Ze heet Silvia en haar website is taartdesign.nl Je kan er altijd in de mail even bijzetten dat je door Kim van Mevrouw Baktaart bent doorverwezen..
Even een vraagje aan de taartkenners: Ik heb daarnet een red velvet cake/taart gebakken. die is goed gelukt en ging die eerst met de boter/roomkaas besmeren. Die ook gemaakt, maar plots bedacht ik me dat het leuker zou zijn om die met rolfondant te bekleden en versieren. Alleen heb ik dat nu niet liggen en ben eigenlijk doodop nu dat ik het niet meer zie zitten om achter rolfondant te gaan. Kan het kwaad als ik die cake/taart laat staan tot morgen en dan afwerk? En hoe bewaar ik die het best? Laat ik die op het aanrecht staan met aluminiumfolie over of zet ik die best in de koelkast?? Of toch beter even mezelf pushen om vandaag nog af te werken? Alvast bedankt!
Wanneer je hem nog niet hebt afgesmeerd kan je hem volgens mij in een kartonnendoos bewaren en anders dacht ik ook in folie.
Gisteren een minitaartje gemaakt van 15cm. Had een crimper gekocht en ging scheef dus heb de hele bovenkant gedaan. Haha
Heeft er iemand verstand van baktijden? Heb zelfrijzend bakmeel, eieren, boter, suiker gebruikt om gewone cake te maken maar hij was een beetje hard geworden. Gebruik in het bakblik van 15cm twee eieren, 100 gram boter, 100 gram suiker en 100 gram meel.
Sorry Had in eerste instantie 1 ei, 50 gram boter etc. Maar dat was te laag om te kunnen vullen dus heb datzelfde nog een keer gebakken. Dus ik heb twee keer over een lcake gabakken 30 min op 165 graden . Het recept was met vijf eieren, 250 boter, 250 meel etc. baktijd 1 uur. Ik heb dus 1 ei gepakt. Volgende keer bak ik dus wel twee eieren, 100 gram boter etc. in een keer. Zou ik dan ook een half uur aan moeten houden voor twee eieren? Dus er gaat dan de dubbele hoeveelheid in het bakblikje als wat er nu in zat.
We gaan wel wat proberen Deze is in ieder geval heerlijk van smaak maar net een koek zo hard haha. Ben vandaag weer tante geworden dus wil weer een taartje o.i.d. maken. En dan is zn 15cm precies een mooie maat.
Nijn gefeliciteerd! En denk dat je met 1 ei idd te weinig hebt gebruikt. En waarschijnlijk te lang in de oven. Ik ging vd week met kleine man samen cc maken. Hij wilde er perse vruchtenhagel doorheen. Ik had er al een hard hoofd in maar toch gedaan op zijn verzoek. Ik kan jullie vertellen dat dat geen succes is! Het smelt en heel je cc wordt hard. Hij heeft er 1 kunnen eten vd 6.Hij zat wel te smullen dus hem maakte het niks uit Volgende keer weer gewoon gewone hagelslag of vlokken die gaan wel goed.
Aardbeienjam of wat voor jam dan ook door je beslag mixen is ook echt heerlijk! En misscien een klein beetje gezonder alternatief mocht je dat belangrijk vinden. Ligt natuurlijk ook weer aan wat voor soort jam
Nijn das wel idee om te proberen. En we hebben aardbeien light jam in huis want mama is aan t afvallen
Bestaan er ook zoiets als speculaas cupcakes? Wel leuk om dat te maken met sinterklaas of in taartvorm.
Al ik zo brutaal mag zijn: ik zoek een cars taart maar zonder ei en soja ivm allergieën van zoontje. Liefst fondant ipv marsepein is er iemand in Limburg die dat kan maken( uiteraard betaald) of weet waar ik dat kan bestellen?