 3. De kosten voor de hypotheekadviseur zijn aftrekbaar van de belasting dus uiteindelijk ben je niet heel veel duurder uit.
Met hypotheker hebben wij een slechte ervaring. Zo slecht dat er een officiële klacht tegen hun loopt. We hebben het daarna bij een klein adviseurs bureau laten doen en daar een super ervaring mee.