Mijn man en ik openen binnekort een marokkaans restaurant. Onze visie is een echt autenthiek restaurant. (Geen varkensvlees en geen alcohol) Nu hadden we onlangs een marktonderzoek gedaan bij andere restaurant en blijkt dat vele klanten zeuren dat ze toch een glaasje wijn missen bij hun eten. Dud dachten we aan een alternatief van alcoholvrije wijn. Je hebt 3 soorten een merlot, rose en chardonnay. Nu is mijn vraag vinden jullie dat we ons aan onze visie moeten houden of toch gaan voor alcoholvrije wijn? Alvast bedank, je doet ons hier een enorm plezier mee!!
wauw wat leuk! Veel succes ermee! Tja ik ben moslim dus drink sowieso niet, ben misschien daarom niet zo'n goede partij om antwoord te geven
Pesoonlijk zou ik bij je visie blijven.bij een authentiek Marokaans Restaurant hoort geen alcohol.en daarbij vind ik alcoholvrije wijn net druivensap.
Ik zou toch alcoholvrije wijn schenken, misschien is de drempel om bij jullie te gaan eten dan minder hoog voor niet-moslim-mensen?
Ik denk dat je omzet mis loopt als je geen alcohol schenkt. Een alternatief dat toch past bij je visie lijkt me een optie.
Ik denk dat e moet kijken wie je klanten zullen zijn. Als je je echt richt op marokaanse moslims zou ik geen alcohol schenken. Als je een regulier restaurant wilt openen dat marokkaans eten serveert zou ik wel alcohol schenken. Het grootste deel an je clientele zal een glaasje wijn of een biertje bij een 'avondje uit' willen hebben en geen boodshap hebben aan de authenticiteit van je restaurant. Dus hoe sympathiek ik het idee van authenticiteit ook vind, zou ik toch alcohol aanbieden want ik denk dat je meeste klanten dit wel als onderdeel van hun belevenis willen.
Hier sluit ik me bij aan. Ik persoonlijk zou een restaurant waar ik geen lekker glas wijn bij mijn eten kan drinken links laten liggen. Hoe lekker het eten en leuk het restaurant me verder ook lijkt.
Overigens bestaan er ondertussen al best wat restaurants (vooral in grotere steden) die geen alcohol schenken, weet natuurlijk niet hoe dat in jouw omgeving is.
Ik vind het een goed initiatief en zou voor alcoholvrije wijn gaan of druivensap zoals iemand anders ook al oppert... Maar ik zeg er eerlijk bij; ik drink zelf geen wijn en voor de rest verder ook vrijwel nooit alcohol (en ik mis het ook niet), dus ik ben geen goede graadmeter. Ik ben rooms katholiek en ik krijg ongetwijfeld ook een scheef gezicht van de pastoor als ik geen slok wijn wil... Ik hou niet van wijn, ik vind het gewoon vies! Zolang je maar wel cola of ice tea schenkt !
Hier is ook een authentiek marokkaans restaurant. Ze serveren alcohol (zelfs cocktails). Niet vervelend bedoeld, maar de hedendaagse moslim (vooral mannen) drinken toch redelijk wat alcohol weg. Meestal niet bij eten maar in de shisha-tent hier gaat de whiskey/bacardi/rum als zoete broodjes over de toonbank. Ik weet niet wat wijsheid is maar weet wel dat als je geen alcohol schenkt bepaalde mensen het restaurant niet zullen gaan proberen, dus loop je omzet mis....
Dat is het nu net...misschien beter even bijvermelden... We zijn beide moslims dus alcoholische dranken is sowieso uit den boze. We richten ons wel naar moslims en niet-moslims. We willen de klanten in ons restaurant laten geloven dat ze zich in Marokko wanen dit o.a. met ons eten en ook qua decoratie en inrichting... Daarom mijn vraagje
ja ik als moslim zou zeggen dat je geen alcohol hoort te nuttigen of te verkopen, maar dan is maar net de vraag hoe je dat praktiseert om het zo maar te zeggen.
Tja ik zou echt niet uit eten gaan bij een restaurant waar geen wijn bij het eten te krijgen is. Alcoholvrije wijn vind ik geen vervanger want is echt niet vergelijkbaar met een goed glas wijn. Een goed glas wijn, maakt de maaltijd af, voor mij dan. Daardoor zou ik dus op zoek gaan naar een ander restaurant met authentieke Marokkaanse gerechten waar wel wijn geschonken zal worden.
Alcohol vrije wijn is echt vies, ik kan me niet voorstellen dat wijnliefhebbers dat gaan bestellen. Het is alleen iets voor zwangere vrouwen die hun wijntje erg missen. Dan kun je beter een bijzonder sapje of een typisch marokkaans drankje serveren.
Nee niet schenken. Uiteindelijk komt risq van Allah. Je haalt geen omzet binnen door alcoholvrij. Je haalt omzet binnen omdat mensen graag bij jullie eten. Doe iets aparts. Fruitsapjes in een mooi glas ofzo.
Ik sluit me aan bij Juul, maar dan zeg ik erbij dat ik persoonlijk geen geld zou willen verdienen aan alcohol, dus ik begrijp je argument om uberhaupt alcohol niet te overwegen. Of alcoholvrije wijn een goed alternatief is...geen idee. Ik denk dat ik het dan maar helemaal zou weglaten. En dan lekker verse sapjes serveren