engeltje dankjewel! Ga ik zeker eens proberen. Oei jij bent prof geloof ik, nog nooit van pipinggel gehoord maar zal eens googlen. En marsefond?? Ja ik heb een cakerecept met spa rood ipv ei, maar dat wil minder goed. Zeker als de cake strak moet om af te werken. kHeb nog even om te oefenen
Inmiddels mijn ingredienten in huis gehaald en ga het precies zoals in de aflevering van NCRV maken dus die hou ik er ook bij haha! Ben zo benieuwd
@ 2jees: ik ben nog lang geen prof hoor! Zie wel eens wat leuke dingen op Facebook voorbij komen en dan denk ik hé laat ik dat eens uitproberen! Die piping gel kan je gewoon bij de makro halen en ik denk dat ze dat bij deleukstetaarten ook wel hebben. Die rijstemelk moet je in hele kleine scheutjes erbij voegen totdat jij vindt dat je een lekkere structuur hebt. Ik gok dat ik er hooguit iets van 50/60 ml bij heb gedaan. Het kan ook zomaar zijn als je gesmolten chocola gebruikt ipv cacao dat je er helemaal niets ben rijstemelk hoeft toe te voegen. Je kan trouwens ook kokosmelk gebruiken.
Bedankt! dat gaat me wel lukken, ben heel benieuwd! Ik heb daar gekeken ja en daar werd ik aardig wijzer van Heb nog 2-3 maand maar ivm Bv eet ik zelf ook geen cake dat maakt het wat lastiger. Maar ff oefenen met bakken van de spa rood cake dan
Even een vraagje voor de baksters....een bakker hier in de buurt heeft me de laatste tijd meerdere opdrachten gegeven voor het maken van voorwerpen en poppetjes in fondant. Ik maak dus zelf niet de taart, dat doen ze zelf, maar dus de dingen die erop komen. Nu hebben we een aantal 'proeftaarten' gedaan waar ik een laag bedrag voor heb gevraagd aangezien het een proefperiode was, maar nu begint het aardig te lopen en vroeg hij hoeveel ik moet verdienen eraan....Ik heb geen idee wat ik als 'regel' moet handhaven voor een prijsopgave...ideeën?
maar bedoel je de aanschafprijs van het materiaal? Dat krijg ik nl van hun....maar ik kan toch niet voor bv een kinderwagentje hetzelfde laten betalen als voor een simpele strik.
Als je materiaal van hun krijgt zou ik een uurprijs doen en na evenredigheid berekenen. Bv uurprijs 6,00 (rekent even makkelijk) dus 1,50 per 15 min. Kost een strik maken 15 minuten dan dus 1,50 en voor een kinderwagen (maaktijd 45 min) 4,50. Prijzen en tijd zijn verzonnen dus, maar wellicht dat je het op die manier kan doen???
Even een vraagje; waar gebruiken jullie Chocoladeganache voor? En kun je dat nog versieren als je een taart er mee afsmeert?
Chocoladeganache is een beetje te vergelijken met chocopasta, alleen wordt het een soort van hard. Je kunt er marsepein overdoen, of fondant, maar je kunt het ook over je taart gieten en er dan deco opplakken. Je kunt het ook opkloppen en er dan mee vullen.
Hoi, ik heb al een tijdje geen taarten gemaakt, laatste keer was in april. Heb nu 4 x een puzzeltaart gemaakt, en die zijn best mooi geworden. Nu wil ik voor het 40 jarig jubileum van mijn ouders graag een mooie taart maken. Deze kwam ik tegen. Kan iemand mij vertellen hoe je zulke rozen maakt? Zijn daar mallen voor of boetseer je dat zelf? En zilverkleurig fondant/marsepein? Is dat te koop? En de letters vind ik zo mooi, ik heb wel een letterset maar zijn veel meer blokletters, waar komen deze letters vandaan? Dan vraag ik mij ook nog af hoe het patroon op het witte fondant/marsepein komt? Al vind ik dat geen must... Overigens zijn andere mooie jubileumtaart voorbeelden ook welkom. Het moet geen stapeltaart ofzo zijn, ik doe het voor de aardigheid. Het hoeft niet voor heel veel mensen en ik heb ook niet megaveel tijd ervoor... Ik vind het gewoon wel leuk om een mooie taart mee te nemen!
De figuren in het witte fondant is van een mat waar je het fondant op uit rolt. De rozen boetseer je zelf staan heel veel filmpjes van op Internet. Is redelijk simpel te maken. Zilvere fondant bestaat niet zover ik weet maar kleur je met eetbare verf of duster. Letters maak je vaak met malletjes heb je in allerlei letter typen.
Engeltje, heb je nog wat detailfoto's? Ben vooral benieuwd naar die pipinggel, of dat lukt.. Hoe heb jij het gebakken, die bovenste vorm? Of zo gesneden? Thanks!