Geitenkaas (feta) ipv schapenkaas, kan dat?

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 30 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik ga vanmiddag een tapenade maken voor op stokbrood.
    Ik heb alleen geitenkaas gekocht ipv schapenkaas in de Turkse winkel..
    Denk zelf dat het niet veel uitmaakt. Of wel dames???:(
     
  2. Kiekeboe4

    Kiekeboe4 Niet meer actief

    Ja dat mag je gewoon hebben hoor! Zolang het maar niet van rauwe/ongepasteuriseerde melk is
     
  3. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Het gaat mij om het feit dat ik een recept heb waar schapenkaas in moet. Maar ik er thuis achter kom dat ik geitenkaas heb gekocht.
    Ik vraag me af of dit qua smaak heel anders zal zijn:)
     
  4. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Het ligt er een beetje aan wat voor geitenkaas het is. Zachte geitenkaas is wel redelijk vergelijkbaar met schapenkaas, de harde versie is veel scherper. Zelf gebruik ik altijd Turkse witte kaas van koeienmelk, die vind ik het lekkerst.

    Sutdiyari Feta 60%
     
  5. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik heb deze gekocht (is wel een zachte geitenkaas staat er op):
    [​IMG]
     
  6. Winterpret

    23 okt 2013
    85
    0
    6
    NULL
    NULL
    Die is lekker sterk van smaak, maar dat kan prima voor tapende hoor, lekker!
     
  7. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Is schapenkaas milder??

    Lastig hoor, haha!

    Ik heb ook nog een stukje schapenkaas.
    Misschien moet ik het mengen met de geitenkaas?!?!
    Is dat nog een idee?
     

Deel Deze Pagina