Oh sorry dan heb ik die info die in het nieuws is geweest gemist! Stom... Maar indd kunnen ze geen garantie geven hoelang de prik beschermt. Dit staat op de site van Kritisch Prikken; Wist u dat; - ongeveer 90% van de volwassenen die besmet raken met Hepatitis B dit zonder complicaties doorstaan. - hoe hoger de koorts is, hoe minder kans op latere complicaties en hoe meer kans op levenslange immuniteit. - het gebruik van vaccins op basis van DNA technieken nog relatief jong is en men niet weet wat de gevolgen op lange termijn kunnen zijn. - bij zuigelingen geen titer bepaald wordt. Dit betekent mogelijk dat een aantal geen of niet voldoende antistoffen heeft en daarmee niet beschermd is. Als ouder denkt u echter dat dit wel het geval is. - de introductie van een vaccin altijd betekent dat er op termijn herhaald moet worden. - Een werkgever of een opleidingsinstituut een hepatitis B vaccinatie NIET verplicht mag stellen. Wel mag van degene die de vaccinatie weigert worden verlangd dat hij/zij meewerkt aan een dragerschapstest naar het hepatitis B virus. Deze informatie en alle andere voorschriften en rechten staan beschreven in de Landelijke Richtlijn Preventie Iatrogene Hepatitis B, augustus 2007, Landelijke coördinatie infectiebestrijding, RIVM- Centrum infectieziektebestrijding. Zie ook de Landelijke richtlijn. - er nog vele andere virussen zijn die leveraandoeningen kunnen veroorzaken (A, C, D, E, F, G). - Frankrijk en Amerika terughoudend zijn wat betreft het Hepatitis B vaccin vanwege de mogelijke gevolgen. In Frankrijk hebben twee verpleegkundigen de producent van het vaccin GlaxoSmithKline aangeklaagd. Zij hebben na het vaccin allebei Multiple Sclerose ontwikkeld. De rechtbank heeft beide verpleegkundigen in het gelijk gesteld en hen een schadevergoeding toegekend.
Van geen van de vaccinaties wordt bepaald of er daarna voldoende antistoffen zijn opgebouwd. Ik heb zelf een aantal jaren geleden de HepB gehad ivm mijn werk, (gesloten psychiatrische inrichting waar steeds meer clienten zaten met HepB), maar dan wordt dus idd bloed geprikt om te bepalen of je voldoende antistoffen hebt opgebouwd. Collega van mij had dus gewoon geen opbouw van antistoffen, (maar wel alcoholverleden, dus slecht functionerende lever, wat dan een van de dingen is waarbij je al wel op je vingers kunt natellen dat het niet gaat werken). Maar van alle vaccinaties is bekend dat een deel van de mensen onvoldoende antistoffen opbouwt en een ander deel al heel snel te weinig antistoffen heeft. Veel eerder dus niet meer of onvoldoende beschermd is, dan gezegd wordt van zo'n bepaalde vaccinatie. Dat is allemaal info die we niet krijgen en die volgens mij wel noodzakelijk is, omdat het wel zo handig is om te weten dat je niet blind moet varen op 'ik ben gevaccineerd en dus beschermd'...
Ik denk niet dat daar cijfers van zijn al. Gezien de hoge concentratie werkzame stof die in de vaccins gegooid wordt, ben ik niet zo bang dat cijfers nog lager uit zullen vallen, maar eerder bang voor andere schadelijke effecten, zoals bijvoorbeeld negatieve effecten op het immuunsysteem. Maar goed: dat zal allemaal moeten gaan blijken de komende jaren. Van de DKTP worden er 3 achter elkaar gegeven en dan na een half jaar nog 1, terwijl bij starten na 6 maanden maar 2 en een herhaling nodig zijn. Datzelfde zal ook wel ongeveer gelden voor de HepB dan, verwacht ik.
Wat vind je daar precies interessant aan? Want volgens mij klopt de stellingname wel: binnen NL neemt HepB onder volwassen mannen af, vanwege ander sexueel gedrag (veilig vrijen dus) en het feit dat gevaccineerd wordt onder risicogroepen. Maar we hebben wat betreft HepB wel nog te maken met de rest van de wereld en dat wordt hierin niet meegenomen.
hep B zit in de vaccinatie om de simpele reden dat het meer geld kost om de risicogroepen op te sporen en vaccineren (wat al heel lang gebeurt) dan om iedereen de prik te geven. Het is puur een financieel plaatje. Wij vaccineren aangepast met een schema van 4-6-12. RIVM heeft zelf gezegd (aan ons CB die om advies vroeg over het schema) dat we later moesten beginnen en de 2e weigeren. Ik heb niets tegen de vaccinatie maar ik heb een groot probleem met een volpompen van ene klein lichaam met ene niet voltooid immuunsysteem. Er zijn zoveel vaccinaties nodig omdat we in NL belachelijk vroeg beginnen. een paar jaar geleden 3 maand, toen 2, toen 8 weken en nu soms al 4
Dat is niet waar. Als volwassene krijg je 3 vaccinaties. 4-6wkn daarna wordt er bloedgeprikt. Op dat moment maak je de meeste antistoffen aan. Als dat voldoende is, ben je levenslang beschermt. Je hoeft nooit opnieuw gecontroleerd te worden. Sterker nog, dat kan niet. Na die 4-6wkn kan je nl niet betrouwbaar meer de antistoffen meten. Als je het later toch of wilt weten, moet je eerst weer een booster prik. Het ene vaccin slaat beter aan dat het andere. Van hepb is bekend dat een klein gedeelte vd bevolking geen voldoende antistoffen aanmaakt. Statistisch gezien is dit vooral bij gezette mannen, rond de 50. Bij kinderen is het dus meestal niet aan de orde. Hepb is wel degelijk een probleem in nl. Het is trouwens zeerbesmettelijk bij bloed bloed contact. Voor besmetting is geen eens vers bloed nodi, een opgedroogde druppel volstaat al. Bij kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje.
Dat vervroegde vaccineren is ivm kinkhoest uitbraken. Een ziekte die we helaas nog niet onder controle hebben. Het vaccin werkt niet afdoende.
Maar het stomme is dat het vaccin ook pas werkt na de boosterprik, en dat kinderen na 1 jaar meestal redelijk probleemloos kinkhoest doorlopen. Dus ik snap dat vervroegde vaccineren niet, want het helpt niet. Als kinderen dan toch kinkhoest krijgen, moeten ze gewoon behandeld worden.
Dit is zover ik weet niet waar. Voor mijn studie ben ik gevaccineerd voor hepB en daar zeiden ze er nadrukkelijk bij dat je na 15 jaar opnieuw gevaccineerd moest worden (de mensen die dit vertelden waren mensen die zich ook zelf bezig hielden met het ontwikkelen van vaccins), omdat het niet levenslang beschermd (uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, sommige mensen zijn langer en sommige korter)! Ik heb dit een paar dagen geleden nog aan een vriendin die farmacie gestudeerd heeft nagevraagd en ook zij zei hetzelfde. Daarbij is het ook nog eens vaak zo dat sommige vaccins na een aantal jaar toch minder lang en goed blijken te werken als ze van te voren beweren, vooral van de cocktails. Je kan overigens niet stellen dat mensen die kinkhoest krijgen na vaccinatie hem probleemlozer doorstaan als kinderen die niet-gevaccineerd zijn voor kinkhoest, aangezien je nooit kan weten of ze het niet net zo probleemloos zouden doorlopen als ze niet gevaccineerd zouden zijn. Je hoort genoeg mensen die kinkhoest krijgen na vaccineren die nog steeds maandenlang met de hoest lopen en complicaties krijgen, maar je hoort ook over kinderen die niet gevaccineerd zijn en die veel makkelijker de kinkhoest doorlopen.
Hier geen twijfel over mogelijk. Een vriendin van ons heeft hepB. Wij willen ons zelf ook nog laten vaccineren daar tegen.
Dat is verouderde informatie. Ik werk bij de GGD en ben dus op de hoogte vd meest recente inzichten. Hepb geeft levenslange bescherming. Nieuwe onderzoeken en inzichten kunnen wijzigingen geven in die termijn.
Ja, waarom hep. B vaccinatie? In de meeste gevallen lost je lichaam het vanzelf op en is een besmetting met het hep. B virus helemaal niet erg. Vaccinaties daarin tegen..... Hoe veilig zijn ze? Weet je dat er nog nooit een officieel wetenschappelijk onderzoek is gedaan tussen een groep volledig gevaccineerden en ongevaccineerden op de langere termijn? Het rivm kan het leuk verbloemen en doet ernstige bijwerkingen en overlijden na vaccinatie af als fabeltjes. Stel dat jouw kind komt te overlijden na vaccinatie dan is het een fabeltje dat hij is dood gegaan door vaccinatie. Er zijn namelijk nog nooit kinderen dood gegaan door vaccinatie dus jouw kind is per definitie al niet dood gegaan door het vaccin en jouw kind komt dus ook niet in de statistieken terecht met doodsoorzaak het vaccin. Er is ook nooit bewezen dat wiegendood door vaccinaties komt. Dat het tegendeel ook nooit bewezen is verteld het rivm je niet. Het rivm laat wel alle kinderen in Nederland WEER een extra vaccin geven. Een vaccin wat naar mijn idee absolut niet nodig is (zeker niet op die leeftijd maar ook op latere leeftijd is het risico minimaal) en er zijn nog heel wat vaccins die op de markt kunnen gaan komen voor ziektes waar we nu nog nooit van gehoord hebben en dus ook geen angst voor kennen. Angst is een slechte raadgever. Voor meer info over hep B zie; Wat is hepatitis B? | Vraag en antwoord | Rijksoverheid.nl
De overweging van het landelijk vaccinatieprogramma is inderdaad simpelweg een financiële overweging, wat kost meer, het behandelen van de geïnfecteerde mensen of het inenten van alle baby's, inclusief het moment van inenten. Makkelijk gezegd dat de meeste kinderen en meeste ziekten zonder complicaties doorstaan maar ik vermoed dat als er bij je kind wel complicaties optreden, je er niet meer zo over denkt. Neemt niet weg dat ik wel vind dat je kritisch mag zijn en dat het CB goed op de hoogte moet zijn, ook van mogelijke afwijking van het standaard programma. Overigens vind ik wel dat jullie nogal wat van het CB verwachten, aangezien ik in ieder geval van een aantal van jullie een bijdrage heb gezien in topics over hoe slecht het CB is.
Inderdaad, ik verwacht van het CB een duidelijke informatie en kennis over vaccins. Omdat deze bureaus dit begeleiden (en niet de huisarts, die weet er al helemaal niets over), moeten ze hierover informatie en kennis hebben en in staat zijn om daarover discussie met de moeders te kunnen voeren. En dat zijn ze niet (ten minste, het bureau waar ik naartoe ga). Wat ze wel kunnen, is een beetje vaag doen, heel erg aandringen op prikken en angst bij de moeder verwekken (al die enge ziektes beschrijven met de ergste symptomen)...
Ik ben iemand die zeer kritisch tegenover het CB staat, vanuit onze eigen ervaringen. Ik vind niet dat het teveel gevraagd is dat het CB fatsoenlijk voorlicht en ook voldoende duidelijkheid geeft over waar ze wel en niet voor zijn. Dat doen ze nu gewoon niet en dat zijn echt geen hele ingewikkelde zaken hoor.... Als DAT al teveel gevraagd is, dan kunnen we dat hele CB beter opdoeken. Gaat een hoop geld schelen.
Wij hebben hepB niet gegeven, hebben ook aangepast gevaccineerd ik heb zelf heel heftig gereageerd op de hepatitus vaccinatie dus zag het niet zitten om ons kleine meisje zo vroeg al zulke heftige vaccinaties tegeven daarom hebben wij ook flink nagedacht over wat we wel en niet zouden geven en op welke manier Vind het zowiezo altijd goed als mensen stilstaan bij wat er gegeven word ipv het gewoon geven omdat het "moet" sommige mensen weten niet eens waarvoor kids gevacineerd worden