Wat kun je beter niet eten?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Pixie83, 18 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. InLove

    InLove Fanatiek lid

    11 dec 2009
    3.707
    0
    0
    salami is idd vaak die echte worsten uit italie ofzo waar vanalles inzit, maar onze salami's gewoon lekker eten.
    Leverworst ook gewoon met mate.

    Genieten, vooral genieten!!
     
  2. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Nou ik heb net mijn verse zalmfilet op :D
     
  3. Zwaluw88

    Zwaluw88 Bekend lid

    18 okt 2013
    610
    0
    0
    Zeeland
    En hoe zit het met softijs?
     
  4. Roxyroxx

    Roxyroxx Niet meer actief

    Ik heb vanmiddag een broodje brie in Duitsland gegeten... Dacht van ja dat kan geen kwaad, kan het in Nederland ook niet, maar ben nu best wel bang dat het toch niet gepasteuriseerd was.... Vreselijk....
     
  5. VioletRose

    VioletRose Niet meer actief

    Ik ken je gevoel. Ik was op een braderie en was allemaal kaasjes aan het proeven. Achteraf helemaal in paniek.... was het wel gepasteuriseerd :(

    Huilend mijn VK gebeld. Maar zij heeft mij gelukkig er van gerustgesteld dat de kans klein was dat er iets mis mee zou zijn. Pff, maar toch. :)

    Overigens is de kans denk wel klein hoor dat jouw brie niet gepasteuriseerd was. Anders jouw vk bellen :)
     
  6. VioletRose

    VioletRose Niet meer actief

    Gewoon bij de Mac of plaatsen halen waarvan je weet dat die machines veel gebruikt worden. Dan kan het geen kwaad :)
     
  7. Roxyroxx

    Roxyroxx Niet meer actief

    Ik heb contact gehad met het café en het was gepasteuriseerde melk. Pfoe
     
  8. 2debaby

    2debaby Actief lid

    25 feb 2013
    409
    1
    0
    NULL
    NULL
    Wbt de vis uit de vriezer (zowel uit zo'n zak als vacuümverpakt) dacht ik ook altijd: het wordt daarna helemaal gaar gemaakt, dus kan geen kwaad. Tijdens m'n eerste zwangerschap ook gewoon gegeten.
    Nu benadrukte m'n vk dat je dit beter kunt laten staan. Dus ik vroeg nog expres over het verhitten en hij gaf aan: je kan het echt beter lagen staan. Van de 7 vk bij ons op de praktijk is hij toch wel het meest van: maak je niet zo snel druk. Dus vandaar dat ik aan dit advies veel waarde hecht.
     
  9. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Wat een kul zeg... .vraag hem eens waarom hij denkt dat je dat moet laten staan. Meneer heeft duidelijk echt geen verstand van voedin.
     
  10. 2debaby

    2debaby Actief lid

    25 feb 2013
    409
    1
    0
    NULL
    NULL
    Meneer verstaat zijn vak prima. Hij is zeker niet mijn favoriet, maar weet wel waar hij over praat.
    Hoe vaak zeggen we op dit forum niet: vraag het je vk of gyn. Er zijn zoveel mensen met zoveel meningen. Waarom zou dit kul zijn wanneer hij mij dit adviseert en moet ik jouw woord wel geloven? Van hem weet ik in ieder geval dat hij hiervoor heeft geleerd en bijscholingen volgt.
    Ik ben echt een voorstander van niet te moeilijk doen en lees goed waarom bepaalde zaken niet mogen. Om die reden heb ik ook veel dingen die niet zouden mogen wel gegeten als ze bijv zeker boven die 80graden waren geweest, omdat daarmee de reden (de bacteriën) zijn uitgeschakeld waarom je ze niet zou mogen eten. Dat maakt het omgaan met voeding tijdens je zwangerschap een stuk prettiger.

    Volgens deze vk gaat het in dit geval om een risico wat je makkelijk kan vermijden.
    Met bakken en grillen verhit je behoorlijk, maar zonder thermometer in het product te steken weet je niet of dat product daadwerkelijk boven de 80graden zit (de temp waarop die bacteriën gedood worden). Daarom zegt hij: liever niet. Er zijn zat alternatieven van bijv de visboer.
     
  11. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.363
    10.316
    113
    pas op met Parmezaanse kaas wij hadden een paar weken geleden een stukje gehaald en die was gemaakt van rauwmelkse kaas.(AH)

    Mijn verloskundige raad salami juist af.

    Succes
     

Deel Deze Pagina