Heel gezond, zitten veel eiwitten in. Nee hoor, ik moet er ook niet aan denken! Ik zou een foto maken en er een mailtje aan de fabrikant aan wagen.
He bah! Maarre voor degenen die een klacht zouden indienen: Het is groente toch? Dat groeit niet in steriele hokjes meestal iets met natuur enzo.. is het dan zo gek dat er een beestje bij zit? Of ben ik nu helemaal 'ontaard' dat ik het een gekke reactie vind?
Ze horen de groenten schoon te maken en dus moet er geen kakkerlak inzitten. Zeker aangezien het hier voorgesneden groente is en er blijkbaar een hele kakkerlak in zat. Die is er dus niet op het veld al tussen gekomen! En ach, ik zou er geen drama van maken maar meer onder het motto 'niet geschoten is altijd mis'. Het gebeurt best vaak dat je een aardigheidje krijgt als je zoiets meldt.
Gadver! Heb t vorig jaar toen ik zwanger was gehad met jam van de Aldi, dacht dat het een groot donker stuk aardbei was, niet dus een kakkerlak. Kreeg van de verkopende winkel waar ik de kakkerlak moest inleveren 100 excuses, bos bloemen en bonbons. Van de fabrikant kreeg ik na een maand een brief dat het niet zou kunnen met 4 potjes jam, maar geen excuus gehad. Heb dus nooit meer jam gekocht van dat merk.
Ik wist het al langer maar aan jullie reacties te lezen weten veel mensen niet dat: De Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) bepaalt hoeveel insecten en (delen) ongedierte worden toegestaan in levensmiddelen. Naast insecten wordt ook een bepaalde hoeveelheid dierlijke ontlasting en haar toegestaan in voeding. De top 10 [FONT=Verdana, sans-serif]1) Bevroren asperges of asperges uit blik. Producenten mogen zes kevereitjes aan 10 procent van de asperges laten zitten: gemiddeld 40 tripsen per 100 gram, of ze moeten zorgen dat de resterende insecten of delen van insecten een gemiddelde totale lengte van zeven millimeter hebben per 100 gram. Lekker knapperig.[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]2) Rode bosbessen uit blik. Per halve kilo worden drie larven toegestaan.[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]3) Bevroren spruitjes. Even goed inspecteren: fabrikanten mogen tot 30 bladluizen of tripsen per 100 gram laten zitten.[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]4) Sinaasappelsap uit blik. Pikant: producenten mogen in het sap vijf fruitvliegjes of één made per 250 milliliter toestaan.[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]5) Maïs uit blik. Elke 12 kilo maïs mag twee oorwormen of larven bevatten die drie millimeter of langer zijn zolang de totale lengte van de (delen van) larven niet meer bedraagt dan 12 millimeter.[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]6) Dadels. Fabrikanten mogen vijf hele insecten (of delen die tezamen vijf insecten vormen) in 100 gram verwerken.[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]7) Vijgenpasta. Fabrikanten mogen maximaal 13 hoofden van insecten per 100 gram toestaan.[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]8) Pasta. In elke portie van 225 gram mogen maximaal 225 delen van insecten zitten. Eet smakelijk.[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]9) Gedroogde paddenstoelen. Smaakt je eekhoorntjesbrood een beetje vreemd? Elke 15 gram gedroogde paddenstoelen mag tot 100 maden bevatten, ongeacht hun omvang, maar slechts twee maden die langer zijn dan twee millimeter. Er mogen ook 75 mijten in zitten.[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]10) Bevroren perziken of perziken uit blik. Elk blik mag één larve (of fragment daarvan) bevatten met een maximale lengte van vijf millimeter.[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]Bron: Rawstory.com[/FONT]
En die 4 potjes de kliko in? Ik vind het een domme reactie van de fabrikant. Ik heb vroeger in een supermarkt gewerkt daar zat een keer in een potje gele jam een blauw iets, bleek een groot stuk plastic te zijn, dus als zoiets in de jam kan komen dan kan er ook meer inkomen wat veel kleiner is. vies idee hoor wie weet hoe vaak het voor komt en dat je iets eet zonder dat je het ziet.
Oh ja nog even een toevoeging. Ik heb ook wel eens gehoord dat groente eerst wordt gekookt en dat daarna pas de dode muizen etc worden verwijderd. Ik weet niet zeker of dit waar is maar het klinkt zo aannemelijk.
nee natuurlijk niet. Als je zelf groente verbouwd in de tuin komen er ook allemaal beestjes en larven op. De meeste zijn zo klein dat je ze niet eens ziet. Denk je nou echt dat je ze allemaal verwijderd met wassen? Nee hoor, echt niet! Laat staan hoe het in de massale productie gaat. Als ze ieder blaadje moeten checken dan betaal je 40 euro voor een krop sla
Mamavanmeisje, jij typte 'muizen' Neem dus aan dat dat 'luizen' had moeten zijn??? Of bedoelde je echt muizen!? Ik vind het trouwens echt te ranzig, zo'n kakkerlak in mijn eten. En van dat lijstje word ik helemaal onpasselijk
Haha nee die 4 potjes heeft mijn man opgegeten, zelf durfde ik dat niet meer maar hem maakt het niets uit. Zolang ik het niet zie en of weet maakt het mij niet uit wat er in eten zit, maar zodra ik het weet hoef ik echt niet meer.
Ik was daarom om deze redenen al mn groente een paar keer goed onder de kraan. Ja zelfs voorverpakte producten uit zakjes en blikken. Blikjes mais bijvoorbeeld, spoel ik dus ook een paar keer door het vergiet en ga er met mn vingers langzaam door. Zo dus met alle groente/fruit. In de hoop dat we dan zo min mogelijk viezigheid tot ons innemen. Zolang ik geen maden/beestjes/haren en weet ik het allemaal voor viezigheid met blote oog zie, eet ik dingen op, maar wel eerst uitgebreid wassen. Voorverpakte andijvie bijvoorbeeld, doe ik eerst goed wassen, en daarna nog in een pannetje met veel water doen, en ze even te laten liggen met dat water, om te zien of er nog wat 'dingen' naar boven drijven. Klinkt misschien overdreven, maar je wilt niet weten wat ik allemaal wel niet tegenkom, van haartjes, tot, zwarte puntige beestjes (kleiner als een mier) en larfjes een soort van maden, meen ik echt. Geloof dat artikel van mamasmeisje direct.
Ieeeh gadver... nu ben ik ook wel benieuwd naar dat beest. Heb je voor ons geen foto??? hahahha En bah.. die feiten over de insecten in het eten.... ik kijk voortaan nog beter dan dat ik al deed
Nee hoor je leest het goed Muizen. De eerste lijst komt van een, volgens mij, betrouwbare bron. Het verhaal over de spinazi weet ik niet zeker.