salami is idd vaak die echte worsten uit italie ofzo waar vanalles inzit, maar onze salami's gewoon lekker eten. Leverworst ook gewoon met mate. Genieten, vooral genieten!!
Ik heb vanmiddag een broodje brie in Duitsland gegeten... Dacht van ja dat kan geen kwaad, kan het in Nederland ook niet, maar ben nu best wel bang dat het toch niet gepasteuriseerd was.... Vreselijk....
Ik ken je gevoel. Ik was op een braderie en was allemaal kaasjes aan het proeven. Achteraf helemaal in paniek.... was het wel gepasteuriseerd Huilend mijn VK gebeld. Maar zij heeft mij gelukkig er van gerustgesteld dat de kans klein was dat er iets mis mee zou zijn. Pff, maar toch. Overigens is de kans denk wel klein hoor dat jouw brie niet gepasteuriseerd was. Anders jouw vk bellen
Gewoon bij de Mac of plaatsen halen waarvan je weet dat die machines veel gebruikt worden. Dan kan het geen kwaad
Wbt de vis uit de vriezer (zowel uit zo'n zak als vacuümverpakt) dacht ik ook altijd: het wordt daarna helemaal gaar gemaakt, dus kan geen kwaad. Tijdens m'n eerste zwangerschap ook gewoon gegeten. Nu benadrukte m'n vk dat je dit beter kunt laten staan. Dus ik vroeg nog expres over het verhitten en hij gaf aan: je kan het echt beter lagen staan. Van de 7 vk bij ons op de praktijk is hij toch wel het meest van: maak je niet zo snel druk. Dus vandaar dat ik aan dit advies veel waarde hecht.
Wat een kul zeg... .vraag hem eens waarom hij denkt dat je dat moet laten staan. Meneer heeft duidelijk echt geen verstand van voedin.
Meneer verstaat zijn vak prima. Hij is zeker niet mijn favoriet, maar weet wel waar hij over praat. Hoe vaak zeggen we op dit forum niet: vraag het je vk of gyn. Er zijn zoveel mensen met zoveel meningen. Waarom zou dit kul zijn wanneer hij mij dit adviseert en moet ik jouw woord wel geloven? Van hem weet ik in ieder geval dat hij hiervoor heeft geleerd en bijscholingen volgt. Ik ben echt een voorstander van niet te moeilijk doen en lees goed waarom bepaalde zaken niet mogen. Om die reden heb ik ook veel dingen die niet zouden mogen wel gegeten als ze bijv zeker boven die 80graden waren geweest, omdat daarmee de reden (de bacteriën) zijn uitgeschakeld waarom je ze niet zou mogen eten. Dat maakt het omgaan met voeding tijdens je zwangerschap een stuk prettiger. Volgens deze vk gaat het in dit geval om een risico wat je makkelijk kan vermijden. Met bakken en grillen verhit je behoorlijk, maar zonder thermometer in het product te steken weet je niet of dat product daadwerkelijk boven de 80graden zit (de temp waarop die bacteriën gedood worden). Daarom zegt hij: liever niet. Er zijn zat alternatieven van bijv de visboer.
pas op met Parmezaanse kaas wij hadden een paar weken geleden een stukje gehaald en die was gemaakt van rauwmelkse kaas.(AH) Mijn verloskundige raad salami juist af. Succes