Nee veel te duur. Betalen kunnen we het wel, maar normaal vlees smaakt ons prima en is stukken goedkoper.
Zoveel mogelijk. Een van onze buren hebben een plofkippenschuur. Sinds ik daar een kijkje heb genomen ben ik er veel bewuster mee bezig. Ik wist dat het vreselijk was, maar de werkelijkheid was echt afschuwelijk. In de straat hebben we ook een vleeskoebedrijf, biologisch. Het verschil met de plofkippenschuur is inmens. Ik weet niet in hoeverre je deze twee met elkaar kan vergelijken, maar wat ik wel weet is dat als je hier een kijkje heb genomen dat je of spontaan vegetariër wordt of dat je alleen nog maar biologisch wilt.
Ik eet zelf geen vlees . Maar mijn vriend en zoontje eten biologische vlees (1 à 2 keer per week ) . Ga absoluut de bio industrie niet sponseren door dat vlees te kopen . We kunnen het soms ook even niet betalen , dan maar even geen vlees . Vind dat je hier beter mee helpt dan een goed doel steunen eerlijk gezegt kijk ik er nog verbaasd van op hoeveel mensen in mijn omgeving wel goede doelen voor dieren steunen en ondertussen gewoon bio industrie vlees eten .
Wij hebben onze vleesconsumptie wel drastisch verminderd. Maar daarbij was dierenwelzijn niet de belangrijkste reden. (Onze overmatige vleesconsumptie hier zorgt direct voor voedseltekorten in andere delen van de wereld omdat daar (te) veel landbouwgrond wordt gebruikt voor veevoer i.p.v. menselijke consumptie.) Ook het overmatige gebruik van antibiotica vind ok zorgwekkend. Daarnaast speelt ook co2- uitstoot een rol en in mindere mate dierenwelzijn. Voor mij man was het al een enorme concessie om alleen nog om de dag vlees of vis te eten. Dan ook nog overstappen op biologisch vlees is voor hem even iets te veel van het goede. En eerlijk is eerlij: ik vind dat ook wel erg duur. We kunnen het wel betalen hoor, maar we vinden het juist ook wel een sport om goedkoop boodschappen te doen en ook op andere manieren te besparen om extra geld over te houden voor vakantie / aflossen hypotheek. Dus ja, daar wint ons eigen belang het dan toch van het slachtvee.
Mijn buurman dus . Hij is eigenlijk landbouwer, maar daar kan hij zijn gezin niet meer van onderhouden. Vandaar dat hij een plofkipschuur heeft gebouwd. Het is weinig werk, want alles gaat automatisch. De kippen gaan er met duizenden tegelijk in als schattig klein kuikentje en 6 weken later kan hij de kippen die het proces overleeft hebben weer verkopen voor de slacht. Het enige wat hij elke dag moet doen is alle kippenlijken ruimen en dat kost hem ongeveer een uur. Veel kippen overleven het overvoeden en gebrek aan ruimte namelijk niet. Ach het zijn maar kippen en zolang er vraag naar is.......
Bah arme beestjes . Wat een nare man zeg je kan me niet vertellen als je je hart op de juiste plek heb zitten dat je dit doet . Wel goed dat je duidelijk maakt hoe het er aan toe gaat !
Ja altijd biologisch vlees. Mijn man niet, hij eet altijd en overal gewoon. Maar hier in huis is het vlees biologisch. Fruit/groente weer niet.
Het zou nog beter zijn als mensen de stank konden ruiken en de stapel dode kippen van een uurtje ruimen konden zien. Sommige kippen draaien door als gevolg van de slechte leefomstandigheden en slachten elkaar af. Geen fraai gezicht. Ik begrijp ook niet dat je dit als werk kan doen, maar ook niet dat iemand deze plofkippen koopt!
Als mensen meer bewust worden van de troep en ziekteverwekkende stoffen die ze binnenkrijgen door bio industrie vlees te eten zou het grootste deel hier al mee stoppen.
Nee, sorry! Het is algemeen bekend dat Bio vlees uit de supermarkt duurder is en je reinste oplichting. Ik ken een veehouder die dit vertelde. Het draait uiteindelijk allemaal om snel en goedkoop produceren en de zogenaamde 'bio slagers' doen daar rustig aan mee. Hoe het zit met een bio slagerij weet ik niet, maar ik weet wel dat ik met het vlees wat mijn vent eet ik letterlijk arm gevreten zou worden op het moment dat ik daar mijn vlees zou gaan halen. Ik haal wel het meeste vlees bij de Lidl. De beesten die daarvoor worden geslacht hebben het nog een stuk beter dan bij de Nederlandse winkelketens. Duitse regelgeving is sowieso scherper wat AB betreft e.d.
Aan biologisch vlees zitten strenge eisen verbonden hoor. hier is een link waarop je het verschil kunt zien. Boodschappenhulp Dierenwelzijn | Voedingscentrum De Biologische boeren die ik ken zijn allemaal veel bewuster met hun dieren bezig en die dieren hebben het echt al 10x beter dan hun arme soortgenoten. Die verhalen van boeren die zeggen dat de biologische boeren net zo slecht zijn moet je met een flinke korrel zout nemen... Dat zijn concurrenten en de gewone boer wil geen aanpassingen meer maken omdat dat geld kost. Ik koop alleen bilogisch vlees, behalve de producten die er nog niet biologisch zijn en als ik ergens anders eet doe ik ook niet moeilijk.. Mijn honden krijgen nog geen biologisch vlees, maar dat wil ik ook nog gaan bekijken. Slavinken, gemengd gehakt en kippenvleugeltjes zijn rond de 3 euro per maaltijd dus dat vind ik prima te doen! Kipfilet is inderdaad wel een stuk duurder dus dat koop ik minder vaak.. Als je het eenmaal gewend bent is "plofkip" ook echt niet lekker meer. Dat verschil proef je duidelijk.
Ik ken ook bioboeren, die houden zich echt wel aan de regels en die zijn best streng. Wij eten 9 op de 10 keer biologisch vlees.
"je reinste oplichting" is een flinke beschuldiging die je over zo'n onderwerp niet zou moeten maken... er kunnen nu mensen lezen en het nog geloven ook.. Geloof mij maar, biologische boeren moeten aan veeeel eisen voldoen. Wat iemand anders ook al zei: biologisch vlees kopen is mijn "goede doel".. Ik geef er een signaal mee af aan de supermarkt en ik geniet er zelf nog van ook. Laatst heb ik expres een bakje biologische kipfilet gekocht van 9 euro bij de Albert Heijn, omdat ze zeggen dat er geen behoefte is aan biologisch vlees. De overheid zou alle subsidies aan de vee-industrie opnieuw moeten beoordelen en alleen de diervriendelijke methoden moeten steunen.
Inderdaad , iedereen zou er is mee geconfronteerd moeten worden . Vind het zowizo al krom in Nederland . Als er een kip/konijn of cavia in een klein hokje zit en geen goed leven heeft kan je de dierenbescherming bellen maar over de plofkippen die zwaar mishandeld / verwaarloosd worden niet , want het is een plofkip :s . Zo vreemd allemaal
Ik wil het best eten, maar het is voor ons veel te duur. Ik weet hoe het eraan toe gaat in de Bio industrie en ben het daar absoluut niet mee eens. Maar bio vlees is voor ons gewoon niet haalbaar. Ik haal het ook bij de Lidl het meeste, en overal waar het maar in de aanbieding is.