@Kvido: ik vind dat niet alleen zwak, ik vind dat echt kwalijk, dat een cb-arts gewoon minder weet dan ik als leek bijvoorbeeld....
Onze dochter van november 2011 heeft dat echt niet gehad. Oh wijziging. Ze heeft het inderdaad wel gehad. Was me helemaal niet opgevallen. Wat betreft het soa verhaal is dat niet helemaal waar. Het kan namelijk ook overgedragen worden via besmet bloed. Studenten in de beroepsgroepen waarbij een risico aanwezig is, worden ook preventief in geënt. Misschien komt het nu ook wel veel meer voor in Nederland.
Als jij alle vaccinaties door hebt laten gaan, heeft ze die samen met de DKTP gehad. Zit in dezelfde spuit namelijk.
Ik snap het ook niet. Wij Hebben de envelop ook we binnen met de enorme stapel inentingskaarten. Ik heb hier al aangekaart dat ik sowieso niet met 2 maanden start. Ons cb vertelde dat je helaas geen prik meer zonder hep b kan krijgen. Die moet je door de apotheek in belgie laten bestellen en door een huisarts laten zetten. De reden waarom het met 2 mnd begint is de kinkhoestvaccinatie. Maar die zit in een cocktail, dus geven ze alles maar. Een idiote hoeveelheid zooi in het eerste half jaar. Wij zijn mijn zoon later gestart en doen dat nu weer. Ons cb is zeer meedenkend, alleen zij hebben alleen info van het rivm. De info van het rivm geeft aan dat je een prik kan laten vallen als je na 12 mnd start. Maar in de bijsluiter van het vaccin staat het schema 3, 5, 11 mnd en een booster rond 4 jaar. Dat geeft dezelfde bescherming. Daar wist het cb niets vanaf, terwijl dat de bijsluiter is voor de professional. Dat vind ik wel raar. Ik zou als arts die bijsluiter toch wel een keer gelezen hebben . Anyway. Verdiep je er goed in, er zijn alternatieven als je dat wilt. Zijn er meer mensen met een alternatief schema? Ben wel benieuwd daar naar. Wij zijn nog een beetje zoekend. http://www.rivm.nl/dsresource?objectid=rivmp:116776&type=org&disposition=inline
Wij wilden starten met 6 mnd. Werd wat later, dus hier DKTP (met aanverwanten) bij 7-8-14 maanden. Rest doen we ws niet, (heftige reacties op vaccineren hier). BMR laten we ook zitten en dan ws met 9 jaar wel, (vanwege verhoogde risico's op complicaties vanaf puberleeftijd), maar eigenlijk zou ik het wel OK vinden als ze die drie ziektes gewoon zelf doorlopen, (heb zelf als kind alledrie ook keurig doorlopen, geen enkel probleem). En die voor baarmoederhalskanker gaan we hier uberhaupt niet doen. We lichten ze goed voor straks en dan zorgen ze maar voor veilige seks en bij een vaste partner voor schone seks
Maar dat is jou dus niet eens verteld? Vreemd. Gooien ze er iets nieuws in, vertellen ze dat niet eens even. Werd ons nog wel verteld bij het eerste bezoekje van de WVK! (En Caitlyn is dus van 2012...)
Nee inderdaad. Kan het me niet herinneren in ieder geval. Of misschien heb ik er toen niet zo bij stil gestaan. Onze dochter heeft een lastig 1e jaar gehad, waardoor ik me waarschijnlijk totaal niet gefocust heb op andere zaken. (Die wel van belang waren )
Juist daarom zou je CB goed voor hebben moeten lichten. Je hoort dit echt zoveel, dat die prikken er gewoon maar ingejast worden, zonder enige vorm van voorlichting en communicatie....
Er is ook geen algemeen info bericht oid. geweest dat deze vaccinatie er ineens bij zat.. Dat vind ik dus wel kwalijk, nu lezen bij blijkbaar goed en willen we weten wat er in ons kind gespoten wordt.. Maar er zijn zat ouders die gewoon zonder willens en wetens naar het cb gaan en niet eens weten wat voor prik er gezet wordt En ze weten dus nu nog niet hoe lang de bescherming is van de Hepatitis B vaccinatie... Dus?! Het SOA verhaal gaat dan al niet op... Hier ook alleen de DKTP-Hib prikken bij m'n dochter.. Geen BMR en Menigokokken gegeven... Zou zo graag helemaal niet vaccineren, maar dat "durf" ik ergens weer niet... Maar in principe kunnen ze alle ziektes best krijgen, niets ernstigs aan.. Alleen de eventuele complicaties kunnen erg zijn.. Dus dan maar prikken en de evt. paniek dempen!? Straks komen ze nog dat baby's/kinderen ook een griepprik moeten halen?
Ik vind het juist wel goed. Voor hepB ben je je leven lang veilig als je ingeënt wordt. Dus waarom niet? Dan kunnen ze het ook beter meteen bij de rest van de inentingen doen, toch?
Toen het ingevoerd werd is het landelijk bekend gemaakt dat er hep-b in het vaccinatie programma werd toegevoegd. Het heeft in kranten etc gestaan. Net als dat er landelijk bekend is gemaakt dat er gevaccineerd werd tegen baarmoederhals kanker. Echter dat laatste is meer ophef tegen geweest. Dus het klopt niet dat je zegt dat er geen algemeen bericht is geweest. Daarnaast denk ik dat iedere ouder, of je wel of niet gaat inenten, je je van te voren best even zelf kunt inlezen.
Geen enkele vaccinatie werkt levenslang, dus het lijkt me stug dat dat bij deze wel het geval zou zijn. Heb daar nog niet over ingelezen, maar ik ga eigenlijk uit van een jaar of 15 bescherming. Zou je dus net tegen de tijd dat de meeste kids sexueel actief worden NIET meer beschermd zijn... Ik snap wel dat als je ervoor kiest om jonge kinderen te beschermen hiertegen en dit weer een riedel van 3 vaccinaties is, je ervoor kiest om die bij de DKTP in te gooien, omdat je dan geen extra prikmomenten krijgt, (en dat dus gewoon minder geld kost). Of dat om gezondheidsredenen nou zo wenselijk is in een jong babylijfje waarvan het immuunsysteem nog enorm moet ontwikkelen en waarvan we de lange-termijn-effecten helemaal niet weten, dat is een vraag die wat mij betreft echt onvoldoende gesteld wordt.
Wat betreft algemeen bericht: is idd wel vrij uitgebreid in het nieuws geweest toen, want ik wist het wel. Maar ervan uitgaan dat iedereen dat oppikt en dan wel op de hoogte is, vind ik niet OK. Ik vind echt dat CB's daarin een veel pro-actievere houding in moeten gaan nemen: zijn ouders op de hoogte van welke prikken er gegeven worden en waarom? Hoe staan zij er zelf in, enz? Wordt nu niet gedaan, er wordt vanuit gegaan dat je gewoon prikt, (en ja, ik snap dat het gros van de ouders dat zonder vragen doet en dat je dan als CB-medewerker niet heel erg geprikkeld wordt om pro-actief te worden). Maar het zou echt anders en beter moeten.
Heb zelf de HepB ook gehad, maar moest inderdaad 3 keer terug hiervoor. Waarvan laatste keer geloof ik bloedprikken was. Zover ik weet (en kan vinden op internet) levert dit wel levenslange bescherming op. Het kan kloppen dat dit bij babies natuurlijk anders wordt gedaan en dat zij maar 1 keer een spuit tegen HepB krijgen en daardoor dus een minder lange bescherming.
Zie hier: zou levenslang moeten beschermen, maar slechts 9 op de 10 mensen zijn beschermd, de overige 10% dus niet.... Apotheek.nl - Medische informatie - Medicijnen - hepatitis B vaccin
Geldt dit ook baby's rozemarijke? Aangezien het immuunsysteem van een baby nog niet goed ontwikkeld. is en überhaupt minder goed reageert op vaccinatie dan een volwassene?
De mensen bij CB zijn allemaal heel erg "prikgraag". Als je met ze een discussie aangaat en lastige vragen stelt, wordt er alleen maar omheen gedraaid en met algemene antwoorden gegooid (in andere landen doen ze vaccineren met deze vaccins ook wel of zelfs nog meer, andere kinderen hebben het ook gehad ... et cetera) Als ik een alternatieve manier van vaccineren wil, moet ik het zelf uitvinden en voorleggen (of het kan). Het is vooral bangmakerij, zo voelt het hier. Dit is interessant: Neemt het aantal mensen met hepatitis B toe of af? - Nationaal Kompas Volksgezondheid
hepB vaccinatie geeft zeker niet hele leven lang bescherming, als je beroepsmatig ingeent bent, controleren ze om de zoveel jaar of je nog beschermd bent. en dan ben je met een volwassen immuunsysteem geent en dat werkt veel beter. hier durven we de BMR niet te laten zitten ivm de gevolgend voor latere leeftijd als ze het niet doorlopen. en aangezien de ziektes bijna niet meer voorkomen is de kans klein dat ze de ziekte natuurlijk doorlopen. verder kijken we kritisch naar elke prik.