Appelbol

Discussion in 'De lounge' started by HooyoShimbir, Nov 24, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. HooyoShimbir

    HooyoShimbir Fanatiek lid

    Aug 20, 2009
    4,390
    1,667
    113
    Female
    Randstad
    Wij ztten bij de v&d een appelbol te eten.
    Wie weet er een recept om dit thuis te maken? Jammie is zo lekker :)
     
  2. Blond88

    Blond88 Actief lid

    Feb 16, 2011
    481
    27
    28
    Oooeeehh, heb ik nu ook zoooo'n zin in! Ben benieuwd naar een recept :-D Maar zo eerst eentje (laten) halen...
     
  3. Micchan

    Micchan VIP lid

    Jan 24, 2012
    22,458
    2,258
    113
    Female
    Wenen
    Neeeeee nu heb ik hier zin in, hahahaha :p
     
  4. Olifantje

    Olifantje Fanatiek lid

    Sep 25, 2008
    3,327
    298
    83
    Hmm, appelbol.. Nog nooit van gehoord. Appelflappen ken ik wel. :D

    *googled appelbol* Omg, dat ziet er lekker uit! Soort oliebol maar dan met een appel erin? :D
     
  5. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    Aug 17, 2007
    11,361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Het is best simpel om er een te maken. Appel schillen, met een appelboor de kroos er uit halen. Onderin het gat een klein beetje boter smeren, dan van bovenaf er wat suiker en kaneel in doen. Appel in de bladerdeeg hullen en met wat eigeel en suiker bekleden. De oven in voor zo'n 20 minuten en smullen maar.
     
  6. Athina

    Athina VIP lid

    Oct 31, 2007
    23,809
    3,339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    inderdaad :) boter doen wij nooit overigens. En voor je hem in de oven zet, eerst de appel snel omdraaien en zodat de dichtgevouwen kant onder zit en de bovenkant mooi glad/bol kan worden.
     
  7. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    Apr 25, 2011
    6,028
    2,894
    113
    't Gezellige Brabant
    Fijn recept! Ik heb volgende week een bruidstaart en cupcakes, maar er moest ook iets zonder melk/boter bij. Kan ik dit voor gebruiken!

    Oh ja, op hoeveel graden moet de oven?
     
  8. Talvi

    Talvi Niet meer actief

    Je hebt ook van die speciale vormen voor appelbollen. Dan doe je er eerst een laag olieboldeeg in, dan schijfjes geschilde appel en dan nog een laag deeg. En als ze klaar zijn vanillesuiker erover! Ohja tussen de appel en bovenste laag deeg komt ook een eetlepel kaneelsuiker.
     
  9. HooyoShimbir

    HooyoShimbir Fanatiek lid

    Aug 20, 2009
    4,390
    1,667
    113
    Female
    Randstad

    Mmmmm klinkt goed en makkelijk. Ga morgen gelijk maken 😊

    De appels van de v &d waren btw uitgehold idd en ook in ringetjes gesneden. Dit maakte het ook makkelijk om te eten.

    Maak je zelf bladerdeeg of van die kant en klare plakjes?
     
  10. HooyoShimbir

    HooyoShimbir Fanatiek lid

    Aug 20, 2009
    4,390
    1,667
    113
    Female
    Randstad
    Normaal vind k appelbeignets ergggg lekker maar dit kan je makkelijk zelf maken en net zo verslavend. Lang leve de donkere koude avonden. :p
     
  11. Pluus

    Pluus Fanatiek lid

    Aug 20, 2011
    2,530
    1
    0
    Ik heb standaard pakjes bladerdeeg in de vriezer liggen... bij onverwacht visite krijg je hier een appelbol!

    Appels heb ik altijd in huis, suiker, rozijnen en kaneel ook...

    (ik doe er trouwens nog altijd rozijnen bij...)

    Het is zo klaar en erg lekker!
     
  12. namoli

    namoli Bekend lid

    Jan 27, 2012
    697
    0
    0
    hmmm appelbol een lekker warme met een bolletje vannile ijs hmmm kwijl, kwijl!!:D
     
  13. Yesera

    Yesera Fanatiek lid

    Jan 18, 2012
    3,916
    2,293
    113
    Ik vind ze toch wel het allerlekkerste gevuld met amandelspijs :D
     
  14. tuc

    tuc Niet meer actief

    met 1 plakje bladerdeeg maken jullie dus 1 appelbol?? En de puntjes vouw je dan bij elkaar???

    Als je de appel heel laat, wordt die dan wel goed zacht?? En kleine appeltjes dan zeker...want mijn jonagolds passen niet in een plakje bladerdeeg haha.
     
  15. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Nooouuu bladerdeeg is één en al boter dus ik ben bang dat dat niet gaat lukken
     
  16. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ze verkopen tegenwoordig bij de AH een groot stuk opgerold bladerdeeg, handig als je een groter stuk nodig hebt. Of gewoon wat plakjes bladerdeeg aan elkaar 'plakken' met wat water en even met de deegroller eroverheen.
     
  17. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    Dec 19, 2009
    2,089
    0
    0
    Neeeeeee, waarom moest je dit topic nou openen!??
    Ooo no.
     
  18. mamavanmeisje

    mamavanmeisje Fanatiek lid

    Jan 17, 2010
    3,076
    0
    0
    Ik houd van heel simpele bakdingen. Laat dit er nou eentje zijn die ik zeker ga onthouden. Erg leuk!
     
  19. Athina

    Athina VIP lid

    Oct 31, 2007
    23,809
    3,339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    ik gebruik meestal 'kinder' appeltjes . Die zijn lekker klein ;) . En dan kun je met 1 normaal blaadje bladerdeeg toe.
     
  20. Lief

    Lief VIP lid

    Sep 26, 2007
    5,028
    2,832
    113
    Ik schil een appel (welk soort er maar op mn fruitschaal ligt) en maak er met een appelboor een gat in zodat t klokhuis eruit is, halveer hem, plakje bladerdeeg neerleggen, halve appel erop, het gat vullen met suiker/kaneelmengsel, bladerdeeg eromheen vouwen. Bovenkant insmeren.met wat water, wat suiker erop strooien. 20 minuten op 200 graden. Als de buitenkant mooi bruinig is is hij klaar, anders 5 minuutjes langer.


    Echt zo'n ik heb zin in iets lekkers maar heb niks in huis recept ;)
     

Share This Page