Voor ons zelf maak ik een lekkere stoofpot. Nu heb ik extra vlees gekocht om voor dochterlief ook iets van een stoofpotje te maken. Ook met het idee om haar vast te laten wennen aan met de pot mee eten.Ik heb nog wortel, pompoen en knolselderij liggen. Maar hoe doen jullie dat? Ik ben van plan om het rundvlees in stukjes aan te braden en vervolgens met de groente en wat water een paar uur op te zetten. Wat gekookte aardappeltjes erbij, misschien wat takjes tijm en een laurierblaadje mee laten stoven voor de smaak? Beetje stampen of prakken en klaar. Maar voor grote mensen doe ik altijd wat wijn of azijn erbij om het vlees mals te maken. Zou een scheutje azijn voor een baby ook kunnen? Verder nog tips? Ben nog een beetje huiverig voor de draadjes in het draadjesvlees omdat ze nog geen tanden heeft, maar dat zal vast los lopen...
Ik zou er geen wijn of azijn bij doen! Alcohol voor een baby, ook al is het maar een scheutje, zou ik niet doen. Je kan alvast een stukje vlees er uit halen en apart bewaren, dan kan je de rest gewoon voor de volwassenen klaar maken. Als je het prakje in de hakmolen doet of met een staafmixer pureren komt het vast goed
Ik zou gewoon een scheutje azijn erin doen hoor. Zou ik me niet druk om maken, maar misschien ben ik wat makkelijk Ook wijn zou kunnen, de alcohol verdampt toch. Maar ik kan me voorstellen dat je dat liever niet zou doen. Maar azijn lijkt mij echt geen probleem.
klinkt heerlijk! weet zeker dat mijn dochter (8mnd) er een moord voor zou doen, en het zonder tanden uitstekend weg zou kunnen werken.
Kwebbel, natuurlijk zou ik er nooit wijn bij doen. Dat heb ik ook nergens geschreven. Ik schrijf niet voor niets dat ik een apart stoofpotje voor mijn dochter wil maken. In azijn zit geen alcohol meer, maar ik dacht meer aan het zurige. Dat dat voor haar misschien niet zo lekker meer zou zijn.. Maar ik doe het gewoon zonder azijn en alleen met wat water en kruiden. En dan gewoon nog een uurtje langer op het vuur. Dan wordt het vast ook wel mals... En ik ben benieuwd of ze het lust. Tot nu toe lust onze smikkelkont bijna alles ( zie andere topic over zware baby's ). Alleen couscous eet ze echt niet. Dst spuugt ze meteen weer uit.
hahaha nou onze bollie is nog niet te zwaar meer eet ook letterlijk alles, en met heeeel veel plezier. ook couscous en daar geniet ik dan ook weer enorm van. daarom dacht ik bij dit topic gelijk: oh dat zou ze heerlijk vinden! alleen de rest van mn gezin eet dat niet helaas..
Herkenbaar! Ik probeer nu al er voor te zorgen dat ze een beetje mijn smaak qua eten krijgt, dus couscous enzo... Maar tot nu helaas niet. Ik vrees dat ze wat dat betreft op haar vader lijkt
Nee snap ik denk dat het door azijn niet zo lekker meer wordt voor een baby. Die neigt meer naar het zoete.
Het staat nu lekker te pruttelen met alleen wat water. En ik denk dat het met de worteltjes en pompoen wel lekker zoet zal worden... Ik denk niet dat het vandaag voor haar op tijd klaar is, omdat ze vaak al rond een uur of 5 honger krijgt. Maar ik zal morgen verslag uit brengen
Je hebt het zuur van azijn of wijn juist nodig om het vlees lekker zacht te krijgen! In water alleen blijft vlees veel harder, zuur zorgt ervoor dat de vezels losser komen. Een scheutje azijn in het eten is echt geen probleem. Wijn trouwens ook niet, als het een paar uur stooft is er echt geen spatje alcohol meer te bekennen. I.p.v. wijn of azijn kun je trouwens ook appelsap nemen.
Alles is op. Het vlees viel helemaal uit elkaar, dus de azijn was sowieso niet nodig geweest. Pureren was dan ook niet nodig. Ze slurpte de draadjes zo weg... Het is dus zeker voor herhaling vatbaar Maar de appelsap is wel een goede tip voor de volgende keer! Al denk ik dat ik er de volgende keer wel gewoon azijn in doe...
Ik gebruik in een stoofpotje altijd zilveruitjes, werkt ook echt perfect voor het vlees. Wat grappig dat ze het zo lekker vond!
Zilveruitjes stop ik ook vaak in de 'grote mensen'-versie, maar ook dat durfde ik voor haar nog niet echt te doen. Maar mijn meisje eet eigenlijk alles (behalve couscous) met heel veel smaak. Echt heerlijk om te zien. Als ze iets lekker vindt zegt ze heel hard "Hmmmmmm" en slaat ze met haar handjes op het dienblad... Het stimuleert ook wel om leuke dingen voor haar te koken.
Heb je het recept zowel voor de volwassenen al babyversie Het klinkt heerlijk hier word er ook van dat soort dingen gesmuld aardappelen met groenten vind hij niks pasta stoofpotjes rijst daar smult hij van
Voor de volwassenen had ik Boeuf Bourguignon gemaakt. Via google kun je daar tal van recepten van vinden. Ik maak het altijd zo: Rundvlees (riblappen) in stukken gesneden en bebloemd even aanbraden in en braadpan met olijfolie en klontje roomboter. Dan uit de pan halen en in dezelfde pan spekreepjes, versnipperd uitje en een gesneden wortel even bakken. Rundvlees terug in de pan, wat tijm en laurierblaadje erbij en rode wijn erbij gieten. Het rundvlees moet onderstaan, desnoods aanvullen met runderbouillon. Evt zout en peper. En dan een paar uur laten pruttelen. Het laatste half uur zilveruitjes en gebakken champignons erbij doen. Serveren met wat gesneden peterselie en klaar. Kinderversie: Rundvlees in stukken aanbraden in een pan met olijfolie en roomboter. Daarna groente erbij en een paar minuten laten pruttelen. Ik deed er wortel, knolselderij, pompoen en zoete aardappel bij. Onder water zetten met een takje tijm en laurierblaadje en een paar uur laten stoven. Ik heb het een uur of 4-5 laten stoven. Wel af en toe kijken of er nog voldoende water in zit. Laatste half uur het deksel van de pan, zodat er wat vocht verdampt. Met een vork het vlees een beetje uit elkaar trekken en desnoods een beetje stampen/prakken. Niet vergeten het takje en het laurierblaadje er uit te halen. Eet smakelijk!