Ja dat deed je zeker.. Mijn vraag was: dus iemand die, wellicht, genoeg te besteden heeft moet biologisch vlees eten?! Vreemd.... Jouw antwoord daarop was: Dan beaam je het toch?! Of kan ik niet lezen.. Maar dankje, hoop het ook
Dames jullie gaan maar lekker verder,heb het druk en geen tijd en zin om deze zinloze discussie aan te gaan. Iedereen heeft zijn mening,zo ik ook Toedels!! moet mijn pannen afwassen
Ja, ik snap dat je je aangesproken voelt, maar dat is toch echt niet nodig hoor. Hier in de omgeving zijn er steeds meer nieuwe stallen bijgebouwd in de LOG waar de dieren dus niet meer buitenkomen. nooit meer. Er wordt dus wel preventief gespoten (weet ik van de stagiaires daar) enz.... maar er zijn inderdaad ook genoeg koeienboeren die het ook prima doen! Alleen als ik reguliere melkproducten koop weet ik niet waar het vandaan komt.... van iemand zoals jouw man (die dus behoorlijk diervriendelijk werkt) of van zo'n "nieuwerwetse" boer / melkfabriek. Ik koop bijvoorbeeld wel gewoon pudding waarop staat dat het van weidemelk komt..
in dit artikel komen beide meningen naar voren en is de mening tegen biologisch voedsel niet gebaseerd op feiten..
Dat zeg je niet.. Je zegt: " ik vind (....)JA" Maar maakt niet uit hoor. Het is ook allemaal lastig.. Succes met afwassen!
Wij eten en drinken gedeeltelijk biologisch. Een paar pakken melk en yoghurt biologisch, de rest bij de Lidl vandaan. Vlees voor het avondeten bijna altijd biologisch, meestal rundvlees, heel soms kip (duur!), eieren altijd biologisch. Maar we eten ook wel eens knakworstjes ofzo. We eten meestal 3 keer in de week vlees. Ik zou best meer biologisch willen eten en drinken als het makkelijker beschikbaar zou zijn, maar ben wel tevreden met hoe we het nu doen. We eten niet zoveel vlees en dan vooral biologisch. Ik geloof wel dat biologisch vlees gezonder is en dat de dieren een beter leven hebben gehad. Het blijft toch lastig, je weet nooit of iets wat beweerd wordt helemaal waar is.
Jeetje wat een discussies weer. Ik veroordeel helemaal niemand, maar hoop echt dat het in de toekomst anders zal gaan met de bio industrie. En dat mensen in gaan zien dat niet biologisch vlees niet alleen beter is voor het dier en milieu, maar ook voor de consument. Je kunt er heel wat ziektes mee voorkomen en ik denk dat dat laatste niet bekend is bij de consument.
het is helemaal niet vast gesteld dat het beter voor de consument zou zijn. er zijn heel veel onderzoeken gedaan en nergens is duidelijk vastgesteld dat dat zo is. Er is niet aangetoond dat biologisch voedsel gezonder is dan gangbaar voedsel (Volgens Voedingscentrum)
Iedereen moet zelf bepalen hoe hij/zij wil eten. Vind je biologisch onzin, of te duur, wat ik me best voor kan stellen, dan is dat toch prima. Er is misschien niet aangetoond dat biologisch eten beter is, maar ik heb dat zelf wel zo ervaren. Ik eet helemaal natuurlijk, dus geen suikers, geen e-nummers en biologisch (dus geen bestrijdings middelen en antibiotica) Dit haal ik op plekken waarvan ik zeker weet dat het ook echt deze dingen niet bevat. Dus niet in de supermarkt, daar heb ik niet echt vertrouwen in dat het ook echt biologisch is. Of het nu door biologisch, suikervrij of e-nummerv vrij voedsel komt, ik voel me echt beter! Ik heb sinds een aantal jaar flinke pijnklachten (diagnose houd ik liever prive wegens herkenbaarheid op het forum) en dit is echt minder geworden. Ik heb ook betere concentratie, voel me vrolijker en heb minder behoefte aan snacks, meer plezier in koken en eten. Ik las ergens dat biologisch eten smaakloos zou zijn, maar als ik mijn verse worteltjes haal bij de biologische teler hier in de buurt smaken deze echt beter! Het kost me wel iets meer geld, dat is zeker zo, maar voor mij is het het echt waard! We geven tussen de 70 en 100 euro per week uit aan boodschappen. Wij zitten zitten net ietsjes boven modaal, en kunnen het best betalen. Nogmaals, ieder moet zelf weten wat ze op tafel zetten. Ik wilde gewoon even mijn ervaring delen
Dit... eet ook teveel kip voor de eiwitten waardoor biologisch een TE dure 'grap' gaat worden, daar heb ik de centjes niet voor...
Dat biologisch vlees niet per se gezonder is, was allang bekend. Met name biologische kip. Het is voor de consument niet zozeer de antibiotica dat slecht is, maar de esbl bacterie (zo uit mn hoofd, correct me if im wrong). En die heb je dus ook met de bio kip. Maar goed, ik eet biologisch vanwege dierenwelzijn (en ja, ik weet zeker dat mijn bio koe een goed leven heeft gehad) + dat ik het lekkerder vind. Daarbij krijg ik meer vlees voor mn geld, ipv zo'n met water ingespoten stukje vlees.