Dus voor je gevoel ben je er wel op tijd bij qua slaapsignalen? Je hebt het over 1,45, maar gemiddeld zijn baby's van 6 weken een uurtje wakker tussen de voedingen. Dus kan het niet zijn dat ze eerder weer er in moet? En wat gebeurd er als je haar in haar bedje legt?
Dat mag jij vinden hoor en je moet het ook zelf weten natuurlijk, maar ik vind voeding voor hongerige baby's met 6 weken echt niet nodig. Na een paar maanden, als ze op de max zitten en nog niet toe zijn aan bijvoeding misschien. Maar zo'n piepbabytje met een piepmaagje heeft dit volgens mij echt niet nodig. Het is voor zo'n lijfje heel wat om te verwerken en wellicht wordt ze daarvan wel wakker.
Heb je een draagdoek waar je je kindje overdag in zou kunnen dragen. Misschien slaapt ze bij jou wel heel fijn en dan heb jij toch je handen vrij.
Als ik haar eerst verschoon poept ze lekker de luier vol na het eten, zo ben ik ook begonnen. ik bedoel dat ze maximaal een uur a 45 minuten inclusief voeden wakker mag zijn, dan gaat ze naar bed, ze gaat jengelen huilen, ben zoekende wat te doen om te slapen. Laat haar nu ff huilen 5 minuten dan troosten etc, slapen ho maar.
150 keer lichaamsgewicht is een uitgangspunt he, je kan ook 180 keer 4,3 doen en dan mag ze 770, dus is 720 mooi er tussenin. Mijn dochter drinkt ook best veel, maar met minder neemt ze geen genoegen. Dus zou me niet zo druk maken om die hoeveelheid
Mijn kindje deed dat ook. Slaapt ze wel als je haar bij je houdt? Hier heeft mijn zoontje veel bij mij geslapen. Wij zijn op een gegeven moment de puckababy gaan gebruiken tegen onrust en dat werkte voor hem heel erg goed.
Ik denk dat ze dan te lang wakker is. 1 uur en 45 minuten inclusief voeden is op deze leeftijd echt lang en de meeste kindjes slapen al haast direct na de voeding en verschoning weer! Luier 's nachts: zolang er 's nachts voedingen waren/zijn, moet er verschoond worden, is mijn ervaring
De voeding is vanaf 0 maanden te gebruiken lijkt mij toch dan overdreven, ik moet het aankijken als ik merk dat het zo is stoppen we. Soms slaapt ze niet tot de volgende voeding, of ze slaapt 45 minuten of 10, wisselend, ze je jengelt/huilt redelijk wat, soms pakt ze wel een slaap aan een stuk tussen de voeding, maar ze slaapt te weinig. Ik heb rugklachten draagdoek is geen optie, maar ze slaapt ook niet bij mij of in wagen ze komt moeilijk in slaap, het ligt niet aan de plek. @birshit bedoel je gewoon direkt wegleggen? En de tegelmaat dan, krijgt ze zo niet meer onrust? Doordat je niet dezelfde ritueel doet.
Je kunt een kind beter niet slapend wegleggen. Juist wakker erin leggen zodat ze leren zelfstandig te slapen. Daar heb je in al die jaren daarna profijt van. Wanneer ze in slaap vallen tijdens of net na het voeden, zul je snel merken dat het kind slapen associeert met voeding, dat wil je niet.
Als ze dan weer wakker is, is het dan meteen helemaal wakker, of kan je haar voorzichtig een speentje geven, dat ze dan toch nog verder slaapt?
Dan is ze helemaal weer wakker. Ik geef haar een speentje maar daat gaat ze niet van slapen, die valt uit en dan huilt ze weer, op een geven moment raakt ze daar gefrustreerd van. Dus ik geef haar nou zo min mogelijk die speen, even in het begin om wat rustiger te worden, anders blijft ze ermee vechten, maar ze is dan echt wakker. Ze vecht duidelijk om te slapen.
Ik heb er net in bed gelegd, redelijk wakker na haar voeding, dus niet nog kijken in de box etc. Ze is vanaf 13.20 aan huilen, jengelen en dan weer stil tussendoor. Ik weet dat als ik haar eruit haal ze hetzelfde doet dus dat lijkt mij niet handig.
Ik bedoel ik heb haar in bed gelegd omdat ze lag te slapen tijdens haar voeding, dus ze is erg moe. Boertje gedaan weggelegd, tegen de tijd dat ik op de kamer was, waren de ogen al open, maar ze ziet er moe uit en gaapt.
Onze zoon heeft echt even een kleine 15 minuutjes nodig om in slaap te komen. Nu zit hij in een sprongetje. Huilt even. Is dan een beetje aan het mopperen en valt dan uiteindelijk in slaap. Ik probeer hem zoveel mogelijk te laten liggen. Aai over zn bol, laten weten dat mama in de buurt is, helpt hier vaak wel. Ook leg ik hem bij zijn eerste gaapje in bed. De ene keer is dit direct na de voeding de andere keer even spelen. Nu zit hij in zn tweede sprongetje en merk dat jij meer moe is, maar ook even huilt als hij in bed gaat.
Heb je al aan inbakeren gedacht? En voor alle duidelijkheid, ze heeft dus geen klachten zoals verstrekken, onrustig na de voeding, spugen, een zure lucht uit haar mondje...
Kan me herinneren dat ik gelezen heb dat je haar 's nachts inbakert, klopt dat? Ik zou het overdag ook doen. Hier heeft het heel veel verschil gemaakt. Mijn zoontje was oververmoeid door het slechte slapen overdag (onrustig, wapperende armpjes). Daardoor was hij 's nachts ook vaak wakker. Met 8 weken zijn we alle slaapjes gaan inbakeren en hij kwam uit zijn vermoeidheid, huilde nog maar amper en kreeg een goed ritme met voldoende slaap. Die weken daarvoor heb ik hem veel gedragen in de draagzak. Dan sliep hij tenminste nog wat.
Yoehoe, ze sliep na een half uur met op en af jengelen/krijsen stil. Maar ze slaap en is nog niet wakker, gelukkig maak ik niet vaak mee. Ik baker haar nu ook dagelijks in. Ja, ze spuugt na het eten maar dat doen toch alle babies? Ze strekt weleens haar hoofd naar achteren. Direkt na het eten geen klachten. Ik vind haar niet echt zuur ruiken, mijn man soms. Maar wat is daar dan aan te doen? Kinderarts dacht niet aan reflux omdat ze goed groeit.
Bij mij gaat ze echt soort gevecht ertegen kreunen en steunen en draaien alsof ze het niks vind. Heeft die van jouw dat ook, krijg het idee dat ze het niks vindt.