ik geef mijn dochter of Griekse of Turkse yoghurt. En hoe ik het ook bewaar, bijv. met plastic deksel of zonder, er komt altijd een vies laagje water op de yoghurt! Ik ga al iedere keer met schone lepel in de yoghurt (logisch) maar wat doe ik verkeerd?
Ik dacht dat het niet normaal was, ik vond het altijd zo smerig.. maar ik kan het idd dus weggieten...
Het laagje water dat bovenop yoghurt kan komen te liggen wordt veroorzaakt door synerese. Dit is een normaal proces bij yoghurt. Je kunt het vocht eraf gieten of weer door de yoghurt roeren. Dit heeft absoluut geen gevolgen voor de smaak.
Om het te minimaliseren kun je de yoghurt met je lepel van de ene naar de andere kant 'schrapen' (weet even niet goed hoe ik dat moet noemen) en dan banen naast elkaar maken zodat de oppervlakte gelijk blijft. Een beetje zoals je een bolletje met je schepijs maakt. Haha moeilijk uit te leggen, hoop dat je het zo snapt
Ik giet het af maar je kan het ook doorroeren, in ieder geval is het heel normaal . Turkse yoghurt is heel lang houdbaar.