ja dit lijkt hetzelfde, maar dan in mindere mate. L. heeft het ook links meer dan rechts. Het is een knikplatvoet, valgusstand. En inderdaad een soepele platvoet. Goede stevige schoenen aandoen en met verharde hak.
mijn beide kindjes hebben zo'n stand. Bij Erik trouwens pas sinds een half jaar ontstaan... Terwijl ie toch wel de leeftijd heeft dat het nu juist beter moet zijn. De fysio zei ook dat we goede stevige schoenen voor hem moesten kopen en dan vooral met een stevige hak. Maar dat hebben we altijd al gedaan ivm zn hypermobiliteit. Verder moeten wij de neuroloog afwachten om te zien of ie een spierziekte heeft. Owen heeft het altijd al gehad. Zn overgewicht maakt het ook wel wat erger helaas....
Geen schoenadvies gehad maar stevige, goede schoenen kopen we sowieso wel. Je ziet ook dat D. op goedkope schoenen minder goed loopt. @Jatobe, de fysio vond zijn rechtervoetje erger maar dat zie je op deze foto niet goed. Ga er straks eens op letten.
Wij zijn vandaag met A.yla bij de kinderneuroloog geweest. Echt zo'n fijne man! Nu krijgt ze volgende week vrijdag een EEG en de 29e een belafspraak om de uitslag door te nemen. Als er uit de EEG niks komt dan volgt een slaapEEG en als ook dat niks oplevert pas een MRI.
fijn dat je zo'n goed gevoel hebt bij de neuroloog!! Ben benieuwd! @Hier Owen buikgriep. Arm manneke Oja en hij krijgt dit jaar ook de griepprik. Ben er zelf achteraan gegaan en onze huisarts heeft hem op de lijst gezet voor de griepprik. Nou hopen dat ie niet zo'n allergische reactie krijgt als zn broer. die krijgt altijd zo'n rode en dikke arm door de spuit
Wat weten jullie van cognitieve testen op peuterleeftijd? We zijn vandaag bij de psychologe geweest en zij stelde voor een test af te nemen om inzicht te krijgen in zijn profiel. D. is erg gevoelig en zit veel "in zijn hoofd", wel vrolijk en sociaal maar tevens een piekeraar tot en met. Er lijkt een verschil te zijn tussen 'mondje en koppie' maar misschien ook op verschillende cognitieve vlakken. Ik merk dat het mij rust zou geven om duidelijkheid te krijgen. Aan de ene kant voel ik dat ik hem niet wil problematiseren, aan de andere kant is D. feitelijk een risicokind. De pysch vertelde namelijk ook nog dat er qua hersenontwikkeling een groot "gat" zit tussen prematuren voor de 27 weken en degenen die daarna geboren worden. Dat maakte D.'s 2-jaarscore op de Bayleytest (2 maanden boven kalenderleeftijd) verwonderlijk. Ik kan totaal geen hoogte krijgen van zijn verschillende ontwikkelingsniveaus maar blijf het gevoel houden dat mijn kind "anders" is. Hij zal 31okt. getest worden, op mijn verzoek ook naar taalontwikkeling, evaluatie volgt dan 2 weken later. Men was er nog niet uit of er een verbale of non-verbale test afgenomen moet worden, voor de verbale zit hij immers aan de ondergrens qua leeftijd (2j 6m, D. is nu 2j.9m ongecorrigeerd) De reden dat ik dit hier schrijf is niet zozeer omdat er een vermoeden van een algehele ontwikkelingsachterstand is maar meer omdat jullie misschien ervaring hebben met dergelijke testen en omdat ik wel een discrepantie vermoed dus een relatieve achterstand op een bepaald vlak. Het zit me ergens dwars om dit traject in te gaan maar bij kleine kinderen kun je nog zoveel stimuleren dat wachten tot 5 jaar (standaard follow-up extreemprematuren) minder verstandig is. Ik vind het ook wel prettig dat we de uitslagen hebben als hij straks naar de psz gaat, mocht er dan wat nodig zijn dan hebben zij ook handvatten. Het gekke is dat ik met een op tijd geboren kind met deze "klachten" niet zou bedenken hulp te zoeken maar ja, die medische achtergrond blijft in je hoofd spoken.
Bij ons op het kdc word door middel van observatie het cognitieve niveau bepaald/geschat. Maar dat is dus niet officieel. Ze bekijken dus hoe hij sociaal emotioneel is. Hoe hij omgaat met zn omgeving, met correcties, met veranderingen etc etc. En zo maken ze dus een schatting. Zo is Owen dus 3,7 jaar. Met spraak/taal is ie 2 jaar Intelligentie/psychologisch onderzoek scoort ie ook rond de 2 jaar En cognitief ongeveer 1,8 jaar. iq word geschat onder de 55. Bij kids jonger dan 7 jaar zijn alle onderzoeken eigenlijk maar 1 jaar geldig. Dit omdat ze dus nog volop in de ontwikkeling zijn. En de uitslagen geven geen garantie voor de toekomst. Zowel positief als negatief. Ze geven wel een goed beeld van wat ze aankunnen op zo'n moment zodat ze niet over of ondervraagd worden.
Dat is nu ook onze insteek, om te kijken waar hij nu staat en wat nu zijn sterke en minder sterke kanten zijn zodat we daar eventueel op in kunnen spelen. Hij heeft moeite met prikkelverwerking en we zijn benieuwd wat we daar verder aan kunnen doen en of er ergens een versterkende factor is, bv een groot verschil tussen taal- en cognitieve ontwikkeling. Ik neem aan dat ze bij Owen op het kdc wel gebruik maken van de geschatte 'scores' in hun beleid?
ja ze vinden het fijn om de ( geschatte ) scores te hebben zodat ze alles kunnen aanpassen. Het is niet om de toekomst. Want dat is nog niet mogelijk. Maar wel op wat voor niveau hij nu zit zodat ze hem niet over of ondervragen. Owen is ook heel snel overprikkeld. Zelfs van als iemand tegen hem praat dan raakt ie al overprikkeld en hij heeft veel moeite met overgangen en heeft dus meer tijd nodig om van de ene activiteit naar de andere te gaan. Dat kwam ook uit de test maar dit wisten we zelf ook al en het kdc ook.
Wij zijn vandaag in het Antonius geweest voor A.yla's EEG. Het was nogal een strijd het eerste half uur, maar uiteindelijk gaf ze zich er maar aan over en heeft de EEG-dame de noodzakelijke testjes kunnen doen; met een stroboscoop en meten met de ogen dicht. Op 29 oktober hebben we een belafspraak met de neuroloog en krijgen we de uitslag van de EEG en horen we of A.yla ook nog een slaap-EEG krijgt. De EEG-dame gaf al aan dat we er maar rekening mee moeten houden dat ze die nog krijgt, aangezien dat meestal wel het geval is.
@ cognitieve tests: C heeft een non-verbale SON-R IQ test gehad op de leeftijd van 3;2 jr. Dat afnemen ging toen goed, maar hij had een erg dysharmonisch profiel (performaal 20 punten lager dan redeneren). Past bij autisme (score was overigens 78, moeilijk lerend). Op de dagbehandeling hebben ze later een PEP-R gedaan (psycho-educatief profiel), hiermee hebben ze zijn sterke en zwakke plekken in kaart gebracht. Er waren ongeveer 10-12 ontwikkelingsgebieden die van belang zijn voor leren getest (o.a. imiteren, fijne motoriek, oog-hand coordinatie) en daaruit kwam een gemiddelde algehele ontwikkelingsachterstand van 1 jaar, maar sommige onderdelen waren 'goed' (achterstand 6-8 mnd) of 'slecht' (achterstand 2 jaar). Toen hij 5 jaar was, wilden ze een verbale test afnemen (WIPSI), maar de orthopedagoog is al snel gestopt met die test. Door zijn taalachterstand en autistisch denken, liep hij helemaal vast in die test, scoorde nauwelijks punten waardoor hij afstevende op een erg lage score (verstandelijk beperkt). Helemaal niet representatief voor zijn capaciteiten. Toen hebben ze een 2e keer een SON-R IQ afgenomen, die ongeveer hetzelfde liet zien als de eerste van 2 jaar ervoor en met die test is hij naar zijn huidige school kunnen gaan. @ hier: blijven bezig . Na een korte opleving ging het weer niet goed met C, vooral thuis. Opnieuw overleg psychiater en uiteindelijk is nu zijn bestaande medicatie opgehoogd, verschil was meteen vanaf dag 1 merkbaar! Gelukkig, komt de sfeer thuis wel weer ten goede. Wel zijn we nog doorverwezen naar de uroloog. Hij blijft toch met regelmaat in de broek plassen (ben het dweilen en wassen zoooooo beu!!) en hoewel we allemaal denken dat het gedragsmatig is, wil psychiater gezien zijn leeftijd (ruim 6,5 jr) uitsluiten dat er toch geen lichamelijke oorzaak is. Geeft natuurlijk wel weer gedoe, maar misschien dat ze daar DE tip hebben voor ons?? Daarnaast probeer ik al een half jaar begeleiding thuis te krijgen via MEE, maar echt opschieten doet het niet :x. Heb al een paar keer gebeld. Kreeg ik laatst iemand aan de lijn, gedragsdeskundige die een intake wilde komen doen, want 'ik had een probleem met de opvoeding van mijn zoontje?'... Euhm. Ik denk niet dat een 'gewone' gedragsdeskundige mij kan helpen! Nee, dat dacht zij ook niet, na mijn uitleg dus weer doorverwezen naar iemand anders, die mij... weer gaat bellen. Zucht. Tot op heden dus nog met lege handen (al die kl*te wachtlijsten ook de hele tijd!).
Hoi allemaal Mag ik me bij jullie aansluiten? Ik ga later ff teruglezen maar zal vast onze situatie uitleggen. Vince is 30 april 2011 geboren,3 weken te vroeg en iets aan de kleine kant maar normaal bij 3 weken te vroeg geboren. Vince had al gauw een voorkeurshouding waardoor we fysio kregen.Toen de tijd aanbrak dat Vince zou moeten gaan rollen bleek hij dat niet te willen/kunnen? Hierop adviseerde fysio naar kinderarts te gaan.Deze zag idd dat Vince wat achterliep en verwqees ons naar het Sylvia Toth centrum van het WKZ.Na dag testen door verschillende discliplines bleek dat Vince een flinke achterstand had zowel in motoriek als in taal/spraak. Oorzaak onbekend.MRI was goed,net als bloed/urine onderzoeken. Nu zijn we bezig met speciaal dagverblijf in Utrecht maar hier is indicatie van het CIZ voor nodig en deze hebben dat afgewezen omdat er geen aanwijsbare oorzaak is voor Vince zijn achterstand en het niet zeker is dat deze achterstand ook blijft. (Volgens kinderartsen is de kans nihil dat het bijtrekt)We zijn nu bezig met nieuwe informatie en Vince wordt getest (voor zover dat op deze leeftijd mogelijk is) en dan gaan we het weer aanvragen. Vince is met 2 jaar en 2 maanden gaan lopen en begint beetje voor bveetje meer te praten maar nog heel onduidelijk. Ik hoop beetje mee te kunnen kletsen hier
ja vooral omdat de reguliere dagverblijven Vince ook niet willen omdat ze zijn achtetstand te groot vinden.En hij is er zo aan toe om met andere kindjes te spelen.
@ Wish: Wat raar dat het CIZ de aanvraag heeft afgewezen. Mijn dochter heeft ook een achterstand in de motoriek en de spraak/taal zonder aanwijsbare oorzaak (we zijn net weer een onderzoekstraject gestart) en wij hebben gewoon een indicatie gekregen. Heb je de aanvraag zelf ingevuld? Bij ons heeft stichting MEE ook e.e.a. aangevuld en hadden we ook stukken van het audiologisch centrum waar onze dochter als eerste getest is meegstuurd. Ik zou iig zsm contact opnemem met Stichting MEE, mocht je daar nog geen contact mee hebben. Mijn dochter gaat ook in Utrecht naar een medisch kdv. Irene, is sinds kort onderdeel van Amerpoort. Misschien kun je ook eens contact met hun opnemen, wellicht hebben zij ook nog tips voor je. Irene is namelijk o.a. ook bedoeld voor kindjes die zonder aanwijsbare oorzaak 1 of meerdere achterstanden hebben. Daarom ben ik ook zo zwaar verbaasd dat jullie aanvraag is afgewezen. Oh, enne...welkom hier natuurlijk!
@amethist;wij komen ook uit Utrecht en wij willen dus heel graag dat Vince naar Irene gaat...vooral omdat ze daar geïntegreerd werken.met regulier dagverblijf.MEE komt al bij ons over de vloer en heeft ons geholpen met aanvraag in te vullen . Mag ik vragen sinds wanneer jouw dochter daar zit?
Mijn dochter zit daar sinds begin oktober vorig jaar. Nou, echt heel vreemd hoor dat ze de aanvraag hebben afgewezen. Heb je al gebeld met het CIZ? A.yla is sinds ze op Irene zit echt zo goed vooruit gegaan, dat was op een regulier kdv nooit gebeurd.