30 euro en daar komt de schoolreis nog bij. Ik snap het gezeur écht niet. Wat is nu 30 euro voor een jaar school? We mogen blij zijn dat ze naar school kunnen en dat wij daar maar 30 euro voor hoeven te betalen..
Het is wél vrijwillig, want als je niet betaald, mag je kind nog steeds naar school om onderwijs te ontvangen.
dacht ik al, eten ze dus ook altijd op school neem ik aan als ik lees bio producten. Dan is het inderdaad een bewuste keuze en met eten en waarschijnlijk te weinig subsidie om hun lesplan helemaal te volgen. Tja dan is het wel logisch
Het is om activiteiten voor te betalen en niet om je kind op school te hebben. Dus in haar geval is het niet echt vrijwillig als haar kind niet mee mag doen aan de activiteiten als ze niet betaald. Begrijp me niet verkeerd ik vind dat je het gewoon moet betalen. Zo kan een school activiteiten ook daadwerkelijk betalen. Als je er geen geld voor hebt vind ik het natuurlijk anders. Die ouders willen lijkt me dolgraag het kunnen betalen. Gelukkig is daarvoor een potje.
Als ik 900 euro per jaar zou moeten betalen voor mijn dochter naar de basisschool te mogen dan zou ik liever een extra 500 euro neertellen om ze naar een internationale school te sturen... Hier zou de vrije school waar wij naar toe zitten te kijken ook 432 euro vrijwillige eigen bijdrage zijn.. (exclusief uitstapjes, excursies etc) voor een normale school vind ik dat toch wel vrij forst..
Maar hoe moet ik de bio producten zien...want als je 75 euro per maand betaalt puur voor bio producten tijdens het overblijven dan kun je beter je kind naar een gewone school doen met alleen maar bioproducten in de trommel. Dan ben je een stuk goedkoper uit. hier 25 euro per jaar excl schoolreis
bij ons is 't geloof ik 30,- per jaar voor 't oudste kind, 25,- voor het tweede kind enz. Ik vond de peuterspeelzaal een stuk duurder Voor de kleuters is de schoolreis gratis, voor de hogere groepen moet je betalen. Als je dat niet kan betalen moet je contact opnemen met de directeur (geen ervaring mee, dus weet niet hoe het dan geregeld word).
25 euro incl. schoolreis. En mijn man is min of meer verplicht 2 x per jaar mee te helpen met het oud papier op halen. Verder probeer ik ook zoveel mogelijk vrijwillig te helpen.
Hier is het 35 euro per jaar voor het 1ste en 2de kind, volgende kinderen betalen 30 euro per jaar. Wij zijn dus nu per jaar 100 euro kwijt, voor 3 kinderen. Lijkt veel geld, maar is ook inclusief schoolreis, kerst, pasen en extra dingen. Als ik hier de bedragen hoor valt het nog wel mee bij ons.
Bijv. het papier is geen gewoon papier(A4) maar van natuurlijke producten, dit is ook met potloden zeg maar. Ze gaan ook dagjes weg, Muziek lessen,
Hier betalen we iets van 70 euro en voor het schoolreisje 10 euro. Ze organiseren veel, dus ik vind het echt niet veel. Snap ook echt niet rat ouders er moeilijk over doen, het gaat om een paar euro per maand...
Hier 23 pj excl schoolreisje a 5 en Sint à 5 Vind het zeker niet veel zeker niet tov de PSz/vve waar de kindjes nu heen gaan 2x 145 per maand ;(
35 euro per kind per schooljaar en dat is incl. het schoolreisje. Omdat onze kinderen op een streekschool zitten en de kosten van het vervoer erg hoog zijn, is er een fonds opgericht om dit met elkaar te betalen. Dit kost 350 euro per schooljaar per gezin. Onze oudste zit nu in 2 VWO en daar betalen we 150 euro per schooljaar (spaarde vorig jaar en dit jaar al 50 euro voor de werkweek volgend jaar). Incl de kosten voor het schoolzwemmen zijn we dit jaar 640 euro kwijt aan de scholen. Best fors eigenlijk......
Voor groep 1/2 betalen we 30 euro per jaar. Maar hier worden veel dingen georganiseerd. Waaronder: - sinterklaasfeest met klein cadeautje - kerstdiner/ontbijt (wisselt per jaar) - carnavalsfeest - paasfeest - sportdag - schoolreisje - eindejaarsfeest Bij al deze activiteiten wordt gezorgd voor drinken en eten (paaseitjes, fruit, koekje o.i.d) Geen geld, voor een heel jaar, vind ik. Zit zelf in de ouderraad en weet heel goed waar het geld naar toe gaat (eten, drinken, versieringen, cadeautjes, iets extra's voor het eindejaarsfeest, zoals de ijskar dit jaar). Hier in de buurt wonen veel ouders die zo'n bedrag, zeker bij meerdere kindjes, niet in een keer kunnen betalen. Daar is ook aan gedacht en hier kun je ook kiezen voor 2 of 3 termijnen.
Wij betalen 20 euro per schooljaar aan de oudervereniging. Het schoolreisje komt daar eventueel nog bij. De bijdrage is inderdaad vrijwillig, maar je moet wel beseffen dat je kind wel buitengesloten wordt/mag worden als het om niet-lesgeboden/onderwijskundige zaken gaat. Ofwel: als je niet betaalt, mag je kindje wel onderwijs volgen en mag hij/zij wel mee naar het museum, als dat in het onderwijskundig programma is opgenomen. Maar je kindje mag wel uitgesloten worden van een schoolreisje, een sinterklaasfeest, o.i.d. Je mag van de oudervereniging verwachten dat ze zichtbaar maken waar het geld naartoe gaat. Dat is tegenwoordig verplicht. Ouders die zo'n vrijwillige bijdrage niet kunnen betalen, lopen daar meestal niet mee te koop. Die mensen kunnen die bijdrage inderdaad via stichting leergeld terug krijgen, dus dat moet geen probleem zijn.
60 euro per kind incl schoolreisje. Hier valt kerst, Sinterklaas, paasontbijt sportdag enz. onder. Betaal je niet mag je ook niet mee op schoolreis, dat is pas sinds vorig jaar. Ik erger me eraan dat sommige mensen niet betalen en toch gebruik kunnen maken van deze dingen. Voor ons, we hebben drie kinderen loopt het ook op. Maargoed,ze doen er een hoop voor en ik denk maar zo, het KDV was duurder.