Hier vind ik je dan weer mieperig want een pak drinken gaat bij mij echt niet na 4 dagen weg. Ik vind een pan vol ook zonde maar neem met ingekoeld vlees geen risico.
Waarom niet? Eten bederft nu ook weer niet zo snel. Gewoon proeven en als het goed smaakt lekker eten. Ik vind het dus idd overdreven dat mensen zo bang zijn... ik ben nog nooit ziek geworden ervan. Juist door het eten waar wat meer bacteriën in zitten krijg je een heel goed immuunsysteem. Niet zo paniekerig doen is dus mijn mening. Haas en everzwijn maken ze juist klaar in lichte staat van ontbinding, dan smaakt het het best!
Ik zou het ook gewoon eten. Sowieso ben ik niet zo van het weggooien, probeer er heel er op te letten. Zo'n pak drinken dat vier dagen open staat zou ik dan ook gewoon die dag leeg drinken ipv weggooien, maar waarschijnlijk nog even langer bewaren. Kan toch prima? En kaas na een week weggooien hoeft toch ook helemaal niet?? We gooien zooooveel eten weg met z'n allen. Echt niet goed!
Ielgh, ik zou wel een Miep zijn maar ik zou het echt niet meer eten. Fruitvliegje, stof van alles wat erin kan. Of heb ik niet goed gelezen en was de pan afgedekt? Maar dan alsnog is het uitgedroogd! Heb tijdje in de kantine gewerkt van de hockeyclub en daar waren hele strenge hygiene regels. Zoiets als dit zou je dan echt niet meer mogen opdienen en opwarmen. Miet meteen afgedekt worden en de koelkast in. Maar ja ik ben nog al een smetvrees typje.
Het zou niet moeten uitmaken of het een pan vol is of een restje. Je wil het nu graag eten omdat het veel is, maar als het minder was zou je het dan wel hebben weggegooid? Dat zou voor mij geen argument zijn. Als je het niet meer gegeten zou hebben als het een kliekje was, dan zou ik een pan vol daarvan zeker niet eten
Paniekerig doe ik verder ook niet over eten Het is er bij mij gewoon in gestampt doordat ik uit de horeca kom
Ik moet hier echt om lachen. Uitgedroogd als het deksel er nog op zit? Dat is hooguit de toplaag, even roeren en het is weg. Stof en fruitvliegjes? Heb er nog nooit iemand van dood horen gaan. Ik werk in het ziekenhuis met strenge hygiëneregels, maar des te meer vind ik het allemaal erg overdreven. Moge duidelijk zijn dat ik geen smetvrees heb... als iets op de grond valt kan ik het nog best in mijn mond stoppen als er geen duidelijk zand of haren van de honden aan zitten. Smaakt prima.... haha, zie ik nu kokhalzende mensen? Hihihihi!!!
Hihi Bloem die ervaring met Horeca heb ik dus ook. En dit is echt not done. Maar goed zelf ben ik ook al smetvrees gevoelig
Ik werk zelf IND e kinderopvang. Daar moeten we alles ook labelen en na twee dagen weg gooien. Alle open producten en voor het weekend gaat de koelkast helemaal leeg, alle open producten weg. Nogmaals ik ben een Miep haha, ik moet er zelf niet aan denken en er wordt hier gevraagd naar onze mening, maar goed ik zie genoeg mensen die dat wel zouden doen hihi. Dus ik zeg Eetsmakelijk!
Weetje.. als ik een pan macaroni, spaghetti, kip tandoori of zoiets heb gemaakt dan laat ik het altijd een dag op het aanrecht staan.. Gaat hier niet eens de koeling in, doe dit al jaaaaren en we zijn er nog nooit ziek van geworden
Dan heb je met name met die kip heel veel geluk gehad want iedereen weet dat je hier dood en doodziek van kan worden.
niet als he al bereid is. mensen altijd met dr gemiep over kip... lees nou eens echt goede informatie over kip.