Ik als echte kookfreak ben druk bezig met verzinnen wat er met de kerst op tafel moet komen en ik ben ook super benieuwd wat jullie gaan eten. Misschien kan ik gelijk nog wat inspiratie op doen, want ik ben er nog niet helemaal uit... 1 dag wil ik echt een heerlijk luxe 7 gangen serveren, voor de kinderen ook alleen enigszins aangepast. De andere dag komt familie hier eten, met een hoop moeilijke eters. Dus ik dacht meer aan een tafel vol lekker gebraad, lekkere sauzen en bijgerechten. Zo kan ik zorgen dat er voor ieder wat wils is Wat zetten jullie met de kerst op tafel?
mijn man mailde net dat ie verse zalm bij een collega heeft besteld, dus dat gaan we eten . Moet er alleen nog ff de bijgerechten bij verzinnen.
Ik laat me verrassen, ben beide dagen bij m'n moeder. (Kerstavond bij mijn schoonouders en dan eten we waarschijnlijk een schnitzel met iets erbij, familietraditie haha) Heb wel laten doorschemeren dat ik errug veel zin heb ik haar bami, pfohhh dat is ZO lekker, daar kan ik me helemaal ziek aan eten..
Gewoon hetzelfde als altijd hier thuis. Wat we krijgen bij de fam weet ik niet iig vrij normaal wij doen niet aan uitgebreid lif laf voer.
Gewoon normaal eten, alleen iets luxere toetjes We eten beide kerstdagen gewoon lekker met de kids thuis
Eerste Kerstdag is bij mijn schoonouders en ze hebben mij gevraagd het diner te verzorgen, ik weet alleen dat ik gehaktbrood maak omdat mijn schoonbroertje daarom vroeg, maar ik weet nog niet wat er verder op tafel komt. Tweede Kerstdag is het gourmetten bij mijn moeder..
Ook kalkoen met stoofpeertjesstamppot, aardappelkroketjes (op verzoek) en nog iets met groenten dat ik nog moet verzinnen...
Gourmetten op kerstavond, eerste kerstdag uit eten en tweede kerstdag nog niet bekend. We gaan dan flink uitgebreid brunchen buiten de deur dus denk dat er dan 's avonds hapjes op tafel komen ipv uitgebreide maaltijd!
Toevallig vandaag een menuutje samengesteld, maar ben nog niet klaar. Ik ga kerstavond koken voor schoonfamilie (s.ouders, s.oom en s.tante, s.nichtje en vriend, mijn man en kids). We beginnen met een amuse. Dan een salade met haricots verts en groene asperges. Vervolgens een soep met rivierkreeftjes. Dan een warm voorgerecht met parelhoen. Een spoom tussendoor (telt ook als gang, hè ) Hoofdgerecht wordt een vleesgerecht, saus, groenten, salade, pomme duchess en aardappelkroketjes (uit de oven, want we hebben geen frituur) Dessert moet ik nog verzinnen, maar dat wordt iets makkelijks of iets wat ik de dag ervoor al kan maken. Misschien gewoon Vienetta of sorbetijs Eerste kerstdag weet ik nog niet. Ben dan alleen met de kids. 2e kerstdag weet ik ook nog niet.
Eerste kerstdag brunchen bij mijn schoonouders. En dan 's avonds bij mijn familie. Iedereen maakt altijd wat. Dit jaar maken we verschillende soepen (courgettesoep, spinaziesoep, broccolisoep ) met broodjes en hapjes erbij. En veel soorten toetjes. Is iedereen dol op Tweede kerstdag gaan we met ons gezinnetje eten. Ik zet de bakplaat op tafel denk ik.
een bak met gamba`s!!!! ben gek op garnalen en al helemaal goede gamba garnalen, vind ze alleen altijd vreselijk duur, maar 1 keer per jaar vind ik dat het best mag. meestal gaan we gourmetten of steengrillen bij mijn ouders en de volgende dag thuis lekker simpel, of stampot of patat of gewoon lekkere broodjes en soep. vorig jaar een mega PIEP kerst gehad, ik lag in het zh, manlief thuis met gebroken voet. dus geen kerst gehad geen kerstboom helaas. dus dit jaar gaan we het lekker extra groot vieren
Hmmm ik weet het nog niet helemaal. Maar alvast gerookte parelhoenfilet met rode uien en een saus van gevogeltefond en sinaasappel
Wij hebben dit jaar alle familie op 2e kerstdag gestopt zodat we 1e met zijn vieren zijn. Tweede kerstdag dus zeer uitgebreide brunch bij ons en 10-gangen diner bij de s-familie. Toevallig afgelopen weekend besloten om 1e kerstdag vooraf stokbrood met kruidenboter, gevukde champignons te doen, hoofd patat met biefstuk en als toetje gevulde pannenkoeken met gekarameliseerde appel en peer en slagroom. Gewoon eens een keer heerlijk simpel ipv de hele dag in de keuken staan